Airbnb?

• 89 805
  • 717
  •   1
Отговори
# 525
Писах неколкократно през платформата и няма отговор. Както споменах по-горе разполагам с руски тел. номер, на който няма регистрирани Viber или WhatsApp.

# 526
  • Пловдив
Инструкции може и няколко часа по-рано, но да не отговаря изобщо е притеснително 3 дни преди настаняване. Аз бих писала веднага на спорта и да се видят вариантите.

# 527
Миналата година при една резервация хостът не отговаряше, а трябваше да се настаним на следващия ден. Звъннах на съпорта, обясних и скоро след това той ми писа, а от екипа няколко пъти ми писаха, за да потвърдя, че всичко е наред.

# 528
Мога да дам мнение и като даващ имоти и като ползващ имоти:
1. даващ имоти - комисионните на Букинг са по-високи в сравнение с Аirbnb.
- съпорта на Аirbnb, класи над този на Букинг
- за даващите имот имаше застрахователна премия ( до определена сума), Букинг нямаха такава
2. като ползващ настаняване
- има райони в света където цените на Аirbnb са по -добри от тези на Букинг, за съжаление не и в Европа
- много лош съпорта на Букинг
- никога повече допълнителни услуги през Букинг
- програмите им за отстъпки са кратки ( за Букинг става въпрос), през Аirbnb като хост (с високо ниво имам твърда отстъпка)
- и нещо което е много удобно за гостите - винаги хоста в Аirbnb остава уелкъм почерпка - сладки, вино, плодове и получавам неговите предложения за атракции в близост ( мно ценни локални ресторанти, непознати за туристите).

# 529
  • София
Кажете, моля, как комуникирате с гостите като хост?
Подобна информация и почерпка сме имали и от букинг, това си е до хост, а не до платформа.

# 530
Аз пък почерпка не съм имала 🤨  Иначе според мен в airbnb има много по- добри попадения от Букинг, попадала съм на страхотни имоти на съвсем приемливи цени

# 531
попадала съм на страхотни имоти на съвсем приемливи цени
Същото може да се каже и за Букинг, де. Аз имам нормален (като обем) опит като клиент с Airbnb и огромен с Букинг. И в двете платформи съм получавала невероятни почерпки и гостоприемство, както и незаинтересовани домакини.

# 532
Airbnb не е по-изгодно за краткосрочен престой с тия такси почистване, административни и подобни простотии.
И това предплащане, задължителното, също е недостатък.
Да не говорим колко по-несигурно е частен дом спрямо хотел. Хотелът си е там, все ще ти намерят стая, докато ако хостът се скатае ко праим?
Рейтингите са мноооого малко на брой, или липсват, да не говорим как се поставят под заплаха, защото и хостът поставя и смееш ли да се оплачеш.
Анулации в последен момент хотелите не правят. А частниците - всеки втори.
Въобще какъв авантюрист трябва да си да се метнеш на майната си далече със семейството си и да разчиташ че Джон Доу няма са ти спретне номер в последния момент.

# 533
Airbnb не е по-изгодно за краткосрочен престой с тия такси почистване, административни и подобни простотии.
Да не говорим колко по-несигурно е частен дом спрямо хотел. Хотелът си е там, все ще ти намерят стая, докато ако хостът се скатае ко праим?
Рейтингите са мноооого малко на брой, или липсват, да не говорим как се поставят под заплаха, защото и хостът поставя и смееш ли да се оплачеш.
Въобще какъв авантюрист трябва да си да се метнеш на майната си далече със семейството си и да разчиташ че Джон Доу няма са ти спретне номер в последния момент.
Поглеждаме Букинг- то и там частни домове бол. Защо ли са и свързани (по отношение на заетостта) двете платформи се чудя.
Ако някой се скатае, звъним на съпорта. Хубавото е че съпорта на Airbnb е железен, а този на Букинг - липсва. Да не кажа, че букинг въобще не са верифицирали местата за настаняване

# 534
Няма как да сравняваме удобствата в хотел и в частен дом. Когато пътуваме с дете/деца, предпочитам апартамент, защото ще имам две спални, кой когато иска ляга, става, възможност да хапнеш там. И изобщо не излиза по-скъпо, въпреки таксите, даже напротив. Освен това въпреки авансовото плащане, има достатъчно предложения с безплатна анулация и ако нещо се случи, ще ти върнат парите.Да, случвало ми се е отмяна/през Букинг беше резервацията/но има съпорт и се оправиха нещата. За толкова години, един път.  Чак за авантюризъм да говорим е пресилено. Бих казала, че повечето ми познати са авантюристи в такъв случай😂

# 535
  • София
Ползвал съм над 30 апартамента в АирБнб на няколко континента и в казаното от Вас няма нито една истина освен това, че се предплащат. Хубаво е когато не разбираме от нещо да замълчим, вместо да говорим глупости!

# 536
Абсолютно всичко е от личен опит.
Така че вашата си истина си я дръжте за себе си или си я пишете за вашите 30 апартамента.

За удобството с деца и големи семейства - ясно, ок. Ние пътуваме само двама или трима и се побираме идеално в малък хотелски апартамент или студио, в хотел.

Иначе коучсърфинга може да го хвалите като ооооще по-удобно настаняване. Който го кефи, fine....аз съм мерси.

# 537
Абсолютно всичко е от личен опит.
Така че вашата си истина си я дръжте за себе си или си я пишете за вашите 30 апартамента.

За удобството с деца и големи семейства - ясно, ок. Ние пътуваме само двама или трима и се побираме идеално в малък хотелски апартамент или студио, в хотел.

Иначе коучсърфинга може да го хвалите като ооооще по-удобно настаняване. Който го кефи, fine....аз съм мерси.
Явно не умеете да избирате настаняване е Airbnb. Много лесно, просто четете отзиви и няма да имате негативен опит. Ненавиждам рецепции и хотелски стаи и резервирам само апартаменти и къщи. Ползвам airbnb ot 2015 година, имам много над 30 настанявания в различни краища на света, пътуваме много, основно двама души. Нямам негативен опит. Много по гъвкави са от хотелите.

# 538
И аз предпочитам апартаменти, въпреки че пътуваме двама - просто трудно се издържаме в една стая, а и при дълги пътувания не искам постоянно да давам пари за храна навън - хапваме в апартамента, можем да държим напитки в хладилника и т.н. Само че ги резервирам през Букинг. В Еърбнб не ми харесва това, че не мога веднага да видя точната локация, а обикновено тя е много важна за мен. Понякога успявам са намеря апартамента в други платформи (ако са сложили същото име) и там да видя локацията, но като цяло това ме отблъсна от платформата още преди няколко години.

# 539
нито умея, нито имам желание да го умея, не е моето

Обожавам рецепции и персонал да ми се върти наоколо и да ми е на разположение, ако ми се прииска нещо, да ми почисти, да ми сервира, да ме забавлява, ако щете...Поне докато съм на почивка, да се почувствам на почивка.

Да си слугувам в апартамент мога ежедневно и в София.

Общи условия

Активация на акаунт