Септемврийче с мама си бърбори, гука сладко и се кокори! Тема №6

• 58 948
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Добре сме благодаря  Wink  bouquet
Всичко е наред при нас растем ,храним се с пюренца,кашички и правим бузи за целувкане  Heart Eyes Започвам да ви чета,че много съм изпуснала

# 646
  • Пловдив
Добро утро от нас  Grinning

През едно от нощните ми дежурства с Вики ме осени заглавие за следващата тема - "Лятото дойде, септемврийче тръгва на море".

Днес отивам да проверя как стоят нещата с ДК.

Вики много добре приема гърнето - почти всеки път си чишка в него, но не дава сигнали, като й се ходи. Просто, като сменям памперса и я пробвам на него.

# 647
  • София
Аз детска кухня така и не ползвах с каката, вероятно и с малкия ще е така. Дъщеря ми от годинката мина на обща храна, просто като правех супи режех продуктите по-ситно, ядеше миш-маш, пълнени чушки и мусака, грах яхния, задушени зеленчуци, паста. Тя е родена август и имаше изобилие от плодове и зеленчуци. А и ще имам доста домашни продукти - свекър ми само ме пита какво да сади за децата.
Като стана дума за море вие какво ще вземете за бебетата - ппамперси-бански или бански за бебета? Аз май клоня към вторите, струват ми се по-удобни, харесах си едни на бамбино мио.

# 648
  • София
Аз питах дали е с АМ, защото ако е с прясно мляко няма да я запиша. На 10м и аз мисля , но безмлечно меню. Каката никога не е била на детска кухня, от 10м започнах да й давам от нашите манджи, които са подходящи. Емето мисля до годинка на ДК и после на обща храна, ако я харесаме. Кате, твойта мома не яде ли вече от вашето ядене?

Яде, ако има такова. Аз не смогвам да готвя и затова ако съм сготвила нещо не поръчвам. Хубавото на частната кухня е, че мога да поръчвам ден за ден. А другото хубаво е, че е много разнообразна. Аз дори да направя нещо, после ядем от това 3 дни. Обаче през повечето време не успявам. Излизането ми е много трудоемко защото парка не е толкова близо и няма кой да ми помага и като ги изведа, сме навън с часове. ММ яде навън. Аз ям на крак или някоя филия с кашкавал, или не ям, или си взимам нещо навън като се разхождаме. Лошото е,че и вечер заради всички процедури по къпане и оправяне на децата ядем чак към 10. Но съм оптимистка, че това ще се промени (най-вече защото се надявам след няколко месеца да сме в къща с дворче).

Panteryx, здравей отново. Simple Smile

А хъде се загуби PoliT? Май не е писала след като каза за варицелата. Дано всичко да е наред.

# 649
Panteryx, здравей и от мен  Hug
И аз се чудя от известно време какво става с Поли и бебка...
Биби, относно банските и аз се чудя, ама никак не ги разбиирам, а скоро трябва да купувам.. Тия вторите е просто платнеен бански ли?

# 650
  • Пловдив
Аз нямам мераци за море, та ще видим какво ще правим.
Как въведохте глутена? В реда овес, ръж, ечемик, пшеница или...?
Като стана дума за име на темата, на мен актуалното ми са зъбките, та:
"Зъбче вече се белее , септемврийче весело се смее."

# 651
  • Пловдив
Готово. Беба е записана на кухня от другия месец Simple Smile Незнам защо не ми разбраха въпроса кухнята млечна ли е или безмлечна  #Crazy Вики няма никакви алергии до момента, но аз все пак ще гледам какво ми дават и може да не я храня с нещо, което не ми хареса.

Иначе морето го чакам с огрооооомно нетърпение. Обожавам го. Дано и на бебка й хареса. И бански и памперси-бански ще й взема.

# 652
За морето се чудя какво басейнче да взема. Някакви предложения удачни да имате? Взела съм от тези пояси, за да влизаме с него във водата. За бански още не съм решила, сигурно на Либеро.

# 653
И аз чакам с нетърпение моренцето  Simple Smile въпреки че имам още 6-7 кг в повече, които доста ме сдухват, като съм с дрехи не си личат, но иначе ...  Cry Може и полуоблечена да си стоя....
На мен проблемът в памперс гащите са ми кг, гледах в нета, че май са от 9 или 10 кг, а бебка е далеч от тия кг, знаете ли дали има и за по-малко кг?
Глутен въведох така: Овесена каша; каша 3 зърна; каша 5 зърна.

# 654
Здравейте, момичета! Тук съм, чета ви редовно, но доста време  бяхме на гости при баби и дядовци и там нямах добър нет! Благодаря ви, че се сещате за нас bouquet
Варицелата мина много леко, с 20 пъпчици, без Т, без никакви драми! Мина като геройче през нея и се радвахме на почивните и празнични дни.
Сега за съжаление имаме друг проблем, който мен лично ме тревожи, но се надявам, че тревогите ми ще са излишни. Преди няколко дена при смяна на памперса забелязах нещо, като течение. Направих консултация веднага и с личната и с друга позната педиатърка и двете ми казаха, че е често срещано при момиченцата, така се прочиствал организма, ако примерно, когато се е наакала е попаднало вътре  или от нещо такова. Сега правим бани със смрадлика сутрин и вечер и се надявам да отшуми. На 19 сме на консултация и докторката каза да продължаваме с баните до тогава.

Пожелаваме ви спокоен и усмихнат ден!

# 655
  • Драгоман
 Ние на море няма да ходим поради финансови затруднения, а и с 2 бебета не ми се тръгва, ще се измъчим повече, отколкото да почиваме и да се забавляваме. ПолиТ, дано мине това течение.  Praynig А то като при големите жени ли е? Да не са гъбички? И мен от това много ме е страх.

# 656
Ние няма как да пропуснем морето, но не разчитам бебето да го оцени.
С каката навремето като беше на тази възраст, само дето бихме път. Много я беше страх и от пясъка и от водата и докато стигнем до плажа обикновено заспиваше. Напълно излишен тормоз си причинихме.
На следващата година беше съвсем друга работа, даже два пъти ходихме.

# 657
  ПолиТ, дано мине това течение.  Praynig А то като при големите жени ли е? Да не са гъбички? И мен от това много ме е страх.

По памперса е жълтеникаво някакво. Надявам се, че не е толкова сериозно! Аз спазвам много строга хигиена и мисля, че нещата трябва да са наистина безобидни. Сменям много често памперси. Щом се наака веднага, ама веднага сменяме. Мием редовно, но ето, че все нещо се случва.

# 658
Поли, аз бих поискала още сега направление за детски гинеколог да пусне изследване, иди при проф. Сираков в Майчин дом. Дано всичко е наред, но бих отишла със сигурност.
Аз вчера дадох череши и днес акото е като черно, при вас така ли става? Дали е нормално? Атето май искаше да дава череши?
Заглавието за зъбките много ми харесва Simple Smile и другото за морето също Simple Smile
Мамите, които ще ходят на море или басейни - вие възвърнахте ли си кг от преди раждане? Това притеснява ли ви?

# 659
Поли, аз бих поискала още сега направление за детски гинеколог да пусне изследване, иди при проф. Сираков в Майчин дом. Дано всичко е наред, но бих отишла със сигурност.

Помислих си и аз за това, но ме уверяват, че на този етап не е необходимо. Много съм притеснена, но ще изчакам още ден-два. Тя не изпитва никакъв дискомфорт, спокойничка е.

Общи условия

Активация на акаунт