Септемврийче с мама си бърбори, гука сладко и се кокори! Тема №6

• 59 379
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Биби, значи може да се вземат само определени месеци от втората година, така ли?
При нас е страаааашен рев, докато заспи през деня. А през нощта вече съм споделяла много пъти, будим се от газове през един-два часа  Crazy И нищо не помага, нито пробиотици, нито Еспумизани, една шепа хомеотапии на ден ни предписа гастроентероложката -  нииищо не помага  Sad
А за жълтъка - ако се дава една седмица четвъртинка, втората седмица половинка и т.н. значи цял месец се дава само жълтък и не се дава цял месец месо ли?
Иначе и аз не давам плодово пюре и се чудех да почна ли, кога да го давам...
На мен педиатърката ми каза да ги редувам-един ден зеленчуково пюре с жълтък,на другия ден месно пюре.

# 136
И аз знам, че се редуват.

Атето, временно е, всичко при бебетата е временно. И при нас имаше такъв период. Просто приех факта и се примирих, че основната ми работа е да се занимавам с бебка и не се и мъча да върша друго щом не спи. Така съм спокойна.

# 137
  • София
А за жълтъка - ако се дава една седмица четвъртинка, втората седмица половинка и т.н. значи цял месец се дава само жълтък и не се дава цял месец месо ли?
Иначе и аз не давам плодово пюре и се чудех да почна ли, кога да го давам...

Не не, аз не съм го написала правилно Simple Smile Редува си се жълтък и месо, но когато се дава жълтък, се дава едната седмица само четвъртинка, следващата половинка и така. Тоест се получава едно и също количество жълтък 3-4 дни в седмицата. Обаче новата ми схема от педиатъра пък друго показва - пак през ден, но с всеки следващ прием на жълтък се увеличава количеството постепенно  newsm78 И аз още не знам кое да следвам. При всички случаи едно е сигурно - ще започна със съвсем малко и ще го давам през ден Simple Smile

# 138
И аз мислех да почвам жълтъка (че се бях зачудила има ли какво да дам още), но една позната ми каза, че е давала карфиол и броколи, та реших и тях да въведа (от Лидл замразени взех), ако бебо иска да ги яде и след това ще почвам и аз жълтъка и месото.

За работата - най-вероятно ще се върна след първата година  Sad  Но работата ми е на смени, та ще си го гледам поне половината време, а когато ми се пада нощна смяна, не зная как ще е - хем ще искам да  поспя, хем ще искам да си го гледам. Но пък с нощните от 3 от 4 дни ще съм свободна през деня. Та се успокоявам така. Иначе майчинството ще прехвърлим майка ми, която има още доста до пенсия, добре ми го гледа и няма да имам притеснения.

# 139
  • София
А попара кога мислите да давате?
С Ели дадох като беше на 7 месеца и половина, но сега се чудя дали е било правилно  newsm78

# 140
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
А кисел? (Свеки само ме пита "кога,кога?") Whistling

# 141
Здравейте, момичета,

Катя, вие не сте виновни, че родителите не възпитават децата си да се съобразяват с другите деца на площадката и че когато има много деца на площадката не трябва да се люлее толкова силно. Отделно, когато става въпрос за деца няма какво да се търси вина у някого. Малката е толкова малка как точно очаква да разбира ако ѝ се каже да внимава защото може да я ударят??? Аз как ще ги нареждам такива майки просто си нямат идея.  #Cussing out

Аз от другата седмица ще започна месото и жълтъка. Трябва да въведа и броколите преди това. Иначе каша от просо и ориз с плодове правя като комбинация.

Майчинството смятам да ползвам до 2-рата годинка. След това с отпуската живот и здраве през Януари 2018 ще се върна на работа. Първо ще започнем с навършване на 2 яслата, като го оставям в началото за по няколко часа, после половин ден и към края за по цял ден.

# 142
  • София
Аз попара на каката дадох на 8 месеца и сега пак така мисля да постъпя. Нали трябва да съм въвела глутена, млечните продукти.

# 143
  • Северо=Западналия край
Аз съм от смелите, давам от две седмици попара, док каза на последната консултация да не се притеснявам вече за глутена. Кисел моя мъник не ще, с никакъв плод.

Дали е още рано на нашите мъници за не разливащите чаши? Трябва да сменя шишето за вода и се чудя дали да не купя такава с мек накрайник, но не знам дали няма да се дави. Някой ползвал ли е и да препоръча марка, за Авент знам че текат въпреки че се водят "не разливащи".

# 144
  • София
Аз съм от смелите, давам от две седмици попара, док каза на последната консултация да не се притеснявам вече за глутена. Кисел моя мъник не ще, с никакъв плод.

Дали е още рано на нашите мъници за не разливащите чаши? Трябва да сменя шишето за вода и се чудя дали да не купя такава с мек накрайник, но не знам дали няма да се дави. Някой ползвал ли е и да препоръча марка, за Авент знам че текат въпреки че се водят "не разливащи".

На Авент точно имаме неразливаща чаша и цялата се оливаше малката с нея. По-добре пиеше от обикновена, отколкото от тази. Обаче тя много й натискаше клапичката като пие, май точно защото й беше интереано да се олива. Но пък каква е гаранцията, че и на други деца няма да им е интересно да го правят Simple Smile

Днес пробвахме пюренца на Ганчев и съм доста разочарована - 40-50% нишесте и малкия изобщо не ги хареса. Ще си караме на ХИП, пък се надявам скоро да излезнат някакви домашни продукти и да мога да му правя.

# 145
Ох, мами, бебка втори ден не иска да яде през деня  Cry Изяжда след 4 часа и половина на обяд едва 70-80 гр пюре, после и кашата не иска, сега чак след 4 часа и половина пак едвам хапна около 80 мл и то само бута с езика Sad не разбирам какво става Sad за зъби още признаци няма. иначе нищо й няма друго. Да не би да е от жегите, тия два дена сме по цял ден навън?

Последна редакция: чт, 07 апр 2016, 18:50 от Lucile5

# 146
.......
Не е рано. Аз взех на Авент една, която е най-малкия размер, който намерих в Хиполенд. За да мога да я пълня без да става много тежка, а да и е лесно да стига водата до накрайника, че още не се сещат да надигат много много Simple Smile. Не тече самата чашка. Мокри се когато изплюва част от водата, която е поела, понеже и е повечко от тази, с която е свикнала със шишето.

# 147
Ох, мами, бебка втори ден не иска да яде през деня  Cry Изяжда след 4 часа и половина на обяд едва 70-80 гр пюре, после и кашата не иска, сега чак след 4 часа и половина пак едвам хапна около 80 мл и то само бута с езика Sad не разбирам какво става Sad за зъби още признаци няма. иначе нищо й няма друго. Да не би да е от жегите, тия два дена сме по цял ден навън?
И на мен ми прави впечатление, че понамали мерака за ядене. В началото повече отваряше устата. Дано е период.

# 148
И ние имахме такъв период с храненето, но много не си го слагах на сърце. Сега пак си яде с удоволствие. Предпочита по-течни пюренца и кашички.

# 149
Моят си хапва със същия апетит, но пие вече вода (в минимални количества, но преди и толкова не пиеше). Днес успях да го претопля, въпреки че беше по боди с къс ръкав и панталонче. Цял ден се притеснявах, че е много разсъблечен и само когато подремваше или го приспивах го завивах с чаршафче. Бяхме под един чадър от големите и имаше сянка, а до нея шарена сянка и повечето време количката не беше на слънце и аз супер се притеснявах, да не му е студено и т.н., но накрая го преоблякох, защото беше потен. И вечерта забелязах чисто нови ситни пъпчици по лицето (по принцип ги отдавам на претопляне, а и нали беше потен; иначе доки казва атопичен дерматит). Нас един приятел ни светна, че неговата щерка така ставала като я претоплят и ние с ММ се позагледахме в малкия и като че ли има нещо вярно.
Вие как познавате претоплянето?

Общи условия

Активация на акаунт