Септемврийче с мама си бърбори, гука сладко и се кокори! Тема №6

• 59 384
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Точно по ситните пъпчици го разпознавам. Вероятно и при вас е от това. Когато пъпчиците са от претопляне, по-бързичко изчезват. Като се изчипка бебчето и ако през нощта не се претопли пак, на сутринта вероятно няма да ги има. Начесто се появяват и изчезват в дни като днешния, но според мен няма нищо страшно, просто още се адаптираме към високите температури.
ПП: Имам чувството, че напоследък лекарите само да видят някоя пъпка и веднага - атопичен дерматит.

Последна редакция: чт, 07 апр 2016, 22:32 от katya_pk

# 151
Да питам, вашите седят ли без опора?
Подпирам го на възглавница, обаче се килва настрани и пада. Без да е подпрян не се сеща да си ползва ръцете, само чопли по всичко и пак пада. В количката, в стола за хранене, в барбарона и в шезлонга е все седнал, обаче без да в вързан се клати. Каката на 7 месеца си седеше сама стабилно. А той не може да седи, обаче скача като луд в бънджито и иска да стои прав.

# 152
Благодаря, Катя!
Моя пък въобще не иска да го подпираш на какъвто и да било наклон. Сърди се и се свлича, едвам изкарва папкането, че няма как с пюрето легнал. Иначе голямо желание да сяда напълно седнал, но отново без да се обляга. Изкарва така много за кратко, като го държим за ръчичките и се уморява. После се сърди, че иска още, а вече не може да се държи. От скоро, когато го дърпам за ръчичките да седне, направо си се изправя човека прав и кеф, но за секундички и крачетата поддават и сядаме.

# 153
Привет, моето кюфте стои седнало по 4-5 минути някъде, или докато не се килне встрани от много рев. Но това е от вчера-онзиден. Инак за изправянето - също както при вас: подавам ръчичка и направо изпъва крачетата и става. Много е сладичък.

Имам една молба за съвет - от АБ, дето го пием, е мег-страшно-ужасно изприщен в памперса. Допускам, че и разстройството е помогнало за това. Мием трътчицата при всяка смяна на памперса, което напоследък е 2 пъти по-често от обикновено - но пак е силно зачервено. Мажа с нистатин. Дали това е достатъчно, или и друго да пробвам? Как смятате? Ако всичко е наред, утре - е, то вече стана днес, но ни е последния прием на АБ.
Дано да няма повече, макар че сополи има още.  Praynig Praynig Praynig

# 154
Привет, моето кюфте стои седнало по 4-5 минути някъде, или докато не се килне встрани от много рев. Но това е от вчера-онзиден. Инак за изправянето - също както при вас: подавам ръчичка и направо изпъва крачетата и става. Много е сладичък.

Имам една молба за съвет - от АБ, дето го пием, е мег-страшно-ужасно изприщен в памперса. Допускам, че и разстройството е помогнало за това. Мием трътчицата при всяка смяна на памперса, което напоследък е 2 пъти по-често от обикновено - но пак е силно зачервено. Мажа с нистатин. Дали това е достатъчно, или и друго да пробвам? Как смятате? Ако всичко е наред, утре - е, то вече стана днес, но ни е последния прием на АБ.
Дано да няма повече, макар че сополи има още.  Praynig Praynig Praynig
Румка, ние имаме пъпки в тази зона, та даже станаха като лишеи. Доки ни изписа Dexem. Каза, че е по-щадящо и може да се маже по сто пъти на ден, та...аз сега това правя ooooh!

# 155
Аз открих, че ако малкия се избърше с мокри кърпички и след това директно судокрем (мажа винаги) после намирам зачервено дупе и пъпчици някъде из цялата зона , където е минавано с кърпичката. Когато съм си го сменяла и мазла с млякото за тяло освен кремчето нещата се оправят. Отдавам го на жегите, защото майка ми като го гледа маже крема, но забравя понякога за олио или мляко (най-много да е бил леко зачервен зимата), та сега съм я инструктирала и за това, а и аз гледам да съм стриктна  Simple Smile.

# 156
Това ако е резултат от АБ - са някакви вид гъбички, нали?
marulka87 - аз го мия при всяка смяна на памперса напоследък, обаче е много червено - алено червено, на места имам чувството че ще тръгне на кърви, толкова е зле положението.
Ще пратя ММ до аптеката - всичко трябва да се пробва!
Благодаря ви момичета  Hug Hug Hug

# 157
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
А дали не е възможно да се зачервява дупето от прекалено често миене с шампоан?Аз съм забелязала и такава тенденция,затова ако ползвате всеки път измиващ препарат,пробвайте да е само един път дневно,през останалото време само с водичка.

ПП. Момичета,с нов никнейм съм,да не се чудите коя е тази хихи

# 158
я бързо си признай кой ти е стария ник  Crazy

# 159
sss_sss e станала Lovely Wife  bouquet

# 160
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
 Joy Joy Joy

# 161
  • Пловдив
Румка, освен судокрем, аз съм мазала с бепантен. Имах мостра от болницата и ми хареса. Но пък малкия не се изприщвал толкова много.

# 162
  • Пловдив
И ние не сме се изприщвали толковя много, но при по-сериозно зачервяване Судокрем винаги ни е помагал. Аз само с него мажа вече и всичко е ок. Мия дупе само при ако, иначе мокри кърпи. Никога не ползвам измиващ продукт за дупето, само вода и ако остане нещо по кожата допочиствам с мокрите кърпи. Дори при къпане редувам душ гела - веднъж с, веднъж без. Иначе прекомерно й се изсушава кожата и става неприятно.
Възможно е в следствие никненето на зъби киселинността на урината да се повиши неколкократно, а това от своя страна да доведе до зачервяване в областта на дупето ...

Lovely Wife /sss_sss/, поне снимката на аватара ти е същата - така си по-разпознаваема Wink

# 163
Аз също ползвам Судокрем ако има нещо зачервеничко. Много съм доволна от него. Иначе ползвам кремчето Галафарм.

# 164
 Hug благодаря ви за съвета мили мами. Отскочих и купих нистатин, смятам, че е на основата на гъбички. Судокремът много ми е помагал, но не е за гъбички. Ще ви държа в течение. При пиене на АБ често изскачат гъбички, мн са гадни, мн.тормозят малчовците и майките им. Не е честно - хем болни, хем с червено дупе - еее, аман! Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт