Растат цветенца и тревички, ОКТОМВРИйче маха с крачета и ръчички! - тема 3

• 42 003
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
А някой ще ми обясни ли тогава смисъла от електронния болничен, освен че отнема повече време вече на личния лекар, да го набере? Аз си мислих че хартиения ще остане само като за информация на работодателя, а то пак е двойна работа .

# 616
А някой ще ми обясни ли тогава смисъла от електронния болничен, освен че отнема повече време вече на личния лекар, да го набере? Аз си мислих че хартиения ще остане само като за информация на работодателя, а то пак е двойна работа .

в българската здравна система ( а и не само здравна) логика няма.

# 617
Голяма мъка е с тези болнични, моя беше от 23.03 до 22.04. и плащане още нямам, с ПИК-а се вижда кога е постъпил болничния лист. Аз до колкото знам вече всичко е по електронен път, и не се носи нищо на хартия.

# 618
bunny и моят първи болничен е от 07.03. до 12.03, вторият от 13.03. до 19.03. и после от 20.03. до 18.05. и вече имам два превода на 12.04. и 21.04., но честно казано нищо не разбрах от преведените суми. Ходих до НОИ да си изкарам ПИК код, но нещо не се получи, когато се опитам да вляза ми дава несъвместим ПИК и ЕГН. Някой имал ли е такива проблеми?
Да се отчета и аз вчера бях на преглед в София и за сега всико е наред, само дето и моята плацента е много ниско и покрива цервикалният канал, но като ви чета явно това е доста срещано. Все още съм в 15 +3 седмица и има време да се вдигне. Докторката не ми каза да се пазя или да лежа, но се притеснявам тъй като ми е за първи път и нямам опит, а и годинките не са ми малко.

# 619
Носи се. Точно март месец бях болничен и си гледах с ПИК-а - беше внесен в НОИ два дена след като занесох листчето на Човешки ресурси.
А и на мен мацката от Човешки ресурси ми каза, ако ще излизам болничен, да й ги нося веднага, че да не ми се бави плащането.

# 620
  • София !
Здравейте!

Да кажа и за моя преглед. Бебчето е добре, расте си, ритка с краченца и маха с ръчички  Simple Smile
Пола пак не можахме да го видим. Беше застанало в такава поза в която било трудно да се прецени. Лекаря каза, че женските полови органи и тестисите си приличали и могло да се различи според зависи от позата на бебето. А бебчето беше легнало някак странно и док каза, че ако е момченце в тази поза пишката падала надолу и било трудно да се види. Та в крайна сметка дано другия път се покаже, ако не, се надявам на ФМ вече да го видят със сигурност. Да е живо и здраво най-важно! Обаче все пак ми е любопитно  Simple Smile

Пък за болничния не знам момичета защо се получи така и аз се зачудих много. Мислех си, че има проблем някакъв, защото с ПИК-а като гледах и видях, че още на 17-ти март ми е внесен. Обаче днес за късмет като проверих в НОИ и има парички вече  Simple Smile Не мога да пвоярвам чак  Simple Smile
babybu, ох дано не чаках колкото мен!  Simple Smile

steisi, ти като си извади ПИК-а и веднага ли пробва да влезеш? Аз така направих, още щом го взех исках веднага да вляза и ми пишеше същото. И питах и разбрах, че трябвало да минат 24 часа от издаването на кода за да стане активен. Та ако искаш опитай пак и дано стане!

Иначе за това кой за какво си взима болничен, честно казано според мен всеки си преценява какво да прави.
При мен лично се наложи. Малката се разболя, наложи се да влезем в болница и просто нямаше как да не взема. След това вече започна да ми се гади, да повръщам, да ми и е зле и ми беше непосилно да работя. А иначе аз също си мислех да поработя повече, ако мога и до края ама не винаги става така, както си го планува човек  Wink

# 621
bunny още, когато го взех пробвах и след това видях, че пише че ще е активен на другият ден. На другияг ден обаче проблема беше същият. Проблем има и при ПИК кода на моят мъж, а ги изкарахме заедно. С неговият пробвах след 2-3 дни и дава същият проблем.

# 622
  • София !
bunny още, когато го взех пробвах и след това видях, че пише че ще е активен на другият ден. На другияг ден обаче проблема беше същият. Проблем има и при ПИК кода на моят мъж, а ги изкарахме заедно. С неговият пробвах след 2-3 дни и дава същият проблем.

Хъм.. много странна работа. И аз си мислех, че има проблем, обаче след това си тръгна.
Аз го взех в петък и ми го пуснаха чак в понеделник. Може би си има значение и почивните дни.
Хубаво е да отидете пак и да ви издадат нови. Голямо удобство си е с този ПИК.

# 623
  • София
По темата за болничния не мога много да се включа, засега предпочитам да си работя - на комп съм, на нощните смени преобладаващо се спи, обичам си работата. Миналата бременност точно заради тази превия последните 3 месеца не работих. И да, 37градуса  Simple Smile , лекарката, на която имах доверие, ми каза, че според нея не е превия, но в болницата никой не пое риска, естествено аз не настоях Confused
Сега пак започвам с ниска плацента, вече направо не се и надявам да се вдигне.
Другата седмица на 12-ти съм на фетална морфология, а на 13-ти съм в кардиологичната, на оглед на сърчицето при някакъв Маринов, бил добър. За другия добър - Велков - нямаше часове за месеци напред. Ще знам и за пола категорично, надявам се  Flutter стига да не ни се надупи пак шушката  hahaha Нямам претенции - предпочитам момчета, вече обаче имам едно, та и момиченце да е, пак ще се радвам много, то пък ще ми е по- за пазене и по-миличко Party каквото е промислил Господ Heart Eyes

# 624
  • София
Zireael, аз бях така с първата бременност. Към 7 месец се вдигна и родих нормално и без проблем.

# 625
  • Sofia, Bulgaria
Аз тепърва ще си нося болничен тези дни. Взех го, защото работя на компютър, а от един месец главата ме "цепи" непрекъснато и при най-малкото натоварване. Засега е за един месец, но мисля ако имам дни до края да си ги карам така. Поне работя за себе си и никой няма да ми търси заместник  bouquet

Чак на 16.05 съм на ЖК, а на 1ви другия месец на ФМ. Нямам търпение да разбера пола, въпреки че си имам някакво вътрешно усещане, че е момиче  Embarassed

# 626
  • Варна
Здравейте, момичета!

Не съм особено компетентна по въпросите с болничните, но знам, че ако има забавяне - то е от работодателя, а не от НОИ. Мисля, че зависеше и от това кога са внесени осигуровките - преди години осигуровките се внасяха до 10-то число, а сега вече може до 25-то и вероятно от там идват забавянията.

В предишната ми работа счетоводството беше много стриктно и си получавах болничните и майчинските в първия вторник или четвъртък от месеца. Но там съм ползвала само 45-дневен болничен и след това майчинство.

Сега работя за себе си и се самоосигурявам, болнични съм ползвала за детето - винаги ми ги превеждат в началото на месеца след месеца, за който е болничният. Счетоводителката ми е много стриктна и го носи навреме в НОИ, аз си превеждам осигуровките в някой от първите работни дни на месеца и забавяне не съм имала, а през месец-два ползвам по няколко дни като се разболее детето.

Болничен засега може би няма да излизам, все пак работата ми е да превеждам и то от в къщи, сама съм си шеф и гледам да не се натоварвам. Но ако продължава така да ми се спи и да не ми се работи, може и да помисля по въпроса, гинеколожката ми каза, че няма никакъв проблем вече да изляза болничен.

На мен ми излязоха резултатите от БХС - риск 1 на 4900 за Даун, добре е, не е като при първата ми бременност (тогава беше 1:18 000), но все пак сега годинките ми са с 5.5 повече. Излезе ми и някакъв белтък в урината, според лекарката е от течението, което лекуваме в момента, та след няколко дни ще трябва да повторя.

# 627
На мен ми мина втората фетална и за пръв път съм истински щастлива. Всичко е наред Simple Smile Имунологичните обаче пак налагат вливка Октагам и утре ще трябва да го свърша.

# 628
Привет момичета!
Влизам само да ви кажа че днес бях на преглед. Каза ми че имам скъсена шийка на 50%, в следствие на първата бременност! Трябвало е да ми направят серклаж още в 12 г. с. и да почивам и лежа. Ще пия противозачатъчни 3 месеца, после може да опитаме пак. При евентуална бременност ще трябва да ме зашият на 100%.
Най-много ме яд, че от както съм разбрала, че съм бременна ходих при 3-ма лекари и никой не видя, че съм със скъсена шийка. Ходи на ЖК по здравна каса и на частно. Третият доктор даже е професор, той ме оперира преди година и половина. Родила съм преди 5 години, за този период до сега имам един аборт и една операция, ходех на прегледи през 5-6 месеца и никой, абсолютно никой никога не ми е казвал, че съм скъсена шийка.

# 629
Значи бях права за шийката като причина Sad Много съжалявам, Деси Hug

Общи условия

Активация на акаунт