Септемврийче с мама си бърбори, гука сладко и се кокори! Тема №6

• 58 970
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моето диване поне през деня спи и е весел, ама като стане нощ и мен чак страх ме хваща какво ще бъде.

Иначе ядем като за световно, но проблемът със запека продължава и се чудя дали да не го водя на гастро.Хапва тиква/сини сливи/круша и пак има запек.Давам пробиотик, лактулозата, сега минах на уел мув, но също не му действат.Много се мъчи милия.

# 586
Моето диване поне през деня спи и е весел, ама като стане нощ и мен чак страх ме хваща какво ще бъде.

Иначе ядем като за световно, но проблемът със запека продължава и се чудя дали да не го водя на гастро.Хапва тиква/сини сливи/круша и пак има запек.Давам пробиотик, лактулозата, сега минах на уел мув, но също не му действат.Много се мъчи милия.

Ние сме абсолютно същите. Позната аптекарка ми каза да му давам биогая. Две седмици му я давах и вече ака поне по 1 на ден. От време на време пак се запича. Правя му и пюре от круши и гледам да избягвам запичащите храни или ги давам в комбинация с разхлабващи. Всичко пробвах други пробиотици, лактулоза, уел мув, готови пюрета, но без никакъв успех.

# 587
  • Драгоман
Аз не бих дала прясно мляко поне до 12ти м. То все едно дали сварено да го пие или в десерт, никой не пие сурово мляко.
За запека Емона се беше запекла страшно, чак и двете ревахме, акото заседнало, едно дебело и твърдо и накрая го изака с много мъка и помощ, чак връв й потече.  Sad  Добре е за перисталтиката да лежат по корем и да се опитват да пълзят.
Честита придобивка на Ракел!!!

# 588
Биогая давах повече от месец без ефект.Ползвахме я при коликите преди това и помагаше, но сега не.
Диването стои много по корем и не е единичен случай на запека.
Като видя, че е толкова твърдо не тормозя детето, а ползвам микроклизми, които размекват и детето не се мъчи.

# 589
Привет момичета аз съм от тези където не пишат,но за сметка на това Ви чета редовно. Помагате ми да решавам доста дилеми  Blush .
Страшно ми допадна идеята на една от мамите за запознаване т.е. да се видим и на живо не само виртуално. И във тази връзка подканвам Пловдивчанки, ако искат де, цялото лято е пред нас момичета, може и да се запознаем.

# 590
Момичета, днес ми дойде за пръв път. Предполагам, че има нещо общо с намаляването на кърмата. Напоследък не се цедя така нон стоп като преди и кърмата ми стана 20 мл за денонощие  Sad. Има ли мама с цикъл, която все още кърми? Предполагам, че до няколко дни ще ми спре. Най-хубаво беше нощното кърмене, а сега трябва да ставам и приготвям АМ. Моят малкия пак взе да се храни нощем - в 3-4 часа. Най-много мразя ставане в тези часове. От както направи два месеца почти не е хапвал по това време. Как да го отуча? Очевидно е, че досега е карал много часове в сън, а сега изведнъж какво го накара да става? Уж като по-голям трябва да спира среднощните ставания, пък то.....

# 591
Аз имам цикъл и кърмя, при това бебето ми е почти само на кърма, вчера за пръв път изяде бурканче от 90мл плодово пюре, но не вярвам да е повлияло особено на общия калориен баланс.
Не съм забелязала да ми намалява кърмата по време на цикъл.

Нощното събуждане може да е или от глад или от никнене на зъби. На моята дама сега ѝ пробива първото долно зъбче и много се буди нощем, горе-долу на всеки час и много жално плаче.
Опитай се да даваш повече храна през деня, може да е гладен, понеже нали с възрастта се увеличава нуждата от храна.

# 592
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Racel,честито за автомобила.Голямо удобство е,наистина.Ние сега стягаме една стара кола за мен,защото когато ММ ходи на работа с нашата,аз се чувствам като вързана,никъде не мога да отида.А така ще разхождам малчо и на по-далечни паркове.

Жулиета, и аз имам цикъл от няколко месеца и в същото време му предлагам кърма сутрин и вечер(+дохранване с АМ).Не знам до колко са свързани намаляването на кърменето и появата на цикъл,но факт е,че на мен ми дойде,когато значително намаляха кърменията,особено през нощта.Просто кърмата не му стигаше и все беше гладен.
За ставането през нощта не знам при вас на какво се дължи,но аз от както се е родил малкия не съм имала непробудна нощ,така че направо ти завиждам Mr. Green

Екумчева, как е малката след падането? Надявам се всичко да е наред!

Атето,и аз няма да давам прясно мляко поне до годинката.  Peace

Мунас,аз съм ЗА среща на пловдивските мами.

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 14:27 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 593
На мен миналия месец ми дойде за първи път, а имам вече само нощни кърмения.Не заблеязах да ми намалее кърмата тогава.По-скоро ми дойде, защото намалих кърменията Peace

# 594
На мен ми дойде за първи път преди няколко месеца и не ми намалява кърмата по време на цикъл.
Мунас, знаеш ли, че от доста време се чудя къде изчезна и мислех да питам къде си  bouquet
Аз отдавна също искам да предложа среща на софийските мами, навити ли сте? Ще е много яко  Grinning Може например в Борисовата градина, че е сякаш еднакво отдалечена от повечето квартали? Какво ще кажете?
Да питам и друго - бебка от три дена прави нещо странно - плези се... Чудя се дали пък не е заради зъбчето да го пипа така с езиче, как мислите?

# 595
Много е възможно. Всяка промяна в устата много се усеща.

# 596
  • Пловдив
А Виктория трака и скърца със зъбите си, не се плези, звукът е ужаааасен  Laughing

И аз съм с цикъл и кърмя. Намалява ми кърмата, но не го свързвам с цикъла.

ЗА СРЕЩА съм на ПЛОВДИВЧАНКИТЕ. А ако някоя е от Кършияка би било супер  Wink

# 597
Аз съм пловдивчанка, но от малка не живея там. Родната ми къща е в Кършияка и само като видях да се споменава това име, ми стана много мило  Heart Eyes

# 598
Racel, честито за колата, да си я карате безаварийно и с кеф Simple Smile

И аз прясно мляко няма да давам преди годинка. Даже всички краве млечни ще ги забавя. За попарата съм приготвила кокосово масло и козе сирене ще взема.

На мен още не ми е дошло. Предния път след като ми дойде и няколко месеца си кърмих без проблем след това.

.....
Екумчева, как е малката след падането? Надявам се всичко да е наред!
...
Добре е бебка. Имаше цицинка 2 дни и това е.
Мерси, че попита Simple Smile

Райчето и тя се буди нощем и имам чувството, че си търси водата - давам и да си пийне и заспива. Кърмене много различно търси нощем, едни нощи чак след 6ч сутрин, други нощи още в 3ч ... Все ми се струва, че вече трябваше да е време да не се будят по цяла нощ, нооо...гледам и при вас е така.

И аз съм за среща, стига да сме в София, че разни пътувания се очертават. Ето, сега сме при баба в Монтана за 2 седмици Simple Smile

А, ние днес имаме второ зъбче Simple Smile

# 599
  • Северо=Западналия край
Ekumcheva, ако ви доскучае при баба да ви водя едно кафенце ? Ако искаш пиши на лични да си разменим телефоните и да се видим щом сте в Монтана.

Общи условия

Активация на акаунт