Септемврийче с мама си бърбори, гука сладко и се кокори! Тема №6

• 58 955
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Драгоман
 Днес направих кисел с праскова от компот и за моя изненада диването много го хареса!  Grinning 
За кошарката ни предстои, защото застава на колене и се надвесва надолу и... не ми се мисли ако тупне. На ниското на мен няма да ми е удобно за оставяне като е заспала, но ще трябва да свиквам, защото няма,друг начин.

# 616
Ох, аз снощи заради тази статия не оставих мъжа ми спи, докато я четях, той ме гледаше недоумяващо защо се кикотя така  Joy
Ще пробвам и аз да дам кисел, мерси. Както и черешки, но с тях ще изчакам още седмица да са си в сезона,че няма откъде домашни.
Изби ни и второто зъбче  Heart Eyes
Днес бяхме при друга гастроентероложка заради газовете, че хомеопатиите на предната грам не помагат. Жената каза, че било нормално, незряла стомашна система и така ще си я караме. Каза, че внук й се будел нощем от колики до две години  #Crazy
Питах за кашите и пюретата с обикновено краве мляко - каза "в никакъв случай". Иначе за риба, сирене каза, че няма проблем да въведа, щом бебка досега не е имала алергии (да чукна на дърво).

# 617
  • Пловдив
Забавна статия  Grinning Поне за сега моето момче спи през нощта.
Ние отдавна свалихме нивото на кошарата, но и той сяда сам и го гледам онзи ден се изправил на колене. Иска да си докопа висящата играчка. Незнам дали някоя сутрин, вместо през решетките, няма да ме гледа отвисоко.  Grinning

# 618
  • София
Оо нивото отдавна го свалихме. Той навсякъде се катери, пристъпва, набира, даже на два пъти се пусна и с двете ръце, за да си разгледа играчката и след 2 секунди тупна като круша. Добре че си беше в легълцето и падна на меко. Това дете е много смело. Само прави разни неща, на които не им е дошло времето и постоянно се удря. То верно съм обезопасила, но чак толкова не мога - всичко да му е донапренено. Днес се удари в решетката на кошарата като пак падна от право положение и сега има синина на скулата. Човек ще каже, все едно съм го била. Дано да му мине скоро. Мен ме е страх и сега да не се преметне, че му е до гърдите преградата и като гледа кака си как беснее, усилено се опитва да я преодолее и да отиде при нея. Аз го пускам де, но то не може постоянно на пода. За Ели се притеснявах,че не иска да се пусне и се пусна да ходи самичка чак на година и 2 месеца. Но тя изобщо не е падала, понеже беше голяма и вече много стабилна. Сега като се замисля е по-добрият вариант.

Много добра идея за черешките - свекърите имат дръвче и не го пръскат. Идеално ще е, само ще трябва да се преборя с чистенето на червейчета. А вие в сурово състояние ли ги давате?

Racel, честит автомобил, със здраве да си го ползваш и безаварийно.
Честити зъбчета и на всички бебчета, на които последните дни са им се появили.

За цикъла - на мен ми дойде точно той като стана на 7 месеца (преди месец и нещо). Вървя мнооооого слабо 10 дни и оттогава нищо. Миналия път ми дойде Ели като навърши 6 месеца. Кърмех си още 5 месеца, но за този период така и не се нормализира. Имах период, в който ми идваше през 20 дни и вървеше много слабо по 10 дни. Тогава много се притесних и отидох на лекар, но сега не се впрягам толкова. Докато кърмим всичко е нормално. Simple Smile

# 619
Аз кърмих 3 мес, 1 мес и половина след като спрях ми дойде за 1 път. После почти 2 мес ми пропусна, ходих на лекар, още се регулирал затова.

# 620
Днес се удари в решетката на кошарата като пак падна от право положение и сега има синина на скулата. Човек ще каже, все едно съм го била.
Mен много ме беше страх дъщеря ми да не падне, когато се научи да се изправя в кошарата, затова още на другия ден започнах да я уча да кляка, тъй като не можех да стоя постоянно до нея да я гледам дали няма да падне. Първо я хванах за ръцете и клякахме заедно няколко пъти, после ѝ показах как да се държи за решетките на леглото и да се спусне надолу до седнало положение клякайки.

Мислех си, че това е голямо решение, но второто ми дете за момента не може да го усвои този номер. Но пък тя няма кошарка (пуснала съм я на свобода) и като се изправи, хваната за някоя табуретка, после си пада, но наблизо няма твърди предмети.

В тази връзка, има ли други деца, които не могат да подскачат? Започвам да се притеснявам. Малката не може нито да кляка, нито да се оттласква с крака. Все още не може да скача на бънджито - изобщо не се сеща как да се оттласне, а стои или с много свити крака, така че да виси или ги изпъва максимално. Когато я държа под мишниците прави същото. Не подскача. Свива си максимално краката, за да увисне на ръцете ми и това е. Никакъв опит да подскочи, а не е поради липса на интерес, защото когато аз опъвам пружината, за да подскача в бънджито, много се забавлява. Но идея си няма какво да направи, за да се получи без моя помощ.

# 621
  • Драгоман
Емето е пружинка, иска само права и да скача. Катето нямаше такива мераци или поне не помня. Обаче мойто диване някак на топка пръстите прави и стъпва в/у тях. Искам на цяло стъпало, ама тя изобщо не вдява.

# 622
  • Северо=Западналия край
........

В тази връзка, има ли други деца, които не могат да подскачат? Започвам да се притеснявам. Малката не може нито да кляка, нито да се оттласква с крака. Все още не може да скача на бънджито - изобщо не се сеща как да се оттласне, а стои или с много свити крака, така че да виси или ги изпъва максимално. Когато я държа под мишниците прави същото. Не подскача. Свива си максимално краката, за да увисне на ръцете ми и това е. Никакъв опит да подскочи, а не е поради липса на интерес, защото когато аз опъвам пружината, за да подскача в бънджито, много се забавлява. Но идея си няма какво да направи, за да се получи без моя помощ.
И ние не подскачаме. Отказах се от бънджито, той въобще не схваща какво трябва да прави. Интересното е, че като по малък много пружинираше сам в ръцете ми, а сега не иска. Лази само назад и се претълкулва до всяка точка. Седи стабилно, но само ако аз го сложа. Опитва се да се хване за нещо за да се изправи, но не му стигат силите. С проходилката обаче е фурия.......скоро съм сигурна, че ще успее да прескочи и прага на вратата за да иде по другите стаи. Много нестабилен като го държа "уж да ходи". Не се притеснявам, има време ще се научи на всичко. Батко му грам не е лазил, направо проходи около годинка.

# 623
  • София
Малкия подскача, но Ели изобщо не се сещаше. Бънджито го ползвах с нея само 2-3 пъти и то за люлка. Чак когато проходи, реши, че много й се подскача и до сега във всеки удобен момент се качва върху леглото и подскача като на батут.  Не мисля, че има нещо притеснително.

А ние тази нощ не можахме да спим изобщо. Тъкмо преди това имах две нощи, в които малкия се буди чак в 6 и нещо и си казах - ее хайде и за мен дойде време за малко почвка. И вчера му потече носа. Сега е с ужасна хрема с прозрачни сополи и едва диша милото. Толкова беше зле тази нощ, че чак Ели будеше, а тя спи като пън.  Cry Капя виброцил. Педиатърката ми беше казала за прозрачни сополи и навършени 6 месеца това да капя. Ако днес не се пооправи, ще се водим на лекар.

# 624
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
........

И ние не подскачаме. Отказах се от бънджито, той въобще не схваща какво трябва да прави. Интересното е, че като по малък много пружинираше сам в ръцете ми, а сега не иска. Лази само назад и се претълкулва до всяка точка. Седи стабилно, но само ако аз го сложа. Опитва се да се хване за нещо за да се изправи, но не му стигат силите. С проходилката обаче е фурия.......скоро съм сигурна, че ще успее да прескочи и прага на вратата за да иде по другите стаи. Много нестабилен като го държа "уж да ходи". Не се притеснявам, има време ще се научи на всичко. Батко му грам не е лазил, направо проходи около годинка.

Юна , Атето , и Валери не подскача.Явно не всички деца го правят.Ние нямаме бънджи и не знам дали и там би скачал.Също не може да сяда самостоятелно.Аз като го сложа седнал стои 2-3 минути и пада Thinking
Тази нощ беше ужасна .... ставах 659 пъти,защото малкия реве.Не е от глад...постоянно се мести и все му е неудобно,застава по диагонал,криви си врата на 180 градуса,вашите мъници така ли правят?

Катя,дано хремата мине бързо Hug

Lucile , благодаря ти за статията.Най-много се смях на частта с театъра.И аз го направих този номер един път,но в киното.Там няма кой да те събужда  hahaha

Къде се загуби Румито? А Тедичка защо спря да пише newsm78

# 625
  • София
Имам питане към тези, които вече дават попара!
По колко сухара слагате в едно хранене?

# 626
  • Северо=Западналия край
Имам питане към тези, които вече дават попара!
По колко сухара слагате в едно хранене?
Аз слагам по три, ако сложа два многоооо се сърди щото бързо свършва попарата  Mr. Green

# 627
Катя, бързо оздравяване на бебко  Hug
Момичета, имам нужда от помощ. Купих охладено пуешко и телешко, сега варя пуешкото, ще го направя на порции за пюренца и ще го замразя. Проблемът е, че нямам везна кухненска. Гастрото вчера каза да слагам 30-50 гр месо на пюре. Как да разбера колко сварено месо е това??

# 628
  • София
Катя, бързо оздравяване на бебко  Hug
Момичета, имам нужда от помощ. Купих охладено пуешко и телешко, сега варя пуешкото, ще го направя на порции за пюренца и ще го замразя. Проблемът е, че нямам везна кухненска. Гастрото вчера каза да слагам 30-50 гр месо на пюре. Как да разбера колко сварено месо е това??
Аз като сваря месото и го пасирам,го сипвам в ледарки и го замразявам,заедно с малко бульон.Когато се замрази махам кубчатата и ги слагам в  пликче.Слагам по едно кубче във всяка порция!

# 629
  • Драгоман
 Аз месото като го сварих, нарязах на мн ситно и в 1 кутия. Остъргвам от запръзналото и добавям няколко с.л. месо в пюрето.

Общи условия

Активация на акаунт