Airbnb?

• 89 674
  • 717
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,  моля да споделите знаете ли дали има фирми в София,  които да ни дават ежемесечен наем, но те да отдават жилището ни за airbnb? Има ли озобщо такава услуга? Тоест търсим фиксиран наем, но не с наемател дългосрочен,  а с оъдаване за airbnb и щли booking. Поздрави

# 706
  • Милано
Здравейте,ползвам винаги при пътуване airbnb и съм доволна.За първи път сключме застраховка пътуване през самия сайт и заплатихме 30 евро допълнително за 10 дни...Моя мъж твърди,че едва ли е реална тази застраховка при тази цена.Последният път заплатихме тук в Италия за 10 дни трима човека-370 евро.Моля някой ако ползвал застраховката да коментира. Благодаря !

# 707
Каква точно е застраховката? 370€ за мен е безумно много, да не би това да ви е била някаква застраховка, включваща  кола под наем? Нито за застраховка отмяна на пътуване, нито за здравна сме плащали такива суми, по-скоро е било от порядъка на тази, която сте платили сега. Не са били от airbnb.

# 708
  • Милано
Каква точно е застраховката? 370€ за мен е безумно много, да не би това да ви е била някаква застраховка, включваща  кола под наем? Нито за застраховка отмяна на пътуване, нито за здравна сме плащали такива суми, по-скоро е било от порядъка на тази, която сте платили сега. Не са били от airbnb.
Живея в Италия и тук застраховката са такива 250-300 евро(не включва кола.Здравен риск,отмяна на пътуване,съдебен риск,травма..стандартна.)

# 709
Интересно е това, защото дори Уиз  например предлагат значително по-ниски цени. Аз даже взех отмяна на пътуване от тях   последния път, защото оставаше около седмица и никоя компания не иска да прави застраховка за такъв период до пътуването. 
А вие европейски здравни карти ако имате и ако става въпрос за пътуване в Европа, може да ползвате тях и да си спестите част от сумата.

# 710
Здравейте, втори ден се опитвам да направя резервация чрез airbnb.След въвеждане на дати ,брой хора и карта ,иска потвърждение на телефонния номер,дава ми достигнахте максималния брой потвърждение, опитайте след 24 часа.И така вече втори ден,Моля за съвет.

# 711
Преди време имаше бъг в системата, вероятно отново се случва. Пишете на съпорта, отговарят бързо.

# 712
Здравейте,
За първи път резервирам почивка през Airbnb да уточня, че е направена през м.януари 2026 г. за м.август 2026 г. Регистрацията и резервацията са успешни. Обаче домакина ми поиска номер на паспорт със следното съобщение:

"Като част от законовите изисквания в Гърция, от нас се изисква да съберем [номера на паспорта] или [номера на личната карта]. Само номера, а НЕ снимка.

Бъдете сигурни, че тази информация ще бъде обработена по сигурен начин и ще се използва единствено за спазване на местните разпоредби.  

Молим ви да ни предоставите един от тези документи възможно най-скоро. Ако имате някакви притеснения или се нуждаете от допълнителни разяснения, не се колебайте да се свържете с нас.  

Благодарим ви за разбирането и съдействието! Очакваме с нетърпение да ви посрещнем и да се уверим, че престоят ви ще бъде прекрасен!

С уважение,

Семейство Сиблингс "

Това е съобщението, което ми изпрати.
Трябва ли да му предоставя тази информация и кога?
Благодаря на отзовалите се!

# 713
Това за всички гости ли е? За Италия е практика, въпреки че напоследък попълваме данни през някакъв линк. Но пък искаха снимка как си държа личната карта. За Гърция не мога да кажа. Но уточнявам, че от години не правя резервации в Airbnb, само през Букинг.

# 714
Трябва, да
Задължени да го искат, по закон, както бихте си показали паспорта в хотел.

# 715
Трябва, да

Изпратих му съобщение с този текст:

"Здравейте,
Благодаря ви за разяснението. Разбирам законовите изисквания в Гърция, но поради защита на личните ми данни и изикванията на GDPR предпочитам да не предоставям номер на личен документ толкова време предварително. Ще го предоставя при настаняване или непосредствено преди пристигането, което според разбир
Трябва, да

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 10:36 от Dm Encheva

# 716
  • Варна
Октомври месец в Атина, но през букинг, ги поискаха чак като влязохме в апартамента и им писахме, че сме се настанили.

# 717
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И ние няколко пъти сме ползвали AirBnb и никога не сме имали проблеми.
За Азия също ще го ползваме. Там ще стоим много време и ще караме на Еърбнб-та.

Иска се паспорт номер, за България ми искаха ЕГН също. Всички тези лични данни обаче се изискват, когато се настаните или при напускане на наетото жилище ,а не 8 месеца преди това.

На мен ми прави впечатление това,че пише семейство Сиблингс. Което ми е странна фамилия (аз лично за първи път я чувам,но не казвам,че не съществува) и означава брата и сестри. Да не е някой фишинг имейл?
Аз лично бих пратила съобщение на собствениците на апартамента в Гърция или потърсила помощ от съпорта на сайта.

Общи условия

Активация на акаунт