Септемврийче с мама си бърбори, гука сладко и се кокори! Тема №6

• 59 398
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Водата преварявам. Стерилизирам на нколко дни вече (от около 1-2 седмици спрвх стерилизирането след всяко ползване). Дрешки гладех до преди няколко дни. Последните две пранета не съм ги гладила (не казвайте на ММ за това Wink - той иска да глади всичко, включително дрехите и на двете деца). Като му се глади, да глади той,  аз нямам толкова време. Аз мисля, че ако се сушат в сушилня или ги пече поне за кратко слънцето, няма проблем. Лично аз оттук нататък бих изгладила дреха ако е ризка да речем и е смачкана, за да изглежда по-добре, но не с друга цел.

# 181
  • Северо=Западналия край
До 6м превaрявaх чешмянa, но сегa вече дaвaм розов Девин или розовaтa Сердикa. Вземaм нaпрaво гaлон и нa мaшинaтa, тaкa имaм и топлa и студенa и всички пием от нея.
Дрехи не глaдя отдaвнaaaaa, сaмо aко е много смaчкaно, стерилизaторa го подaрих и aз отдaвнa..... aбе и aз дa си признaя, мерзеливичкa съм стaнaлa....

И дa кaжa кaкво зaбелязaх и го свързвaм с неспокйствието и неспaнето мa моя мъник - прозирa ни едно зъбче!aз която бях сигурнa, че нямa дa имaме скоро зъби, вчерa се зaгледaх след последния истеричен ден и кaкво дa видя - почти излязло зъбче отдолу. Явно товa ни мъчи.

Зa дупето, не могa дa помогнa, досегa никогa не се е зервявaло или подсичaло, дaно и зa нaпред дa е тaкa, че кaто ви четa се шaшкaм. Пожелaвaм бързо опрaвяне!

Зa чaшaтa се чудя още дaли дa е с мек или твърд нaкaйник, може би с мекия ще е по удобно зa бебо. Бaтко му нaвремето пиеше сaмо от тези шишенцa със слaмкa и кaпaче отгоре, но мисля че беше по голям. Мaкaр, че мaлкия от чисто любопитство е пробвaл сокa нa бaтко и си смуче добре със слaмкa, но мaй много отпивa с нея.

# 182
Ами, аз на тема гладене съм маниак  Mr. Green
Атето, дано избие по-леко зъбчето  Hug А иначе има ли някакви физиологични признаци, подуто, зачервено ли е?

# 183
Ateto честито зъбче! Ето защо не е искал да спинка. Сега си обяснявам и моето бебче защо заспива трудно през деня последните два- тре дена...сега и аз очаквам скоро до избие зъбче само че незнам къде, защото няма никъде ниго подуто нито червено...нищо! Даже лиги не й течат.

# 184
Преварявам все още чешмяна вода.
Гладя само долни дрешки и измачкани.
Стерилизирам пред ден-два.
Зъби и аз не виждам да избиват и лиги няма, но последните 3 нощи се буди по-често и с рев. Може и при нас нещо да излезе Simple Smile
Честито ви зъбче, Атето:)

# 185
  • Северо=Западналия край
Ами, аз на тема гладене съм маниак  Mr. Green
Атето, дано избие по-леко зъбчето  Hug А иначе има ли някакви физиологични признаци, подуто, зачервено ли е?
Подуто и зaчервено нямa, aз зaтовa и неочaквaх, но се виждa зъбчето въпреки че още не е излязло Simple Smile

# 186
Да се похваля, че и моята госпожица най-после може да се води захранена  Laughing Успях да я накарам да преглътне около 5мл пюре от круша. С триста зора, разбира се. А знам, че е точно 5мл, защото ѝ го дадох със спринцовката от Панадол  ooooh!
С лъжицата работата беше тотално компрометирана, нямаше никакъв шанс да преглътне и капка, нито въобще да си отвори устата. След неколкоседмични безплодни опити се предадох и на мъжът ми му хрумна идеята за спринцовката.
За около половин час борба успях да я накарам да изяде към 5мл  Joy
Страшен напредък  bowuu

Не мога да кажа, че ѝ хареса и нямам голяма надежда, че ще прояде с желание разни неща, ама поне този голям пробив го направихме. Чудя се какво друго мога да пробвам след крушата... Може би ябълка, банан...

Пюрета не желае, обаче ако знаете как яде хартия  ooooh! Каквото докопа - салфетка, книга, лист за рисуване - дъвче и гълта по най-бързия начин. И много люто се сърди, когато ѝ извадя парчетата от устата Crazy Реве мощно и обидено  Joy Не знам защо така си борим инатите, освен да я оставя да се изхранва с хартия...  Laughing

# 187
Алана,  Joy Joy Joy
И Макси вече се сърди като му взема нещо от ръцете или устата. А днес е необичайно крив, от сутринта реве за всякакви неща. Crazy

Аз съм с гъбички в устата и си купих Фунгостатин, ужасно гадно е Sick

# 188
щях да напиша "Добро утро", ама навреме погледнах колко е часът хихи
По въпроса за изваряването - понеже мн.рядко използвам шише - то моето вода не пие, и ползваме шише само като го водя на отглеждане при баба - за тях изварявам шишето. Бибероните изварявам да кажем 1 път седмично.
За гладенето - бях писала преди, че едно време е било необходимо да се гладят дрехите на бебето, защото са се перяли с речна или кладенчова вода, в която с голяма вероятност има нечистотии. И тъй като у дома не вадя вода от кладенеца за да пера, доста рядко гладя. Тази сутрин примерно имах гладачен маратон - но ходихме на концерт на най-големия батко, и тр да сме представителни. За себе си отдавна забелязах, че най-добре ми стоят дрехи, чиято материя не изисква гладене хихих...или поне по-нарядко се налага. На ММ ризите  и саката и панталоните обаче няма как - гладя наведднъж по много, за да има за цялата седмица. И тогава и на децата удрям по една ютия на по-измачканите. Но - в никой случай не се вманиачавам. Колкото-толкова.

Сега ви оставям, че ми се причу отвън че взе да гърми нещо, и трябва да прибирам простора.
а после и кафе трябва да пия.
абее Wink))

# 189
  • Северо=Западналия край
Aллaнa, милaтa, не ти е лесно, дaно постепенно дa привикне към новaтa хрaнa.

И ние обожaвaме сaлфетки, късa и хоп в устaтa. Нaпоследък си мисля че нямa нещо което дa не е пробвaл дa зaхaпе, включително и мен ме пробвa Simple Smile слaвa богу ние нямaме проблем с хрaнaтa, но имa гaден нaвик дa "бръмчи" с пълнa устa. Мaхнaх килимa, че то хвърчи нaвсякъде.......
От вчерa се "движи" с проходилкaтa, нaляво, нaдясно, нaзaд, с отскоци някaкси се придвижвa. По цял ден почнa дa кaзвa "кa-кa-кa..." и се ядосвaм, викaм му имaме "бaти" a той "кaкaaaa" Simple Smile Не можем дa лaзим, но успешно стигaме до всякa еднa точкa с претъркaляне. Общо взето всеки ден стaвa от весело по весело Simple Smile

# 190
Ох, мами, бебка продължава да не иска да яде през деня, много се притеснявам  Cry

# 191
По книгите пише да се изчака и после пак да се поднови захранването.
Баткото ми е много злояд и изобщо не искаше да яде от самото захранване. Голяма мъка е това, много добре те разбирам.

# 192
  • Пловдив
Да се похваля, че и моята госпожица най-после може да се води захранена  Laughing Успях да я накарам да преглътне около 5мл пюре от круша. С триста зора, разбира се. А знам, че е точно 5мл, защото ѝ го дадох със спринцовката от Панадол  ooooh!
С лъжицата работата беше тотално компрометирана, нямаше никакъв шанс да преглътне и капка, нито въобще да си отвори устата. След неколкоседмични безплодни опити се предадох и на мъжът ми му хрумна идеята за спринцовката.
За около половин час борба успях да я накарам да изяде към 5мл  Joy
Страшен напредък  bowuu

Не мога да кажа, че ѝ хареса и нямам голяма надежда, че ще прояде с желание разни неща, ама поне този голям пробив го направихме. Чудя се какво друго мога да пробвам след крушата... Може би ябълка, банан...

Пюрета не желае, обаче ако знаете как яде хартия  ooooh! Каквото докопа - салфетка, книга, лист за рисуване - дъвче и гълта по най-бързия начин. И много люто се сърди, когато ѝ извадя парчетата от устата Crazy Реве мощно и обидено  Joy Не знам защо така си борим инатите, освен да я оставя да се изхранва с хартия...  Laughing

Мдаа, все едно чета за Виктория. Тя в началото на захранването ядеше перфетно, но сега е ужас. Дай й кърма, играчки и салфетки - ако с тях иска да се храни Simple Smile) Незнам дали ще прояде пак някога и това дали значи, че ще е злояда или е просто бебешки период.

И тя много крещи, като й вземеш играчката. Квичи като прасе, което го колят ...  ooooh!  Grinning

# 193
Алана, пробвала ли си я дали ако й дадеш нещо в ръчичка няма сама да си гризка (имало някакви такива спец. неща дето да не позволяват да отхапе и да се дави детето ще търся и аз нещо такова за пресните плодове така да му давам). Плодовото пюре е по-редичко и може да го даваш със шише - има подходящи биберони, може пък така да изпапка повече, ако й хареса.

А за дупето и нашето става ярко червено между двете бузки и това е откакто папка пюре, преди това не ми се е случвало. Но сега се случва и да седи малко повече време с акото на дупето, докато разбера (просто не разбирам, че има такова веднага  Confused)

# 194
Ние бяхме на гости на един батко на 3г и половина и кака на 1г и 8м, пълна лудница. Ще се избият кой да гледа бебето, есин през друг му носят играчки, песни, танци. Голям купон беше, нашия умря от кеф, такива представления заради него се изнесоха. Сложихме го на килима на едно одеяло по корем, и другите малки се натръшкаха до него, той се обърна и те след него. Майтап голям!
Изварявам чешмяна вода в каната, стерилизирам всеки ден, защото в кухнята почти нямаме топла вода и шишетата не се измиват хубаво. Пък до банята не ми се влачат...
Не гладя откакто стана на месец, всичко му суша в сушилнята.
Иначе и ние сме с 2 зъба вече, още малко и почваме пържолите. Joy
Иначе си умира от кеф да ме налага по лицето и да му скубе. И се е научил да ми се оплаква, като е сърдит почва да нарежда като стара свекърва "да да дааааааа".

Общи условия

Активация на акаунт