как да познаете, че излизате с женен мъж след бързи срещи на clubr

• 117 542
  • 2 450
  •   1
Отговори
# 1 410
О, Янтра, да не мислиш че много ми се ходи  на работа от-до,просто  трябваше да излеза от едно ...зацикляне да кажем. Ти сякаш се чувстваш виновна, че не ходиш на работа ...аз пък се чувствам виновна, че ходя, та затова все се оправдавам  Hug

# 1 411
  • Sofia
   Това, дали даден член от семейството ще ходи на работа или не, си е "вътрешноведомствен" въпрос, който засяга и се решава само и единствено между съпрузите / двойката, без да засяга външни за семейната единица хора. Ако мъжът изкарва достатъчно пари, че да покрива всички възможни семейни нужди, защо не? Wink Има такива мъже и никак не са чак такава рядкост, че да се пулим и цъкаме със злобни езичета пред екраните, още по-малко пък това представлява повод някои хора да си навират най-безпардонно дългия нос в чуждите финансови обстоятелства. Wink

# 1 412
  • Tам през Атлантическия океан
За ЖонЖон

Колко струват нещата които жената/домакинята прави  Wink
един мъж е направил калкулация.

На англ.

http://www.weareglory.com/blog/fathers-you-cant-afford-a-stay-at-home-mom

на руски
http://www.adme.ru/zhizn-semya/etot-paren-govorit-chto-ne-mozhet … ebe-zhenu-930410/

# 1 413
   ... Ако мъжът изкарва достатъчно пари, че да покрива всички възможни семейни нужди, защо не? Wink Има такива мъже и никак не са чак такава рядкост...

Ха-а-а-а, това е вица на седмицата Simple Smile
Някой/я много вярно бе споменал/а, че темата е пълна с тежки клишета, но това изби рибата. Девойче, ти може да си си уловила вече мъж, но даваш ли си сметка, че тук четат и по- да кажем -младички, и твоето изказване направо ги прави стари моми ! Щото сега като се втурнат да търсят това митично животно "мъжът, който изкарваше достатъчно ", срещащо се бая по-рядко от златната рибка, изпълняваща по 7 (не тази с 3 Simple Smile ) желания Simple Smile и край ! Па ако може и да не е женен Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Е, не, не мога да повярвам, че пишете подобни ... неща сериозно.

А конкретно по темата - по-меко казано тази тема е точно случай на обсъждане на печеливши маркетингови стратегии Simple Smile Да не се чудите защо в реална ситуация обсъжданите подходи и настроения биват тълкувани като пазарлък от насрещната страна. Била тя и от вида на уважаемата съфорумничка Вишна Simple Smile

# 1 414
  • Sofia
   henri__4, разбирам, че на спорадичните онлайн льольовци едно такова изказване им бърка доста надълбоко в комплексираните душици и още по-надълбоко в празните, прокъсани джобчета, но пиша това, което виждам с очите си, като хубаво се огледам около себе си. Нали не вярваш, че вадя заключенията си на база форумната статистика? Wink И, да, твърдя съвсем категорично и убедено, че познавам немалко семейни двойки и дори такива, живеещи само на семейни начала, без да имат сключен брак и деца, при които основната финансова тежест по обгрижването на семейството / двойката пада върху мъжкото тяло. Щом хората ги устройва този модел, няма защо някакви нахални персони да им сипват акъл.

Има и една много хубава и вярна приказка, а тя е, че "който търси, намира", та хич не ги ожалвай младите моми – с малко разум, далновидност и търпение всеки може да попадне на това, което търси. Wink В крайна сметка, убедена съм, че и за такъв като теб ще остане по някоя изпаднала женица, когато бракът с жена ти съвсем амортизира (съдейки по споделеното от теб из други теми). Peace

# 1 415
Назад в темата някъде точно ти коментира, че не било възможно програмист да взима въпросните 6000, не си измислям суми, но познавам хора, които взимат такива заплати, както и по-големи. Да, заплати, не говоря за собствен бизнес.
А, че не познаваш жени, които имат доходи, но не работят, не се и съмнявам, такава ти е средата, затова си и стиснат.
Аз съм коментирал, че 6к за програмист не било възможно? Пак си завъртяла нещата през твоята счупена призма  hahaha Като се научиш да четеш ела пак.
В ИТ средите сме льольовци да, жените ни е нормално да работят и за това съм стиснат  Joy

За ЖонЖон

Колко струват нещата които жената/домакинята прави  Wink
един мъж е направил калкулация.

По тези сметки 60 000 долара на година за жена да гледа едно дете и домакинската работа... нещо от сорта на 8 000лв заплата на месец, идеална е Simple Smile Малко хора ще си я позволят в България от моето стиснато обкръжение Crazy Виж в средата на Янечек и Цръна маца сигурно да Simple Smile

# 1 416
Ако ще говорим за сериозни пари, а не за 6000лв, то не е правилно да говорим за ваденето им от заплати. Но толкова си ти е ограничено мисленето. В НБУ толкова ви учат явно.

Е, ти пък сега?! Знаеш ли какви заплати има? Има и такива в милиони. Например, бившата ми шефка вземаше 30 000 + 100 000 годишен бонус. Сегашната ми взема 20 000 долара + 100 000 бонус + 80 000 за училище на децата. Съвсем си има сериозни пари, даже и от заплата.

# 1 417
В моето обкръжене жените не работят само по време на майчинство , после се хващат на работа , но не от мизерия , а защото така им харесва.

# 1 418
  • До морето :)
Професия "домакиня" не е за мен (не я и разбирам де). И милиони да вади мъжът ми, пак си искам на работа. Почти 5 години майчинство ми се видяха безкрайно дълги. Не мога да си го причиня. Имам нужда да се чувствам полезна, да създавам нови контакти и т.н.

# 1 419
При до 5000 лв. средномесечен доход на единия и 1000 лв. да взима другият, пак се усещат. А повечето хора дори не изкарват 5000 лв. месечно и разликата между доходите на двамата в една двойка не е 4-5 пъти, а 1,5 пъти, да речем и супермного се усеща, ако доходът на единия го няма. А иначе познавам и аз мъже или жени с даже ниски доходи (под 1000 лв.), които издържат семейството си, докато партньорът им все няма подхождяща работа за него/нея, 10-15 години гледа дете вкъщи и пр. Издържат семейството, но всичко е на границата на оцеляването. Не мислят, че ако и двамата работят, ще им се повиши чувствително стандартът. И кредити, ако имат, могат да ги изплащат по-бързо и с нетолкова високи лихви, и пари ще им остават повече, а и за бъдещето ще са по-спокойни, защото в пенсионна възраст доходът на единственият работещ ще намалее поне 2-3 пъти, а пък другият няма изградени трудови навици и почти невъзможно да започне да работи тепърва.

# 1 420
Мислех си да отговоря нещо в смисъл, абе льольо, абе спорадичен, ама до среднощ ще ровим из старите му постинги, дано изровим нещо по-така... че кой е той да твърди, че има мнения различни от нашето Simple Smile
Но смисъл няма никакъв.
Не ми е ясно давате ли си сметка до каква степен затвърждавате стереотипите срещу които най-много крякате Simple Smile

# 1 421
Усеща се, куку, така е. Но нека хората сами да решават как да си организират издръжката на домакинството, без някой си Дон Джон да им казва да си траят, щото харчели парите на мъжа си. И да разтяга хипотични ситуации какви били големите пари, които той едва ли ще види, щом толкова тънко си прави сметчицата.
Лично за мен е най-сигурно семейството да има и доходи, които не зависят от ходене на работа, така ако единият от двамата остане без работа за известно време, или пък и двамата, няма да е толкова тежко, а може и никак да не е тежко, зависи как са си постлали. А може единият, или пък и двамата дори, да не си дава зор по 8 часа, а по 4, като така има и време за децата, които освен качество си искат и количество на прекараното с тях време.

# 1 422
  • София
Никога не съм прочела Янтра да пише, че харчи парите на мъжа си, нито че няма собствен доход, а само че не работи. Нали ви е ясно, че една жена може да има пари и да не ходи на работа Wink Знам, че ви е яд на такива жени, защото нито можете да ги наречете "златотърсачки", нито пък да им се сърдите, че не допринасят за общия бюджет, нито да ги поставите в зависимо положение. Само че такива жени не се събират с пролшяци, които си стискат левчетата и гледат да не купят нещо излишно, за да поглезят жена си. Пфу, как мразя скръндзи.
Изисквания? Че ако някой подходи към мен с изисквания, друго освен шамар няма да получи.
Янтра има 3 деца, нали?
Малък труд ли е да ги гледаш, възпитаваш и да въртиш къщата?
Нека се намери един мъж, който да го прави това, пък за всяка жена ще се намери работа, че и кариера ще направи.
Наскоро пак бяха калкулирали труда на жената вкъщи и едва ли много мъже ще са в състояние да си го позволят, ако трябва да плащат по пера.

# 1 423
Ох, това с калкулациите на труда с американски данни и спекулации тип "супержена, готвеща 8 часа дневно, чистеща 8 часа дневно и гледаща деца 24 часа в денонощието", ми е суперсмешно. Наистина оценявате дългогодишно дремуцане вкъщи с големи деца на 60К долара годишно, в България? Ами, че аз тогава ще ходя чуждите деца да гледам и чужди къщи да чистя, ако е толкова високоплатено. Ама всъщност, ако питаш жените, повечето, дето търсят бавачки, им замръзват усмивките, ако им поискат над 500-600 лева чисто на месец. На толкова оценяват човек, дето ще им гледа най-скъпото по десетина часа в денонощието.

# 1 424
Тъй си е Mr. Green На нашата бавачка плащахме 650, оставаха ми за ипотеката и тока и бях на 0, добре че ММ ни храни  Mr. Green,  просто нямаше как повече. Сега взимам повече и ако родя второ дете, ще плащам повече на бавачката.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт