Септемврийче с мама си бърбори, гука сладко и се кокори! Тема №6

• 59 393
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Румка, ако са гъбички, с Дактакорт ще се оправи. Маже се два пъти на ден, 7 дни. Но ако ти вече си взела друго лекарство, по-добре си продължавай с него, че да не се мешат. Аз с каката миналото лято преживях истински кошмар с едно подсичане, преминало в гъбички. От всичките кремове с цинк и калиев перманганат направо й се обели кожата. Беше някакъв ужас. Тогава ви бях писала, бяхме още бременни.

# 166
Аз не препоръчвам Дактакорт - с кортикостероиди е и второ- на нас не ни помогна. Преди време доста бях писала тук, че бебка беше над два месеца с дупе с кървави рани, лекуваха я с няколко крема последователно с паузи с кортикостероиди, сред които и Дактакорт, предписан от дерматоложка в Токуда и единственият резултат беше, че й излязоха черни косми по дупето от кортикостероидите! Добре, че с времето паднаха!  Заведох я при друг дерматолог, направиха й изследване от ранев секрет - гъбички и ги оправихме със стрити хапчета Нистатин в глицерин. Нистатинът тогава ми обясниха, че не се абсорбира навътре от кожата и не е опасен, за разлика от кортикостероидните кремове  Peace

# 167
При Рая имаше такъв момент с вечно червено дупе и тогава имаше дълго време много рядко ако и акаше по 5 пъти на ден. После установих, че е от овесените ядки, които закусвам. Като ги спрях, сгъсти и се акото и започна по 1-2 пъти на ден да ходи и се заздрави и кожата.
Румка, спомена, че има и той често ако. Може да е от него, а не от гъбички и дано е така.
През цялото време мажех с Павловича маз.

# 168
На мен аптекарката ми беше препоръчала да мажа с тридерм, но мажех и с клотримазол по едно време. Първо за 7 дни тридерм сутрин и вечер - оправи се и след няколко дни пак излезе. Започнах клотримазол и слагах само вечер след баня 3 дни, ако се появяха пак мажех за три дни и може би така за 1 месец минаха изцяло - оттогава не сме имали. Аз го мия всеки път след ако с бебешки душ гел на Бубхен, избърсвам с чиста, неизползвана кърпа и слагам Судокрем. Нямаме никакви проблеми.  Hug

# 169
  • София
В началото и той като се зачерви и му се появиха едни мехурчета, го мазах с тридерм и се оправи и оттогава не се е подсичал. И аз обаче го мия след всяко акане с бебешко сапунче (бочко). Тридерм обаче съдържа и клотримазол, и гентамицин. Той помага и за гъбички, и за бактерии (ние тогава не знаехме с какво си имаме работа, а не ми се водеше толкова малък по болници, затова се обадих на познат педиатър по телефона).

Дактакорт наистина е коортикостероид. Слава Богу с нея такива проблеми с косми не са се появявали, но тя беше и доста по-голяма - на годинка и половина. Аз просто исках тогава тези рани по дупето да минат и много се зарадвах, че при нея подейства и се оправи кожата.

Тези подсичания винаги са ме плашели много и нейната кожа беше толкова нежна, че на три пъти ми се е подсичала много лошо. Обаче всичко минава и сега няма и следа от тези рани, които имаше и дупето й е гладко и меко. Simple Smile

# 170
Друго, което много помага - сега я мажа с него за през нощта - Бял крем Рачев  Peace
Мами, прави ми впечатление, че в почти всички пюрета на различни фирми има голям процент морков - към 60% и минимум 40%  Shocked А той нали запича, а и бебка не го обича особено... Знаете ли защо го има в такива големи количества? Мъжът ми вика "Щото е най-евтин и заради това го слагат". Или пък е мноооогооо полезен за бебетата?  newsm78

# 171
Според мен морковът си е основен зеленчук за приготвяне на храни. Виж, че и в манджите се слага почти навсякъде. Simple Smile А също е и полезен. За запичането, предполагам, че ако се яде само морков би било проблем. Като е в комбинация с други зеленчуци те се неутрализират, защото всяко действа различно.

Днес бяхме на ехограф и ортопед, а вчера дадохме кръв и урина. Бебка е здрава, изследванията са ОК, хемоглобин 103, което за кърмено бебе е добре.
Ортопедът потвърди моето вътрешно убеждение, че това бебето да не се слага седнало до 6 месеца и да не се оставя да се изправя на крака до незнам си кога, са бабини деветини. Каза, че няма никаква опасност да му се изкривят кости или да се повредят стави. Щом самото дете се набира да става, значи тялото му е готово най-доброто е да му помагаме. Simple Smile

# 172
Каква вода давате на бебчовците? По конкретно ме интересува давал ли е някой розовия Девин?

# 173
  • София
И на двете си деца само розова Девин съм давала.
За чашите след 6м. на каката купувах Мам, малкият сега е с Нуби с мек накрайник. От Мам май бях по-доволна.

# 174
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ние сме с твърд накрайник на Авент и пие доста повече водичка нашия.Не се разтича чашата при нас, както някой писа по-напред.

При Криско морковът много запича без значение, че е в разлини комбинации и съм се видяла в чудо какви пюрета да вземам.Дори в комбинация с тиква има проблем.Направо ми писна от тоя запек.Като си беше само на кърма беше песен.

Вода още преварям, защото ММ настоява, иначе бих давала розовия Девин.Така или иначе той се пие вкъщи и има постоянно.

За съжаление не мога да помогна със съвет за подсичането.Аз ползвам Бочко ежедневно и вечер Судокрем.Мокри кърпи почти не ползвам, но и постоянното миене дори само с вода доизсушава кожата.

# 175
  • София
И аз и на двете деца давам розов Девин. На малкия все още преварявам. За каката преварявах до годинката. Пише, че розовия девин може и без преваряване да се дава на бебетата.

# 176
И аз и на двете деца давам розов Девин. На малкия все още преварявам. За каката преварявах до годинката. Пише, че розовия девин може и без преваряване да се дава на бебетата.
В таз връзка да ви питам: преварявате ли още водата, изварявате ли бутилки и гладите ли дрешки?

# 177
ЕКумчева, и на нас ортопедът ни каза същото  Simple Smile
И аз съм се видяла в чудо какви пюрета да давам, морков не харесва особено и я запича май че, а в другите все има по нещо газообразуващо  Cry
Ползвам вода Бебелан без преваряване от самото начало.
Преварявам шишета и биби вече на няколко дена.
Гладя й всичките дрехи, след като аз ходя с изгладени дрехи, не мисля да я оставям тя да ходи с неизгладени  Hug

# 178
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Водата преварявам, бутилки/биберони не изварявам (продадох вече стерилизатора), не гладя...мързелива жена съм  Mr. Green

# 179
  • Пловдив
Аз вода давам Бебелан и не преварявам.
Стерилизирам всяка вечер в микровълнова.
Дрехите спрях да гладя още след третия месец, но пък аз ги суша в сушилня. Бих изгладила дрехи, ако са намачкани. Но пък до сега не е бил измачкан  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт