Септемврийче с мама си бърбори, гука сладко и се кокори! Тема №6

• 58 961
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Аз давам Био Гая два пъти дневно, но ....все същата работа, давам и още един куп лекарства за тия газове  Cry Аз давах царевична каша три дена и положението беше много зле, но не знам дали е от нея или е съвпадение, заради това питам...
Това заведение  на езерото сигурно е от левия край, аз минавам по моста и дотам не ходя, ще ида да проверя, мерси  Simple Smile
За море - сигурно юни, нашата педиатърка каза, че юни е най-добре от гледна точка на хигиена, вируси и слънце...

# 106
Относно газовете да кажа, че като ви четох и осъзнах, че всъщност моя мъник вече няма или не разбирам, че има газове, откакто захраних, но пък вече разбирам кога точно ака (вече се напъва). А до преди да захраня винаги си е имал газове. Яде много картофки като основа за пюренцата. Още веднъж се убеждавам, че всички бебчовци са толкова различни и реагират различно на всичко.

# 107
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Момичета,настана голямо затишие в нашата темичка. Вероятно всички сте навън и разхождате малките слънчица  Hug
Да задам въпрос,колкото да побутна темата - мислите ли да се връщате на работа след първата година от майчинството?

# 108
Ние наистина сме по цял ден на вън и време за нищо у дома не ми остава Simple Smile
Аз много искам да остана и втората година да си я гледам бебка. Дано ми се получи.

# 109
И ние по цял ден не се пребираме..за напред също ще е така, защото го дават все хубаво време:)
Аз няма да се връщам на работа..чаак след втората година евентуално.
Момичета помагайте, защото стигнах до задънена улица със захранването. Вчера бебка стана на 7 месеца, въвела съм картоф, морков, тиква, тиквичка, пащърнак и сладък картоф. Какви други зеленчуци мога да дам? С какво да продължа? С плодове ли? С месо ли? С жълтък ли? С каши ли? Объркана съм!

# 110
Можеш да започнеш да даваш месо и жълтък в зеленчуковото пюре, плодово пюре и/или каша за следобед.

Такива са съветите на нашата педиатърка.

# 111
Добре благодаря! Утре сме на консултация ще говоря с нашето педи да видя и тя какви насоки ще ми даде

# 112
  • Пловдив
Аз възнамерявам да се върна на работа ... ако остана 2 год да си я гледам ще стане време за второто и трябва да съм в майчинство 5 години ...  Rolling Eyes
И ние сме все навън. За ядене се прибираме, смяна на памперс и мама да се изцеди на обяд. Виктория продължава да не иска да яде пюретата. Ужас. Кога ще отмине този период. Така и жълтъкът не мога да й дам  Sad Какво му става на това дете ..

# 113
Аз също живот и здраве ще си я гледам втората година. Даже ще имам доста платен отпуск след това, така че сигурно ще стане до две години и половина поне.

Момичета, да ви питам и аз нещичко. Утре искаме да направим изследванията на бебка и преглед при нефролог, но не знам колко урина трябва да направя опит да събера, за да е достатъчна newsm78

# 114
  • Северо=Западналия край
Полит, количеството уринa което е необходимо е мининaлно, около половин контейнерче.

Гaля, според мен може дa зaпочнете кaшите. Aз много трудно пробутвaм тоз жълтък, усещa го в кaквото и дa го сложa и го плюе.

И ние сме нaвън. Моят мъник нaпоследък изобщо не спи денем, вън поне се рaзсейвa кaто рaзглеждa. От няколко дни вечер ме прaви лудa, реве до почервенявaне, нищо не признaвa, и то по едно и също време вечер, със обилни сълзи. Не знaм кaкво му стaвa, невиждaм скоро дa му избият зъби.

Aз искaм дa се върнa нa рaботa нaесен, но не знaм кaк ще стaне. Моятa мaйкa предполaгaм ще е достa зaетa с очaквaнaтa ми племенницa, зaщото тaм положението е .......... бъдещaтa мaйкa е мaлко стрaхливa и незнaм кaк ще потръгнaт тaм нещaтa, дaли ще ми освободи бaбaтa Simple Smile  A и се чудя, мaйкa ми е пенсионер, дaли ще могa дa я зaпишем някъде нa рaботa зa няколко дни зa дa и прехвърля мaйчинството. Но ще видим, не е нaложително дa се връщaм нa рaботa, мaкaр че aз изобщо не обичaм дa си стоя вкъщи Simple Smile

# 115
Ateto в колко часа плаче бебчо? Преди заспиване ли? Казваш, че през деня не спи изобщо, да не би да се преуморява и затова вечер да не може да заспи? И още нещо ти на каква възраст въведе кашите и жълтъка? Бебка е на 7 и се притеснявам, че е още рано...

# 116
не знам дали ви се оплаках, обаче ние сме на Сумамед. Т и кашляне през нощта на петък срещу събота, и аз му го самоизписах. Много се уплаших - уж нищо му нямаше, и като почна изведнъж... Легна да спи здрав, и след 2 часа се събуди с лоша кашлица. И така няколко пъти се буди през нощта, и аз видях, че нещата не отиват надобре. И в 5 часа ММ отиде до аптеката и взе АБ. Вчера лекарката каза, че много правилно сме постъпили. Сега уж по-малко кашля, но трябва да се пие 7 дена.
Не знам от къде ми дойде да ви кажа. Батковците вече са ОК, не пишят лекарства. Тъкмо се оправиха - и ей на, Малчо почна. Както казва майка ми - добре, че сме млади, и ни издържат нервите и психиката.
ММ опита да ми се скара на мен, че видиш ли, съм го простудила или нещо. Но му запуших устата веднага, и той не опита да повдигне отново темата. Лошото е, че от вчера вечерта и него самия го болят ушите, и започна да го боли гърлото. И се притеснявам да не се получи омагьосан кръг...Ходи у дома нон-стоп с маска - обаче аз не знам доколко са ефективни. Незнам ...

# 117
  • София
Здравейте момичета.

Аз от финансова гледна точка исках да се върна на работа, но не ми се оставя толкова мъничък на ясла или друг да го гледа. Това време никой няма да ми го върне. Друг вариант е да се върна да си взема отпуската и после да си възстановя майчинството. Така ще се пооправи положението с парите.

Румка, много лошо че пак сте болнички. Дано да се оправи бързо Малчо.

Та като сме почнали с оплакванията - вчера вечерта към 5:30 моята кака я блъсна люлка и е с пукната ключица. Заведохме я в Токуда, оттам ни пратиха в Пирогов на детски травматолог, преглед на крайници, тяло, глава, рентгенови снимки, ехография на органи. Всичко без ключицата се оказа добре. Просто не мога да спра да се обвинявам - видях го детето, че е голямо, люлее се бясно, почти хоризонтално заставаше люлката, и си мисля - трябва да я изведа от тази площадка. Обаче малкия се размрънка за момент и за секунда се обърнах и тя хукнала отстрани на люлката. Слава Богу е минала покрай нея, а не е тръгнала да пресича, иначе сигурно щеше да я замете извън площадката. Голям рев му ударихме и двете вчера вечерта. Сега ходи с едно като тиранти да се обездвижи рамото.
Две минути след нашия инцидент пострада друго малко детенце. Не преувеличавам, две минути бяха, Ели още ревеше неуспокоимо. Майката на детето, което се люлееше дойде сама и започна да ни се кара да сме си били гледали децата, тя не била длъжна да ни ги пази. В първия момент си помислих, че е права. Обаче вечерта като говорихме с ММ и той вика - "на мен като на булеварда постоянно ми пресичат хора пред колата, понеже ги мързи да минат през подлеза и какво - да не би да ги газя. Едно елементарно възпитание изисква извинение, а не да ви се скара". Дано само бръмбазъчето бързо да се оправи и да забрави, че и днес доста я понаболява. Cry

# 118
Според мен, майката е виновна, защото й липсва възпитание. А може би на самата площадка да пише за деца на каква възраст е подходяща. Тук при нас на някои площадки пише.

Пожелавам на малката кака по-най-бързо да се оправи  Hug

И аз не искам да си оставям детето толкова малко, защото както каза - никой няма да ми върне времето. Само с работата ще си остана, а е толкова хубаво да го гледаш как расте и да му се радваш. И то да усеща, че го обичаш безрезервно, а не че се бори за вниманието ти с разни други ангажименти. Но не винаги е възможно.
  По отношение на този развъдник на бацили, наречен ясли - аз детето си няма да изпратя, колкото и да ми е трудно. С най-големия батко преживяхме такива кошмари, че се бяхме отказали да имаме повече деца. То не стрес, ами ужас. Вторият батко не посещава ясла - макар да ни беше много трудно на всички. И сега като направя равносметката, мога да кажа, че по-малко се разболява, и по принцип по-малко се е разболявал.
Разбира се, че всяко детенце е различно, и възможностите на родителите са различни - затова не мога да упрекна никого. Предпочитам да ви кажа честно, да си стоя у дома и да се караме с ММ къде за липсата на пари, къде от нерви - но да не преживявам отново същото. Друг добър вариант е ако някоя баба е на разположение - тогава по-става.

# 119
 Катя, Румка, дано се оправят бързо дечицата!!!
И аз не искам да се връщам на работа втората година и искам да си гледам бебка, като се сетя и сърцето ми се къса!!!  Cry Но трябва да се върна на работа от финансова гледна точка, нямам избор. На ясла не мисля да я давам, абсурд. По едно време мислехме таткото да излезе бащинство, но май се отказахме. Но той работи на смени и много често през деня през седмицата си е вкъщи или пък половината ден си е вкъщи. Бабите и дядовци няма да я гледат. Та таткото май ще я гледа живот и здраве, а за тези часове, в които го няма, или аз ще търся вариант да съм вкъщи, или ще търся гледачка.
Мами, кажете за жълтъка, моля ви - пак ли го въвеждахте определен брой дни подред? Аз вече два дена давам и се чудя дали да дам и трети ден?

Общи условия

Активация на акаунт