Airbnb?

• 89 710
  • 717
  •   1
Отговори
# 690
Аз успях с карта Visa на ОББ през Apple Pay на 25-ти вечерта.
Редактирам се с нова информация - към днешна дата, 31.01. блокираната сума ми е възстановена в сметката!
Здравейте, от коя дата беше блокираната сума, която ви върнаха от ОББ, защото аз също имам там от 25.01 и нищо нямам още възстановено.

# 691
Аз успях с карта Visa на ОББ през Apple Pay на 25-ти вечерта.
Редактирам се с нова информация - към днешна дата, 31.01. блокираната сума ми е възстановена в сметката!
Здравейте, от коя дата беше блокираната сума, която ви върнаха от ОББ, защото аз също имам там от 25.01 и нищо нямам още възстановено.
Блокираната сума беше от сметка в Уникредит, по-точно това бяха три превода - първия направих на 23.01., втория на същата дата (след разговор със съпорта на airbnb, който ме уверяваше, че не би трябвало да има проблем и да съм опитала пак Angry) и третия автоматично изтеглен от системата, заради падеж на плащане на резервация на 25.01. Между другото аз ходих до банката и си пуснах искане за оспорване на трансакция, та не знам дали това е причина за връщането или е възстановена автоматично.

# 692
  • Варна
Здравейте, и на мен преди три дена ми изтеглиха пари за доплащене на престой. След това получих имейл за неуспешна транзакция. Говорих със съпорта и ми казаха ,че ще имам отговор след 24 часа.
Ходих до ДСК там потвърдиха плащането и ми казаха ,ако искам да пусна оспорване на транзакцията.
Вчера от Airbnb ми изтеглиха отново същата сума. Този път успешно и плащането е отразено в резервацията.
Чудя се дали да изчакам няколко дена да върнат парите от първото плащане,  да звъня на съпорта или да пусна оспорване. Някой с подобен случай да са му върнали парите ?
Иначе от ДСК ме посъветваха да подам жалбата оттук.

https://dskbank.bg/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1 … D1%86%D0%B8%D0%B8

Можело и през ДСК смарт , но там тябвало да се прикачват файлове.
В онлайн банкирането, ако е само блокирана сумата, няма какво да се оспори(служителите често не знаят много от нещата, за които говорят). В най-добрият случай след препращане на отговор отAirbnb, че нямат претенции към блокираната сума, банката да отблокира сумата, иначе се чака 45 дни при Банка ДСК(поне преди години беше толкова).
Сега и аз да споделя развитието при мен. Днес ходих до банката , както ЧревоУгоник каза отблокирането отнемало 45 дни. Служителката звъня на Колцентъра и оттам и казаха да пуснем оспорване на  транзакцията, за да стане по-бързо. Така и направихме , сега чакам да видим  колко време ще отнеме. Става въпрос за ДСК.

# 693
Надявам се да съм полезна с инфо от "другата страна" и наясно, че Airbnb имат проблем в момента.
- Оспорване се пуска едва СЛЕД като сумата бъде осчетоводена, т.е. ако търговецът си я "дръпне". Банката се заема да я възстанови - дали от търговеца, дали от техния джоб. Това не е работа на клиента. Клиентът ще си плати такса при неоснователно оспорване, та не се радвайте толкова.
- В случаите на картови транзакции сумата може да седи блокирана до 40 дни, т.е. не очаквайте банката да направи каквото и да е преди този срок.
- Банката може да направи изключение и да отблокира сумата при надлежно предоставена кореспонденция с търговеца, че той няма претенции върху плащането (както някой по-горе е описал).
И най-важното - блокирана сума по карта и успешна транзакция са две абсолютно различни неща.
Не се паникьосвайте, а изчакайте. Неприятно е да ти блокират парите за 40 дни, но те никога не напускат сметката.

Същото може да се случи и при теглене на банкомат. Процедурата е подобна - ако се осчетоводи банката издател на картата изисква ревизия на устройството след пуснато оспорване от ваша страна, и ви възстановяват парите по сметката.

И пак за инфо - същият е принципът на бензиноколонките из Европа, както и на рент-а-кар фирмите. Блокират пълна сума и след ревизия/връщане на автомобила освобождават блокировката.

Надявам се да съм била полезна. И тия дни ползвайте алтернативи на Аирбнб Wink

# 694
На 23.01 направих опит за резервация с Бяла карта. Резервация нямаше, но сумата беше блокирана . Днес парите са ми възстановени.
Също така на 23.01 направих опит и с карта на ДСК. Парите ми бяха блокирани. Не съм проверила дали са ми възстановени.
Поведението и съпорта на Аirbnb за мен са неадекватни. Мен лично ме изгубиха като клиент. Да се пробвам, та да се пробвам - за мен е проблем 2000лв да ми стоят блокирани и то няколко дена преди пътуването.
Ако си бяха казали, че имат проблем е друго нещо.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 11:45 от meche_72

# 695
  • Варна
Здравейте, някой има ли актуална информация дали проблемът с плащанията е вече отстранен?

# 696
  • Варна
Здравейте, някой има ли актуална информация дали проблемът с плащанията е вече отстранен?
На мен на тридесети ми минаха плащанията и сега чакам рефънд за дублираните суми.

# 697
На мен всички суми вече са ми възстановени. Но не знам дали е отстранен проблемът.

# 698
  • Пловдив
На мен блокираните суми от 25 и 26- ти се възстановиха - от ОББ! Имам още три, от Revolut и още едно в ОББ, които чакам.
Днес най-накрая успях да платя с карта на ОББ.
Голяма одисея беше, а съпорта едно си знаят и едно си пеят. Проблема не бил при тях. Ужас беше😣

# 699
  • София
И при мен са отблокирани сумите - ОББ, десетина дни е отнело, както ми казаха от банката.

# 700
Здравейте! Включвам се, за да споделя, че преди малко успях да завърша и да платя остатъка, който имах да доплащам за резервация без проблем от Революта, но не такава за еднократна употреба, тя ми беше отхърлена от търговеца.
Та вероятно са си оправили проблемите Airbnb.

# 701
Имам лош опит с Airbnb в Италия, Милано, по-скоро от апартамента, който бяхме заплатитли.
Когато отидохме на мястото, въпросният апартамент нямаше нищо общо със снимките, в обявата пишеше , че има климатик, а имаше вентилатор, предвид че бяхме Юли м.г. , беше адска жега, в самия апартамент бе задушно, миришеше на мухъл.
Бяхме платили вече, но виждайки мястото, решихме, че ще отидем в хотел. От airbnb ни възстановиха цялата сума, не знам дали бих повторила.
Отделно това, нямахме никаква връзка със собственика, освен чат, в който тя не влизаше почти, за да се разбереш с нея, дори ни беше предложила да анулираме резервацията през airbnb,щяло да ни излезе по-евтино, та добре че не анулирахме.

# 702
Здравейте! Някой правил ли е резервация скоро? Има ли още проблеми с плащанията? Харесала съм място и все още е свободно за нашите дати, но се притеснявам да резервирам...

# 703
  • Пловдив
Няма проблеми вече.

# 704
Сега виждам темата. И аз съм от изпатилите през Януари с Рбнб и Wizz карта на ДСК. Още си чакам блокираните 24 лв от 27.01. Преди ден пробвах с виртуална карта на ДСК и стана резервацията, надявам се да е отстранен проблема. 

Общи условия

Активация на акаунт