Частни училища - информативна тема 11

• 100 808
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Голям шок и ужас. Не подлагам под съмнение написаното.
Аз също се замислих, как приемат деца в Питагор, хем без знания, хем по никое време ooooh!

# 571
Предполагам заради удобството двете деца да са в едно училище, човек може да преглътне някои неща.
Агресията се разиграва чак в трети клас. Преди това детето просто е изоставало по математика и английски, но тук според мен е малко под въпрос. Има деца, които не издържат на зададеното темпо, което гони училището.

# 572
  • София
Малко встрани от основната тема, но снощи бях на среща около откриването на ново Монтесори училище ( първо за България) : https://www.facebook.com/otkrivatel.bg/?fref=ts

Следвайте Монтесори принципите ще започнат с група за 6-9 годишни деца от септември, 20 на брой. Имат всички нужни Монтесори материали за тази възраст.
Използват старата къща на Свети Георги в Драгалевци, но напълно ремонтирана и реорганизирана според принципите на Монтесори.
Имат лиценз от МОН.

На теория нещата звучат чудесно ( дъщеря ми беше 5 години в Монтесори градина) и съм много изкушена да ги изследвам в повече детайли. Ако не за сегашната ни ученичка (която е в СС), то за бъдещата такава ( в момента на 3,5 г).

# 573
Аха, е, аз не я познавам Ирина Тенчева и не знам дори коя е, просто се впечатлих от написаното, понеже е талантливо написано. Като за нежни души, хи хи хи hahaha по думите на Код Joy

# 574
  • Sf
Аз също се замислих, как приемат деца в Питагор, хем без знания, хем по никое време ooooh!

А и какви са тези космически знания, които са натрупали останалите деца за един първи срок в първи клас и които нейното дете не е получило в ПБ?

# 575
  • София - Рим и обратно
Предполагам, че първокласничката са я приели след някакъв тест. А за момченцето казва, че цяла година го е готвила с частен учител по математика в следобедите.
Аз недоумявам как така директорката е седяла със скръстени ръце и не е предложила самите те да попълнят пропуските с допълнителни уроци.

# 576
Мен даже пропуските не ме шокират толкова, колкото тормозът и липсата на намеса от страна на учителите и директорката. Пропуски на тези години се наваксват, но травмата може да остане.

# 577
  • София
Ох, аз явно не съм от нежните души, защото цялата история ми е съшита с бели конци.
Потресох се като го четох първоначално и аз и след това започнах да се замислям да ми звучи кухо историята.

# 578
Кафе, тя самата споменава, че нивото на дъщеря й е много под средното... Някак не е справедливо към всички останали... Определено не е редно и ми става ясно как са приели детето...

# 579
  • София
Мисля, че нито едно училище, клас, учител , деца не са застраховани да бъдат свидетели и потърпевши в подобна ситуация. Не извинявам учителите, но мисля, че по принцип, за да могат да се разрешават подобни конфликти в училище трябва да има ясно разписани правила за поведение. Какво се случва, ако нарушиш правилата веднъж, втори път- наказание: отнемане на възможността да участваш в занимание, което обичаш; повече задачи и упражнения; стоене на пейката когато другите играят (само давам пример), а нещата могат да бъдат и ескалирани-среща с родители, преместване в друг клас и изключване. Но най-важното от всичко което съм чела по темата е, че фокуса трябва да падне върху "неизбежността" на наказанието, а не на строгостта. Т.е детето и родителите трябва да знаят със сигурност, че дадена постъпка , води до конкретно наказание. В противен случай границата се размива и децата и родителите започват да си мислят, че щом си плащат всичко им е позволено.

# 580
Предполагам, че първокласничката са я приели след някакъв тест. А за момченцето казва, че цяла година го е готвила с частен учител по математика в следобедите.
Аз недоумявам как така директорката е седяла със скръстени ръце и не е предложила самите те да попълнят пропуските с допълнителни уроци.

Кафе с мед, теста за 1 клас в Питагор не е никак елементарен и след като казва "Резултатите ни смаяха – оказа се, че нашите деца (пуснахме и дъщеря ми Верджиния, която е в 1 клас) имат фундаментални пропуски, които ги класират много под средното ниво на връстниците им в столицата. Без да се бавим преместихме първолачето ни, но за Спас преместването в наистина добро училище беше немислимо без да поработи няколко месеца допълнително, за да достигне нивото на истински напредващите третокласници." не смятам, че при това ниво на детето и употребата на думата "преместихме" изобщо включват допускане, че е преминало тест.

Ако това допускане е вярно, е крайно несправедливо за всички деца, които са се явявали на изпит за 1 клас миналата година и не им е стигнало съвсем малко.

Мецане, Ирина Тенчева е втората жена на Иван от "Иван и Андрей".  Laughing

Моята дъщеря е стояла наказана на пейката. Това казано с усмивка.  Grinning

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 12:13 от Анонимен

# 581
  • София - Рим и обратно
Ох, аз явно не съм от нежните души, защото цялата история ми е съшита с бели конци.
Потресох се като го четох първоначално и аз и след това започнах да се замислям да ми звучи кухо историята.
Хм, да... Ще чакаме Блис да каже дали е някаква куха офанзива това, или не.

# 582
Хм, да... Ще чакаме Блис да каже дали е някаква куха офанзива това, или не.

Силно се надявам.

Имало е и преди случки с агресивни деца. Накрая детето е било изключено. Доколкото знам и заради този случай са въведени клаузите в договора за изключване.

А днес явно е ден на г-жа Тенчева за интервюта. И в БТВ, и в Нова.

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 12:18 от Анонимен

# 583
  • София
И аз прочетох написаното и ми е жал за детето и майката, но ще изразя едно по-различно мнение. Защо често когато родителите видят, че едно място не е подходящо за детето им не го изведат веднага от там? Три пъти съм местила, защото е имало проблеми (не толкова сериозни) и изобщо не съжалявам. Някои ще го нарекат бягство, но не смятам, че е редно да решавам нечии чужди проблеми и да превъзпитавам хора, които не си вършат работа или хулиганчета на гърба на детето си. Казвам веднъж какво ме притеснява и ако няма адекватна реакция, си премествам детето (2 пъти се е случвало през учебната година). Защото още от първия разговор е ясно дали ръководството на дадено училище има наистина желание да промени нещо. В противен случай, нещата се задълбочават и става по-лошо за детето, понякога и отношението към него се променя заради недоволството на родителите. В случая сестричката е преместена, знае се, че и момченцето ще се мести, а най-вероятно ръководството не иска да наложи нужното наказание на мъчителите, за да не останат и без техните такси.  Жал ми е за детето, което е ходило в това училище, знаейки, че родителите му не го одобряват и ще бъде преместено от там. Може дори и заради това да е станало прицел. Сега пък не ходи на училище, при положение, че всички негови връстници ходят. Нямаше ли да е по-лесно още в началото да бъде преместено и да му се спести това. Децата са много по-адаптивни отколкото ги мислим и лесно свикват в нова среда, ако всичко е както трябва. Дори смея да твърдя печелят от тези смени.

# 584
  • София
Ами аз наистина не мога да си представя как детето ми ще ходи в училище, в което от първи клас е ясно, че има пропуски, и аз ще продължавам да го държа там.  И още по-безумното (чак на границата с нереалното) - ще преместя по-малкото, нетормозеното и в по-сложна за адаптиране възраст, а ще оставя голямото, тормозеното, което лесно ще преживее промяната. И за това голямо дете ще плащам още едно частно училище у дома ... Абе ...

Също така крайно невероятно ми звучи петима третокласника да се наговорят и да си съгласуват версиите до такава степен, че да заблудят директори, учители и психолози. Това според мен само на филм може да се случи. Не че не могат да опитат да натопят някого, но все пак са малки деца, чак толкова изкусни лъжци надали са станали на 10 години.

Та такива неща ... Блис, ще се радвам, ако споделиш развитието.

Общи условия

Активация на акаунт