Септемврийче с мама си бърбори, гука сладко и се кокори! Тема №6

• 58 953
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Аз варих заешко тези дни. Пасирах с малко бульон и го замръзих и аз на кубчета, но са по-малки и слагам по 2бр в пюре. Докторката ми каза месото да е колкото кибритена кутийка като количество. Предполагам това е 30-50гр.

# 631
Много благодаря и на трите ви!  bouquet  Hug  bouquet Аз както е сварено го замразих на порцийки в прозрачно фолио, гледах да са колкото кибритена кутийка... Jen4eto, a колко лъжици слагаш?
Надявам се бебка да хареса така пюренцета, досега месо така не съм слагала, само от тия чистите бурканчета месо, но откакто аз й правя пюренцата, май повече ги харесва  Heart Eyes
А за жълтъка спазвате ли стриктно схема, да кажем през ден да го давате...?

# 632
  • София
Благодаря, момичета. Днес беше ужасен петък 13-ти. А по принцип обичам това число, защото съм родена на 13-ти. Малчо беше с такъв теч от носа, че сменихме няколко чифта дрехи. В същото време дишаше през устата,което правече по принцип течащите оттам лиги, многократно повече. Едвам смогнах да ги изведа в 15:30 в парка и стояхме до 6 и нещо и той спа през цялото време, защото въздуха беше много чист (невероятно за София, но понякога и това се случва) навън му беше добре и като се прибрахме го изкъпахме, дадох му да суче, после и АМ му дадох и сега спи вече от около 2 часа и не се чува да хърка нослето, дано да е минала най-неприятната част.

Имам питане към тези, които вече дават попара!
По колко сухара слагате в едно хранене?
Аз слагам по три, ако сложа два многоооо се сърди щото бързо свършва попарата  Mr. Green

Абсолютно същото и при нас - първите два дни давах по два сухара и после увеличих на три, че мнооого протестира.

Жълтъка гледам да го спазвам да е през ден. Само за Гергьовден не бяхме в града и не съм мъкнала яйца да варя (бяхме за две нощувки в една вила). Тогава два дни подред дадох месо. Обаче и да не се спазва стриктно, едва ли е проблем.
Аз вече давам по цял жълтък. Обаче май доста тежичко му става, че със зор го дояжда. Смесвам го с част от зеленчуковото пюре. Обикновено е тиквички с картофи или микс от зеленчуци на бебивита или хипп. Вие с какво го давате този жълтък и как се приема?

# 633
Аз от преди 3 дни започнах с жълтъка, давам по 1/8 през ден в зеленчуковото пюре.

# 634
  • Северо=Западналия край
Аз давам по четвъртинка жълтък през ден смесен със зеленчуково пюре.

Реших все пак да запиша малчо на кухня, пък засега няма да давам десертите с мляко. Все някой вкъщи ще ги изяде  Mr. Green Аз немога да му осигуря много разнообразие, готвя м у предимно картофи, тиква, моркови и спанак.  Дано все пак хареса кухнята.

# 635
И аз давам по четвърт жълтък, лекарката ми беше казала в малко пюре, ако не му хареса, да не опропастим цялото пюре, но аз слагам вече в цялото, харесва го.
Вчера бяхме навън от 14 до 20 часа, валя ни градушката, дъжд, скрихме се под един чадър от големите, че бяхме на рд на една госпожица. Аз се понамокрих, но на него му сложих дъждобрана, прие всичко по мъжки. После гледаше децата с голям интерес, спука един балон със зъби.
И ние махнахме бънджито, много се радва на проходилката, от месец я ползва някъде, но все още се избутва с двата крака едновременно. Иначе маневрира много добре, назад, настрани, гази кучето, подрежда из хола.
Седи си, но след време пада настрани. И ние свалихме леглото, не се изправя до седнало, а пък прав май няма скоро да стане. Иначе като го държа под мишниците стои и разглежда, подпирам го примерно на стол и го придържам.
Благодаря за инфоро за черешите, ще му дам. Дано яде плодове, че с това ако....
Вчера му купих чаша с мек накрайник, дадох му я и веднага я хвана за дръжките и си я сложи в устата, но май не засмуква още от нея. Чудя се как да му покажа?!

# 636
Здравейте момичета, аз давам вече по половин жълтък от тази седмица през ден или 2-3 пъти на седмица. Не знаех че толкова мн месо трябва да ядат на ден. В готовите пюрета е по 15 гр на 190 гр бурканче. Имам домашна кокошка и агнешко така че мога да му направя и аз така на кутийки и да добавям в зеленчуковите. Много добра идея! Благодаря.  Hug
От понеделник започваме млечните продукти. Какви сухари взимате? Обикновени на Елит или има някакви бебешки?  newsm78

Ние също вече сме без бънджи но в него мн бързо му омръзваше. Сега като чуе патешкия танц и умира от кеф и започва сам да подскача в мен.

Катя, мн бързо оздравяване на малкия  Praynig Дано да се размине само със сополи!

# 637
  • Северо=Западналия край
Онли, предлагай чашата често, ще свикне. И на моя юнак не му беше ясно отначало, но с често предлагане свикна. Чак се учудвам колко вода пие с нея. Нашата е такава  

,
 отначало се ядосвах че е без капаче, но тя пък не тече като се обръща и е хубава като дизайн и малчо много я харесва.

pregnachik, аз вземама сухари на Пападополос или Чичи бебе, първите са по хубави.

Катя, бързо оздравяване!

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 09:01 от ateto

# 638
  • София
Аз давам по 1/2 жълтък  през ден със зеленчуково пюре,слагам и сиренце малко.

# 639
Мерси, момичета! Аз жълтък давам половинка, но не през ден, ами два дена подред в седмицата, та се чудех дали е ок  newsm78
Попара пробвам да давам от над седмица, взех от био сухарите на Хипп като за начало, е са сигурно четири пъти по-малки на размер от другите, слагам три с АМ, е, не иска и това си е. Не знам дали е защото не е гладна, че суче по цяла нощ или не й харесва просто... newsm78
А чашата с накрайник не я иска  Crazy
Иначее в купените пюрета месото е двойно по-малко, пестят хората. Атето, гастрото ми прати една схема за храненията и една нейна статия, там пише, че не трябва да се търси някакво кой знае какво разнообразие за тези месеци и е достатъчно да си хапват картоф, морков, тиквичка и още нещо май с месце или жълтък. Ако някоя от вас проявява интерес към схемата(тя е до годинка) и статията, може да ми пишете на лични мейла си или fb и ще ви ги правя, че не искам така да ги качвам някъде.

# 640
  • Драгоман
 Слагам месо про 3-4 с. л. от месото. В една книга пишеше, че било достатъчно.  По 1/2 жълтък през ден.В цялото пюре го надробявам. Сухари мисля от обикновен хляб да си направя. Още не съм давала попара, но слагам масло, понякога сирене в пюрето. Проучвах ДК Ян Бибиян и се чудя дали да пробвам менюто без мляко, което го водят за деца с алергии. Жената, която се занимава с това, се оказа некомпетентна, защото ме уверяваше, че е с АМ. А и много ме ядоса с доводите й, че там готвели мн модерно на пара със специални уреди на точно време и Т, за да се запазят витамините, аз със сигурност не съм готвела така здравословнои съм убивала витамините.  #Cussing out

# 641
  • София
Естествено, че така ще каже. Не й се връзвай  Hug
Аз принципно не съм против детската кухня - даже доста я харесвам. Взимам на каката на Вълшебник. С АМ е, въпреки че предпочитам за нея да си е с прясно мляко. За малкия е същото менюто, самоче пасирано. Със сигурност преди 10 навършени месеца не мисля да го минавам на детска кухня, а дори може и след годинката може да отложа. А и сега излизат пресните плодове и зеленчуци и някои ще ги намеря домашни, затова се надявам скоро аз да му правя ядене със сигурна био продукция Wink

# 642
Привет, момичета отдавна не съм ви посещавала 😊 Имам мноого за четене ,ако имам време ще се опитам да наваксам  bouquet

# 643
  • Драгоман
Аз питах дали е с АМ, защото ако е с прясно мляко няма да я запиша. На 10м и аз мисля , но безмлечно меню. Каката никога не е била на детска кухня, от 10м започнах да й давам от нашите манджи, които са подходящи. Емето мисля до годинка на ДК и после на обща храна, ако я харесаме. Кате, твойта мома не яде ли вече от вашето ядене?

# 644
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Привет, момичета отдавна не съм ви посещавала 😊 Имам мноого за четене ,ако имам време ще се опитам да наваксам  bouquet
Привет ,pantery Hug Отдавна не си писала.Как сте?

Общи условия

Активация на акаунт