Airbnb?

• 89 719
  • 717
  •   1
Отговори
# 675
  • София
За мен е рано да ги получа, но сега погледнах - още са неосчетоводени, а други плащания от неделя ги няма в списъка с блокираните суми, т.е са обработени.

# 676
Още продължава проблема с плащането, преди малко опитах да направя резервация. Някой има ли информация какво се случва?

# 677
  • sofia
Здравейте, след 3 плащания и никакво потвърждение за резервация, взети пари обаче от картата ми, “милион” съобщения с чат съпорта им, обаждания…Се сетих и тук да погледна
И хоп, аналогични и същите казуси!
Не правете резервации за този момент!
Моите пари се върнаха след 2 дни в картата ми ( банка ДСК). Бяха така мили и любезни да ми обяснят, че има много оплаквания към този “търговец”
Парите ги задържат в пространството. Хубавата новина е, че ги връщат.
Лошата е, че съпорта им шикалкави, обяснява да правя плащания чрез Apple pay, ( а аз все така съм ги правила), да си проверим банките и тн
Получих доста уклончиви съобщения и нито едно в което те да са виновни
И винаги, пробвайте пак. Е да, но така забиваме пари при тях, отделно главоболията, че оставаш без ваканция, апартамент ( като в моят случай за уикенда)
Дори това им казах, фактите от моята банка, която е с репутация в страната ни. Имам 6 отворени случая при тях, над 5/6 разговора, скриншотнала съм всичко. Когато говорих с тях, колцентровете им бяха претъпкани от разговори, имало защо.
Разказвам така хаотично, защото още съм афектирана и защото дълги години (9) ползвам приложението им, отделно виждам подобни случаи и тук. Надявам се да се оправи проблема, а на вас да ви върнат бързо парите!
Поздрави.

# 678
Благодаря, за изчерпателната информация. За съжаление моите блокирани суми са в банка ОББ където срока за задържане на сумата бил 30 дни ми казаха от банката и в Уникредит били 7 дни през това време търговеца можел да ги усвои.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 06:50 от anna.ap

# 679
  • София
на мен от ОББ ми казаха 10 дни, на единайстия се връщат. Ще видим каква е истината.

# 680
Здравейте, имам същият проблем 2 неуспешни плащания и парите не са осчетоводени от банката казат, че няма проблем от airbnb, че банката ги е задържала, ако не платя до 05.02 ще ми канселират резервацията. Чудя се дали да пробвам с др карта и как да процедирам.Моля дайте съвет.

# 681
Здравейте, имам същият проблем 2 неуспешни плащания и парите не са осчетоводени от банката казат, че няма проблем от airbnb, че банката ги е задържала, ако не платя до 05.02 ще ми канселират резервацията. Чудя се дали да пробвам с др карта и как да процедирам.Моля дайте съвет.
Не пробвайте.

# 682
На някой до този момент успял ли да направи някакво плащане?

# 683
Аз успях с друга карта

# 684
Интересно ми е с карта на коя банка успяхте? И на коя дата?
Защото аз лично имах неуспешни опити през три различни банки и през Гугъл пей.
(Тъпа съм и упорита Sweat Smile)

# 685
Интересно ми е с карта на коя банка успяхте? И на коя дата?
Защото аз лично имах неуспешни опити през три различни банки и през Гугъл пей.
(Тъпа съм и упорита Sweat Smile)
на 23 януари с TBI

# 686
Аз успях с карта Visa на ОББ през Apple Pay на 25-ти вечерта.
Редактирам се с нова информация - към днешна дата, 31.01. блокираната сума ми е възстановена в сметката!

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 10:22 от mistery

# 687
Моите последни плащания са на 19.01, дни след това прочетох, че има проблеми, а в следващите 2 седмици трябва да доплатя за едната резервация и се чудя да рискувам ли и ако не стане какво се прави оттук нататък?

# 688
  • Варна
Здравейте, и на мен преди три дена ми изтеглиха пари за доплащене на престой. След това получих имейл за неуспешна транзакция. Говорих със съпорта и ми казаха ,че ще имам отговор след 24 часа.
Ходих до ДСК там потвърдиха плащането и ми казаха ,ако искам да пусна оспорване на транзакцията.
Вчера от Airbnb ми изтеглиха отново същата сума. Този път успешно и плащането е отразено в резервацията.
Чудя се дали да изчакам няколко дена да върнат парите от първото плащане,  да звъня на съпорта или да пусна оспорване. Някой с подобен случай да са му върнали парите ?
Иначе от ДСК ме посъветваха да подам жалбата оттук.

https://dskbank.bg/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1 … D1%86%D0%B8%D0%B8

Можело и през ДСК смарт , но там тябвало да се прикачват файлове.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 06:29 от ninoto

# 689
Здравейте, и на мен преди три дена ми изтеглиха пари за доплащене на престой. След това получих имейл за неуспешна транзакция. Говорих със съпорта и ми казаха ,че ще имам отговор след 24 часа.
Ходих до ДСК там потвърдиха плащането и ми казаха ,ако искам да пусна оспорване на транзакцията.
Вчера от Airbnb ми изтеглиха отново същата сума. Този път успешно и плащането е отразено в резервацията.
Чудя се дали да изчакам няколко дена да върнат парите от първото плащане,  да звъня на съпорта или да пусна оспорване. Някой с подобен случай да са му върнали парите ?
Иначе от ДСК ме посъветваха да подам жалбата оттук.

https://dskbank.bg/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1 … D1%86%D0%B8%D0%B8

Можело и през ДСК смарт , но там тябвало да се прикачват файлове.
В онлайн банкирането, ако е само блокирана сумата, няма какво да се оспори(служителите често не знаят много от нещата, за които говорят). В най-добрият случай след препращане на отговор отAirbnb, че нямат претенции към блокираната сума, банката да отблокира сумата, иначе се чака 45 дни при Банка ДСК(поне преди години беше толкова).

Общи условия

Активация на акаунт