как да познаете, че излизате с женен мъж след бързи срещи на clubr

• 117 404
  • 2 450
  •   1
Отговори
# 1 605
Именно, избираш си една област и специализираш. В нета има специална ниша за статии, писани от майки на три деца и нагоре. Обаче по някаква случайност имам опит главно в писането за финанси, икономика и инвестиции.
Вай-вай, не знаех, че раждането на три деца е специална област.

И на мен ми стана интересно, но нали не съм в нишата и си премълчах.  Sunglasses Янтра, можеш да добавиш малко конкуренция в тази специална област.

# 1 606
  • Пловдив
Именно, избираш си една област и специализираш. В нета има специална ниша за статии, писани от майки на три деца и нагоре. Обаче по някаква случайност имам опит главно в писането за финанси, икономика и инвестиции.
Вай-вай, не знаех, че раждането на три деца е специална област.

И на мен ми стана интересно, но нали не съм в нишата и си премълчах.  Sunglasses Янтра, можеш да добавиш малко конкуренция в тази специална област.
Тук мога да се побия в гърдите - първо, по-напред съм защото моите са по-големи, второ - повече майка на три деца съм от Мамасита защото са ми по-нагъсто децата (три за четири и половина години), трето .... само момчета. Ето, заслужих тиквения медал в тази област.

# 1 607
Не си още, трябва да напишеш статия от 1500 думи по темата на английски  Twisted Evil

# 1 608
  • Пловдив
Не си още, трябва да напишеш статия от 1500 думи по темата на английски  Twisted Evil
Мся, с оглед на продукцията ми в този форум е ясно, че 1500 думи не са ми проблем. И английски знам ... средно, но за случая ще се напъна.

# 1 609
Да бе, ученик се гледал по-трудно от малко дете  Wink Не че на мен някога ми е било трудно да гледам деца, но колкото по-голямо става, толкова по-малко нужда има да му висиш на главата, то самото започва да иска някои неща да си ги прави самостоятелно и да не е с майка си все.
Но, ако си решил да го обгрижваш прекалено, никой не може да те спре. Можеш да си го возиш от и до училище, докато нормалните деца ходят сами, после да сядате заедно, да му надробяваш учебния материал и да му го изкусваш малката лъжичка. И в крайна сметка вместо човек, който се справя, ще имаме плужек, който чака, чака някой да му напише плана за деня, да му го смели на малки порции, да му обясни какво и как трябва да свърши и накрая да бъде проверен. Творчество и лично време явно на децата не им се полага.

# 1 610
Янтра, получаваш медала Simple Smile

Може да й по-разкажеш как става логистиката с трите деца, с домашните задължения , ваканциите и домашните. И най-вече как ходенето и на работа както и изкарването на големите пачки ще услади нещата?

Общо взето ви се радвам и на двете и се чудя с кой акъл сте се навили, но добре, че ви има. Просто не ви завиждам на живота сега:) След 15ина година ще ви завиждам диво и щастливо при три изгледани деца и куп внуци за гледане, но сега не  hahaha

Янечек, говорим за три деца и логистика съчетана с ваканции, работно време на у-ще и градини и бягане по работа със срокове.
Как ще е по-лесно отколкото когато си си само у дома и имате цялото време на света за всичко и всяко дете?

# 1 611
Аз нямам три деца, но мога да кажа за логистиката и домашните. Значи - има такова нещо като ученическа карта за градския транспорт, с която един петокласник спокойно може да кръстосва столицата. А преди пети клас учи в близкото училище, така че да може да се прибира сам, в същото това училище ходи на спорт, ако ли не - в близкото читалище. Това е по въпроса с логистиката.
Домашните децата си ги пишат сами, защото в България все още ги наричаме самоподготовка, а не мамоподготовка. Ако имат конкретни въпроси - отговарям, ама не преподавам уроци наново. И за задачи помагам - по един път, ако втори път ми се дойде със същия въпрос, опреснявам паметта със сборника по главата. Страхотно работи - хем времето им стига за всичко, хем гледат да не идват с въпроси, освен ако верно не става дума за някоя задача-детеморка.
пп: ваканциите са проблем. Не за друго, а защото три под един покрив ще се избият без възрастен наоколо.

# 1 612
  • Пловдив
Мамасита има явно някой в помощ, защото споменава
Контеса, на 7 най-вероятно в началото ще го взимам, а после у дома ще има хора, нали? А като тръгнат сестрите на градина, той ще е някъде на 10 и е доста вероятно да може да се прибира сам, че и да постои сам известно време.
. У нас НЯМА да има хора ако аз съм на работа. Няма!

# 1 613
Именно Янтра, именно.
Тя говори за себе си, че ще е у дома още поне 2 -3 години за да посреща първокласника.
Иначе на 10 години да стои само дете с часове от 12 до 5/6 всеки ден...не знам какво да ви напиша честно. И с тези ваканции от май до септември пък съвсем.

Янечек, това е така.
 И аз не помагам за домашни освен при проблем или при нова материя, която не е напълно ясна, но разчитам тези моменти да престанат напълно след година-две когато ще е е в 4ти клас.
Но говорех за друго и особено ако трябва и да се работи.

Въобще не мога да сравня първите 3-4 безметежни години у дома с последните 4 откакто работя.

# 1 614
  • Пловдив
Добре де, тя сега ще е още 2-3 години за първокласника, а после за другите две? Защото аз седя заради най-малкия.

# 1 615
Добре де, тя сега ще е още 2-3 години за първокласника, а после за другите две? Защото аз седя заради най-малкия.
Имах предвид, че ще в майчинство за третото още 2 години поне, а след това не знам. Градини, у-ща, ваканции, бягане напред-назад и чудесии.  ooooh!

# 1 616
Kontesa, за различни неща говорим. Наистина е по-лесно да правиш по-малко неща едновременно, отколкото повече, така че да гледаш дете и да не ходиш на работа е по-лесно, отколкото да гледаш дете и да ходиш и на работа.
Но да съчетаеш работа с дете е много по-лесно, когато детето е по-голямо. Тия неща с логистиката и домашните са ненужно усложнение на ежедневието, но който го кефи да се побърква от препускане, да си развозва детето до 12-ти клас ако ще. А като не учиш д детето, какъв е проблемът с домашните? Да не би да ги проверяваш, то това си е работа изцяло на учителите, как ли пък няма тяхната работа да върша.

# 1 617
Ох, не знам как ще запълните 1500 думи, ако са толкова прости нещата.

При двама работещи родители е по-лесно да се постигне увеличението Х на семейния доход. По-голям шанс има двама човека да си увеличат доходите с 200 лева повече месечно, отколкото един да получи увеличение от 400 лева. Особено, ако говорим за увеличение на чистите доходи.

# 1 618
Kontesa, за различни неща говорим. Наистина е по-лесно да правиш по-малко неща едновременно, отколкото повече, така че да гледаш дете и да не ходиш на работа е по-лесно, отколкото да гледаш дете и да ходиш и на работа.
Но да съчетаеш работа с дете е много по-лесно, когато детето е по-голямо. Тия неща с логистиката и домашните са ненужно усложнение на ежедневието, но който го кефи да се побърква от препускане, да си развозва детето до 12-ти клас ако ще. А като не учиш д детето, какъв е проблемът с домашните? Да не би да ги проверяваш, то това си е работа изцяло на учителите, как ли пък няма тяхната работа да върша.
В подчертаното е развръзката.

Да съчетаеш логистиката с дете ученик е по-лесно, но не и когато имаш и ученик и две в градина.
И никой не каза каква е работата от 8-12 за деца в начален курс и какво се прави през ваканциите с децата по 3-4 месеца?

Иначе съм съгласна с всичко написано дотук и съм го измислила за себе си, но не ми се връща пак в изходна позиция с още едно дете.

Въпреки ,че с работата ми в момента още едно дете няма въобще да се усети кой знае колко, но вечерите, уикендите и изцяло ще е доста по-различно и не ми се разваля рахата  Flutter

Пример: Тук домашните по математика са онлайн и понякога някои неща не са дори и взети в у-ще и трябва да обясня алгоритъм за решаването. Обяснявам за първите 2 задачи и след това последващите 20 трябва да си ги реши сама. И т.н.

Кукумицинка, попитах и преди с какво реално ще се подобри живота с тези 400 лева и доколко дохода се простира ми е по-важното в уравнението.

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 20:21 от Анонимен

# 1 619
  • Пловдив
И никой не каза каква е работата от 8-12 и какво се прави през ваканциите с децата по 3-4 месеца?
Янтра не работи, защото лятната ваканция е почти 4ри месеца за малките класове и няма грам безплатна помощ. 1/3 от годината (и повече, сметнете малките ваканции тук-таме) някой трябва да ги гледа тия деца. За под трети клас говорим, големия е трети.

Общи условия

Активация на акаунт