как да познаете, че излизате с женен мъж след бързи срещи на clubr

• 117 404
  • 2 450
  •   1
Отговори
# 1 755
Омесих ги вече:)

Не защото ме кълват, а защото ми е интересно наистина колко млади хора се хващат на клишета относно нива на заплащане и се поставят сами в капани. И защото досега доста често съм чувала "а, то не става така, невъзможно е".

И другия капан- че като останеш сам родител и задължително трябва всичко да е газ до дупка, за да покажеш колко си работлив. Е, моята стратегия е друга, имам сравнително бавни години, в които да се прегрупирам и накрая резултатът да е по-интересен. Щото аз лично предпочитам да живея с по-голямо семейство и да има някаква лекота, отколкото да си дам душата, щото после наистина няма тиквен медал, дори сама да си изгледаш детето/ децата. Наградата се случва, докато си живееш, затова комфортът е важен.

# 1 756

И другия капан- че като останеш сам родител и задължително трябва всичко да е газ до дупка, за да покажеш колко си работлив. Е, моята стратегия е друга, имам сравнително бавни години, в които да се прегрупирам и накрая резултатът да е по-интересен. Щото аз лично предпочитам да живея с по-голямо семейство и да има някаква лекота, отколкото да си дам душата, щото после наистина няма тиквен медал, дори сама да си изгледаш детето/ децата. Наградата се случва, докато си живееш, затова комфортът е важен.
Няма нищо лошо в предпочитанията ти за голямо семейство и взаимна помощ, ако така всички се чувствате комфортно. Но, се изказваш твърде неподготвена за самотното родителство и неговите капани, защото ти никога не си била сам родител. В годините, когато си била без мъж, си била при мама и тате и не си отглеждала сама детето си. Не си била в обувките на тези, на които им се е наложило да гледат децата си сами без помощ от никъде, така че изказванията ти са приказки наизуст.

# 1 757
Достатъчно съм видяла откъм преживяванията на детето, та да екстраполирам какво може да се случи, ако бях единствения му родител. Тук не става въпрос само за финансово спрявяне, а и за модели, психика, такива работи.

Освен това не мисля, че намирането на мъж е просто нещо ей така, да те заплодят. Ако беше така, всички щяха да са с мъже като ССФ. Не е съвсем тривиално да преживееш развод, да се излекуваш и да изградиш наново подходящата структура. И там се искат специфични усилия и качества.

Интересно ми е- ти като самотен родител, ако по-рано беше срещнала подходящ мъж, дали щеше да го отхвърлиш от гордост, за да се доказваш нещо? Не мисля. Аз трябваше ли да отхвърля подходящ мъж, само и само да доказвам, че не съм "виснала на врата" на някого?

# 1 758
Щом пишеш в СО по теми като тази, не си особено дискретна, пък и някак между другото успя да се похвалиш, че месиш панетоне, да видим ние къде е гъдулка, къде е цигулка  Wink

Не владея добрия стил и изказ, но и аз правя разлика между меся и ям Simple Smile))
А хвалбите ги оставям на други, Яничек Simple Smile

# 1 759
Въпросът е защо Tsugumi иска да ми види писанията. За да посочи с пръст хехе! това ли е великото писане (не, не е, обясних вече какъв вид писане е).

Ако пита дали с подобно писане може да се постигне четирицифрено заплащане- да, може. Особено ако е приоритет, ако няма сътресения и прекъсвания. Щото се оказва, че индиец за пет долара рядко върши работа.

Май Tsugimi беше тая, дето се похвали, че е изгледала сама дете след развода, в чужбина, вадейки мега пачки, поне това знам. Не знам за хвалба ли е да не се жениш втори път и да нямаш повече деца, или е бонус точка, че не си се "излъгала" като мен...щото нали, гроздето е кисело, няма как мъжът на Мамасита да е стока, по спецификации на ССФ. А ако се окаже, че е стока, то тя пак трябва да се срамува, че тоя мъж я издържа...изобщо, патова ситуация, отивам да се срамувам.
Сирен, не знам, откъде черпиш тази информация, но поне към момента не съм се развеждала. Изразът "пачки" е далеч от моя речник.
О, не, няма нужда да ти посочвам пръст, бях само любопитна и не се крих да търся (както са сторили някои след моя въпрос), а те питах открито.
Спокойно, не ти завиждам, всеки извървява своя път. Ако ти кажа, че си "голяма работа", по-добре ли ще се почувстваш? Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 17:02 от Tsugumi

# 1 760
  • София

Интересно ми е- ти като самотен родител, ако по-рано беше срещнала подходящ мъж, дали щеше да го отхвърлиш от гордост, за да се доказваш нещо? Не мисля. Аз трябваше ли да отхвърля подходящ мъж, само и само да доказвам, че не съм "виснала на врата" на някого?
Ако си сама, без помощ от никъде,да срещнеш мъж въобще, а камо ли да го избираш според твоите писания, е кауза пердута.
Ти наистина не можеш да схванеш, че никаква екстраполация не може да ти даде истинската картинка на нещата.

# 1 761
И от моя речник е далеч, използвах го, защото го срещнах в темата.

Не е въпрос на завист, просто ми е забавно примерно как Драко и Кукумицинка се изживяват като супер-важните работещи, заети, динамични...а всъщност в крайна важни са други неща, как ще изглежда всичко след години и как би изглеждало обществото, ако единия вид избор се случва масово.

Абсурт, не бъди чак толкова сигурна, аз общо взето съм добра в срещането на мъже и след развода не е като да съм се хванала за единствената сламка. Ако нямах помощ, може би щях да действам по друг начин. Иначе аз самата съм изненадана, че срещането на мъже се оказа сравнително лесно и не искаше някаква невероятна логистика. Но трябваше и аз да мога да предложа нещо хубаво отсреща.

# 1 762
Омесих ги вече:)

Не защото ме кълват, а защото ми е интересно наистина колко млади хора се хващат на клишета относно нива на заплащане и се поставят сами в капани. И защото досега доста често съм чувала "а, то не става така, невъзможно е".

Ок, това е твоят комфорт.
За други път това може да не е .
Не виждам драма.
Защо смяташ, че непременно трябва да убеждаваш, че този, който не споделя мнението ти, нищо не разбира и задължително трябва да приеме твоята идея?!
Ако тя ти дава цялото това вътрешно убеждение, то само по себе си трябва да е достатъчно. Не могат всички да мислят като теб и това не означава, че не са открили своята златна среда.
Не мога да разбера, какво е това предубеждение за някакво отношение към теб и/или смята да ти размахва пръст?! Пишещите във форума,без да се обиждаш, имат далеч по-различни проблеми от теб, предполагам.

# 1 763
Извинявай, но откога да търчиш и на работа, и с дете се нарича "комфорт"? Нали уж беше много тежко и героично да понасяш такова положение, съответно то е дискомфортно. Комфортът си е комфорт, гадостта си е гадост, лесно е да се опишат с думи прости и да се нарекат обективно с истински имена.

Дори и Кукумицинка се съгласи, че това препускане (при нейна приятелка) е пълна лудост.

# 1 764
Драко не се изживява като супер работеща, заета и динамична Simple Smile Трудно ми е да си спомня какво толкова съм писала, че си направила такъв извод.
По-скоро съм работеща, независима и алчна. Ти си зависима, неработеща и снобарка. Понеже помня професионалните ти съвети с предния ти ник, сегашното ти ларж битие и де факто липсата на отношение към служебни ангажименти и пари са ми много интересни. Едно нещо обаче ти е константа - имаш ужасна нужда да се чувстваш носител на престиж, като обясняваш колко е важно за една жена точно състоянието, в което ти конкретно се намираш. Едва ли не другите ядат доматите с колците. А то е доста простичко - на теб ти е дошло до главата и в момента е актуално в живота ти.
Така бракът беше норма, после разводът стана норма; работата беше норма, вече е майчинството; сега изневярата е норма и подозирам, че или ти имаш забежка, или мъжът ти, а може би и двамата Simple Smile
Не се заяждам, нито целя да те засегна. просто начинът ти на мислене е много прозрачен.

# 1 765
Не ми гледай мисленето, гледай физически какво съм постигнала. Мисленето няма никакво значение. Ти като мислиш правилно за връзките и живота- и какво? Имаш ли мъж като за ССФ или по-добър? Поне като на Ша?

Колко да си независима, ако си на заплата?

# 1 766
Какъв е мъжа на Ша?  Flutter

# 1 767
Достатъчно добър.

# 1 768
Ти нима си по-независима от мен, като си на издръжка? Ша не я познавам.

# 1 769
Ти познаваш ли го?

Общи условия

Активация на акаунт