Септемврийче с мама си бърбори, гука сладко и се кокори! Тема №6

• 58 956
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Racel, честита кола, със здраве да си я карате.
Аз имам цикъл от бая време, но и до сега кърмя. Беше на изключително кърмене и на моменти ми намаляваше кърмата, но не съм го свързала с цикъла.
И аз да се похваля, моето момче си има първото зъбче днес  Heart Eyes
Аз съм "за" среща на мамите от Пловдив, аз живея до Полиграфия. Ходя на парка в Каменица, на центъра и в Тракия.  Peace По-далеч немога да стигна, че съм с двойката (ходя пеш)  Wink

# 601
Честито на новите зъбчета  Hug
Ох, на мен пък ми се доходи към Монтана, имаме къща в едно село до Лом и по принцип няколко пъти годишно ходим там, но тази година не сме. А иначе мъжът ми е рибар и от няколко години се пощури по язовир Огоста, много често ходи, а миналата година бременна ходех с него за риба с лодка до осмия месец  Laughing Та натам си го чувствам като "моя край"  Heart Eyes
Ами, дано успеем да се събетем и мами от София!
Искам да ви почерпя с една статия, смях се до сълзи  Joy
http://www.maikomila.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%B9-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0 … 1%83%D0%B4%D1%8F/
Искам и още нещо да питам, което вече обсъждахте, но не го запомних, съжалявам, а не знам в коя тема да го търся  Embarassed
Как правите кисела, мисля, че писахте с обикновено нишесте, така ли беше...и как се прави... newsm78

# 602
  • Северо=Западналия край
..............................
Искам и още нещо да питам, което вече обсъждахте, но не го запомних, съжалявам, а не знам в коя тема да го търся  Embarassed
Как правите кисела, мисля, че писахте с обикновено нишесте, така ли беше...и как се прави... newsm78
Аз пробвах този вариант - настъргваш плод /ябълка, круша или банан/, слагаш го в 200мл вода и като кипнат добавяш царевично нишесте. Като позастине може да добавиш някоя лъжичка АМ. Моят юнак никак не го харесва, с какъвто и плод да пробвам, не ще.

# 603
Аз също кърмя и имам цикъл от два месеца, но от толкова започнах да захранвам и не знам на кое се дължи намалянето на кърмата, ама общо взето има дни когато никак не е малко, а направо извира  Simple Smile .
Завиждам на всички майки на които децата им спят вечер, моята кифличка се буди поне два пъти вечер и процедурата е даване на цица, може да сукне малко и да заспи, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се буди.
Радвам се че сте навити на среща - Пловдивчанки  Heart Eyes . Сега остава да се разберем кога и къде, иначе общо взето всички сме от различни квартали (аз съм до гребната база), но не ми е проблем с пътуването само трябва да предупредя таткото че ни трябва колата  travel и сме 6-ти номер.

# 604
  • Драгоман
На мен миналия месец ми дойде за първи път, а имам вече само нощни кърмения.Не заблеязах да ми намалее кърмата тогава.По-скоро ми дойде, защото намалих кърменията Peace

И при мен така!  Simple Smile С намаляване на кърмата и цикъла се появи. Но това не значи, че ще спре кърмата. Каката я кърмих до 11м., а цикъла ми дойде 4м след раждането.

# 605
  • Драгоман
 Ех, колко ви завиждам за срещите  Simple Smile Аз живея в Драгоман, иначе родом съм от Перник. И двете са близо до София, но не мога да се дотътря с колата, защото не съм опитен шофьор и ме е шубе сама с детето  Sad 
Кисел не съм предлагала още, но предполагам няма да се хареса на малката. Не долюбва плодовите пюрета, грис й правих, не го одобри, кашите също ги яде със зор по 100гр най-много.

# 606
  • Северо=Западналия край
Момичета, череши мога ли да дам на малкия? Батко му по цял ден премята ягоди и малкия само мрънка и за тях но не смея да м у дам. Но се чудех за черешите от кога бяха  newsm78

# 607
Моментът е идеален за череши. Те не предизвикват алергии и с нищо не са опасни.

# 608
  • Пловдив
И аз давам череши - харесва ги.

# 609
  • София
как давате черешите?

# 610
  • Северо=Западналия край
как давате черешите?
И аз това се чудя, да ги нарежа на ситно ли, да дам само вътрешната част без обвивката ли.......  newsm78

# 611
Тъкмо щях и аз да питам как ги давате черешите.

# 612
Аз мисля да ги давам цели, като махна костилката. Т.е. без да се белят или нещо такова.
Но още не съм започнала.

# 613
..
Искам да ви почерпя с една статия, смях се до сълзи  Joy
http://www.maikomila.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%B9-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0 … 1%83%D0%B4%D1%8F/
...
Господи, колко точно е описано. И аз се смях със сълзи Simple Smile
...и най-ироничното е, че ..събудих бебето докато се смеех  Laughing

# 614
  • Северо=Западналия край
Аз пробвах току що черешите - дадох разчупена на четири - хапна я, преметна я няколко пъти в устата и замина в търбуха, определено му хареса.
И още един въпрос, днес ми е ден за питане.......
Вие свалихте ли нивата на бебешките креватчета? Днес намерих моя синковец висящ надолу готов да се преметне през корем..... аз съм си виновна, че го оставих седнал в леглото и той явно се е набрал с ръчичките и се е надигнал. Не очаквах такива умения, по принцип не може да сяда сам, само ако аз го оставя иначе не може да се надигне от легнало положение сам. Гледам и докато се търкаля из леглото се прихваща на решетките и май трябва да смъкна нивото макар, че много ще ми е кофти да го гледам ниско долу и за оставянето му няма да е удобно.  В кошарата не прави такива опити, но там и няма как да се хване на мрежата.

Общи условия

Активация на акаунт