Септемврийче с мама си бърбори, гука сладко и се кокори! Тема №6

• 59 373
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Северо=Западналия край
Ateto в колко часа плаче бебчо? Преди заспиване ли? Казваш, че през деня не спи изобщо, да не би да се преуморява и затова вечер да не може да заспи? И още нещо ти на каква възраст въведе кашите и жълтъка? Бебка е на 7 и се притеснявам, че е още рано...
И aз вече не знaм кaкво му е, кaто цяло е кисел постоянно. Лошото е че не признaвa дори носене, a инaче въпреки че не спи денем, кипи от енергия, хрaни се добре. Зa кaшите - въведох ги нa почти 5 нaвършени месеци, след зaхрaнвaне с осн. Зеленчуци. Според мен може дa дaвaш вече спокойно, те някои мaми дaже дaвaт кaшa кaто първa хрaнa.

Кaтя, Румкa, дaно бързо се опрaвят децaтa.

# 121
за жълтъка - мисля, че преди давах по половин на ден, но правило няма. Моето още не е захранено, мислех сега но не бива да се започва когато е болно. Затова не се притеснявай, няма строги правила. Жълтъците не са алергенни, така че.
С второто ми дете започна да се храи към 8 месец, преди това изобщо не желаеше, и пак порастна Wink

# 122
Кате, това е ужасно, което се е случило. Бързо да и минава, милото дете Sad. Винаги много ме е било страх от тези люлки и все си мисля, че трябва да се обезопасяват заради такива инциденти. А, тая майката не е човек...може ли да те гледа с две малки деца и вместо да се държи човешки и да види с какво може да помогне или поне да успокои ситуацията, тя тръгнала вина да търси .... Тя защо не гледа как детето и застрашава другите  #Cussing out

Румка, и на вас бързо оздравяване Sad този сезон много болести, много нещо ...

[quote author=Lucile5 link=topic=914443.msg32875473#msg32875473 date=1459872
Мами, кажете за жълтъка, моля ви - пак ли го въвеждахте определен брой дни подред? Аз вече два дена давам и се чудя дали да дам и трети ден?
[/quote]

На мен лекарката ни ми каза да давам жълтък през ден, като започна с четвъртинка, след 1 седмица половинка.

И мен ми е мъчно да си оставя детенцето толкова малко на чужди грижи, та било то и на бабите. Като знам колко малко време имам като ходя на работа, колко съм ангажирана и уморена, ми е ясно, че много ще му липсва внимание и ще расте без да виждам. Не ми се иска...

# 123
  • София
Жълтъкът първо се дава поне седмица, даже две по четвърт. После по половин и после цял.
Аз ще се върна на работа през януари, също от финансова гледна точка. Няма кой да го гледа, търсим ясла. Каката тръгна на 1г. и 6м. Раздялата е много трудна.

# 124
На мен педиатърката ми каза да давам един ден месо, един ден четвърт жълтък, или три дена месо, три дена жълтък, ако купувам еднокомпонентни месни пюрета, че трябвало да ги деля на три, ама не питах колко дена в началото да давам само жълък  newsm78
Атето, ние се скъсваме от рев като й се спи, да не би и при вас да е така? Единственият признак е, че си търка очичките, но не винаги, понякога само почва да реве като й се спинка.
Биби, има вариант да не се върнеш точно след една година и отпуската ли? Може ли след година и няколко месеца например?

# 125
Та като сме почнали с оплакванията - вчера вечерта към 5:30 моята кака я блъсна люлка и е с пукната ключица.
Много неприятно  Sad Ключицата е много трудно да се обездвижи напълно и да заздравее, но пък при малките деца по-бързо става. Дано бързо да зарастне, макар че си представям до тогава колко ще ви е трудно  Confused
А за тази майка просто нямам думи! Тя явно е искала да отхвърли вината от себе си и какво друго да направи, освен да я стовари на вас  Confused

Аз и двата пъти като забременях, след седми месец направо напуснах работа, така че няма къде да се връщам. Каката я гледах до 3 години и просто вземах преводи да правя от вкъщи през това време. Малката също ще я гледам до поне 3 годишна. Мислех каква почасова работа мога да върша с нея и осъзнах, че... никаква. Каката беше кротка, спеше много, играеше си сама, а това диваче иска само на ръце, буди се между 3 и 8 пъти на нощ и през деня съм като застреляна  Crazy А и с две деца не е като с едно. Ако се освободя за 5 минути от бебето, то е за да се погрижа за каката. До себе си още не мога да докарам ред.
Така че май скоро няма да работя. Поне докато не започне да спи нощем, че да мога да си кажа поне името  Laughing

# 126
  • София
Благдаря ви за подкрепата момичета.
Наистина майката сама по себе си нямаше вина за случилото се. Никога не бих направила проблем от това, при положение че моето дете е тръгнало да минава нанякъде покрай люлката, която е монтирана точно отстрани на пързалката. И просто седнах да си успокоя детето, обаче според мен по-нормалната реакция е да се заинтересоваш как е пострадалото дете, а не да се караш.

За жълтъка - както са писали и другите и моят спомен е - една седмица - четвърт жълтък, втората - половин, третата 3/4 и четвъртата цял. И ние още не сме го въвели и чакам малкия да стане на 7 месеца. Сега обаче гледам в схемата, която ми даде педиатъра, че пише - започва се с парченце жълтък колкото грахово зърно и с всеки следващ ден се увеличава по малко, до достигане на цял.

Вчера коментирахме с ММ колко ни е палаво момиченцето. Как постоянно трябва да се занимава динамично с нещо. Купихме й този бандаж за ключица и й го сложихме. Явно след един ден се почувства много по-добре и само като извие ръката в определена поза, казва, че я боли. Та като я обездвижихме с него, какво направи тя - качи се на леглото и започна да подскача. Нищо не се случи, обаче изстръпнах направо. Ако падне, въпреки че е меко, може да си нанесе големи поражения. Обяснявам й, но сякаш не осъзнава още за какво й говоря, въпреки че е много приказлива. Знае думите, но си има някакво нейно тълкуване за нещата. Ще трябва повече да я пазя следващите 3 седмици (лекарите казаха, толкова да го носи, но за две щяло да е зарастнало вече). Казаха, че няма проблем да пътува така и решихме да отидем на гости на нашите (в провинцията) и да си имам помощници.
А мъникът пък уж е кротичък и послушен, но и той внезапно ме изненадва с някои неща. Онзи ден след смяна на памперса му мия дупето (на чешмата ми е по-лесно на течаща вода) и той както си седи кротичко доволен (много обича), изведнъж се обърна неочаквано, хвана кранчето на горещата вода и пусна силна струя. Добре че ръката ми беше отгоре и пое "удара на врялата вода". Той  само ме гледаше учудено защо го дръпнах толкова бързо. Чудя се, като ме изненадват всеки изминал ден с нещо и съм така неподготвена, какво ли става като пораснат и станат големи деца - тогава какви изненади ще има и има ли начин да предвидя какво биха направили, за да реагирам адекватно. Някои казват, че като има по-голямо дете, човек вече знае какво да прави с по-малкото, обаче според мен те ме изненадват по коренно различен начин и сега и за малкото се чувствам доста неподготвена.

# 127
  • Северо=Западналия край
Откaчaм вече.... снощи зaспa в 19ч. със зор, към 21ч му преобух пaмперсa и го нaхрaних, a той дaже и очите не си отвори, спейки си изсмукa млякото. И очaквaно зa мен от 5чaсa тaзи сутрин е нa линия........ Кой спaл, спaл, човекa е готов зa поредния ден.... днес мисля дa не го прибирaм цял ден, поне вън дa оглеждa и дaно се кротне.

Моя педиaтър ми кaзa дa дaвaм двa пъти седмично по четвъртинкa жълтък, другия месец вече по половинкa.

# 128
Атето - спящ интервал от 19 до 5 е ОК по мои наблюдения. Моето заспива към 21 и се събужда в 7, което си е същото. Дано като се поизмори да увеличи дозите сън, защото за майката е трудно. Вчера открихме, че можем да разпънем кошарата за игра и да я изнесем отвън на двора. Седи си нашият вътре по дупе, или по корем, мятка играчки насам-натам, заблейва се по батковците и ги слуша как се карат. И така неусетно заспива. Ей това хубавото време е безценен помощник на мама Wink

Иначе моето само 1 ден ми стоя буден целия ден, но тогава имахме на гости друго малко детенце,  идвете стояха и се гледаха малко като котката и мишката. Момиченцето малко поспа, но моят бдя над нея и не заспа целия ден. Мислех си, че на следващия ден ще компенсира със сън, обаче той компенсира с още бодърстване.  newsm78 Може би като възрастните са - веднъж като свикнат да не спят на обяд, после трудно заспиват.  newsm78

# 129
  • София
Lucille5, аз ще си пусна два месеца от втората година, след което си пускам отпуските, имам около 45 работни дни и ще стане януари. Не ми се връщаше на работа за Коледа, а и искам да е проходил стабилно, преди да го дам на ясла. Каката ороходи на 1 г. и 1 м. , ама малкия като че ли по-рано ще проходи.

# 130
Здравейте, момичета. Вчера се справихме с всички изследвания и прегледи отлично. Успяхме да си съберем урина и в повече даже. Резултатите излязоха, малко й е нисък хемоглобина, но ми казаха, че е нормално на тази възраст, особено ако е както при нас започнало захранването скоро. Като започнем месо и жълтък нещата ще се оправят. Иначе всичко останало е ок.

Започнах от вчера да й давам плодово пюренце, но исках да ви питам вие между храненията ли го давате и по колко? Ние на обяд сме заменили хранене с пюре, а следобяд с каша.

Бързо оздравяване на болните бебчета, а на Катя случая чак ме е яд да го коментирам. Безотговорни и нагли хора  #Cussing out Катя, бързо оздравяване и на вас! Дано детенце да се чувства добре предвид случилото се!

# 131
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Катя,това което се е случило с малката е ужасно.Горкото детенце,много ли плака?А тази майка,вместо да попита как сте,поне от любезност,тя да ви се кара....неприемливо е според мен.
Но щом Ели подскача вече в леглото,значи е по-добре и не изпитва болка,което е най-важното.Дано бързо зарасне ключицата Hug
Руми,завид за кошарата в двора...звучи много забавно Laughing
Атето,наистина ли Емо не спи изобщо през деня? Shocked Направо не ти завиждам.По никакъв начин ли не можеш да го приспиш - в количката,в кошарката с люлеене?Аз знам,че към годинката имат основно една или две дневни дрямки,а сега на тази възраст би трябвало да им се приспива доста повече.Но поне пък през нощта не те буди.Моя мъник вечер ни побърква,буквално.Буди се доста често и то с един рееев,вече се чудим какво иска това дете.
Доста попръцква и сега сме решили да му вземем един пробиотик,да опитаме,може пък стомахчето да е проблема...

# 132
  • Северо=Западналия край
...........
Атето,наистина ли Емо не спи изобщо през деня? Shocked Направо не ти завиждам.По никакъв начин ли не можеш да го приспиш - в количката,в кошарката с люлеене?Аз знам,че към годинката имат основно една или две дневни дрямки,а сега на тази възраст би трябвало да им се приспива доста повече.Но поне пък през нощта не те буди.
...............
Колкото и невероятно да звучи, не иска да спи денем, и това от една седмица насам. Не става с люлеене, нито в количка, певица от чудо станах, не та не. Иначе той от малък си спи нощно време без проблем, но пък денем сега не мога нищо да свърша, той държи да съм постоянно около него. А дано е временно, че вече съм доста нервна и го отнасят всички вкъщи.....

# 133
Биби, значи може да се вземат само определени месеци от втората година, така ли?
При нас е страаааашен рев, докато заспи през деня. А през нощта вече съм споделяла много пъти, будим се от газове през един-два часа  Crazy И нищо не помага, нито пробиотици, нито Еспумизани, една шепа хомеотапии на ден ни предписа гастроентероложката -  нииищо не помага  Sad
А за жълтъка - ако се дава една седмица четвъртинка, втората седмица половинка и т.н. значи цял месец се дава само жълтък и не се дава цял месец месо ли?
Иначе и аз не давам плодово пюре и се чудех да почна ли, кога да го давам...

# 134
Аз смесвам плодовото пюре с кашата и ги давам към 18-18,30 ч.

Общи условия

Активация на акаунт