С каква храна храните котката си?

• 143 900
  • 1 294
  •   2
Отговори
# 945
Аз пък се чудех какво да ги правя 6 кг Primordial за кастрирани (уж прилична по състав среден клас храна, grain-free), щото след Перфект Фит-а, за тях това просто е като хартия - не е за ядене, но открих, че се харесва от бебекотета, напоена и омекотена с пилешки бульон. Та, някой да не се излъже да купува Примордиал от Емаг. Simple Smile

За сравнение, между Пурина кет шоу и Примордиал: Пурина - ядат, Примордиал - не. Примордиала вече четвърти ден стои в купата, непокътнат. Simple Smile Ще храня джуниърчетата зад блока с него...

Последна редакция: пт, 24 май 2019, 16:31 от amy_nka

# 946
Аз си позволявам да оставям непрекъснато на разположение храна, защото всичките ми котки са в много добра форма. Няма дебеланчовци. Кастрирани са до един. Ако имаше, естествено, че щях да взема мерки.

# 947
Аз си позволявам да оставям непрекъснато на разположение храна, защото всичките ми котки са в много добра форма. Няма дебеланчовци. Кастрирани са до един. Ако имаше, естествено, че щях да взема мерки.

Колко котки имаш и коя е храната, от която всички ядат бол по всяко време и не пълнеят? Grinning

# 948
  • София
Бях писала за едно коте, което беше в шахта и не искаше да излезе.
Котето вече е извадено от там и е закарано към ветеринар. В момента единствено се събират средства за разноски по ветеринаря и се чака да се успокои.

# 949
@00404
Това е чудесна новина! Simple Smile Хубаво е, че има хора като теб! Hands Plus1

# 950

Колко котки имаш и коя е храната, от която всички ядат бол по всяко време и не пълнеят? Grinning

Имам 6 котки. Ядат nutraline.

# 951
  • Варна
Ми моите са две, една шишка и една кльоща. Ами имат постоянно храна, не мога да ограничавам кльощата заради другата, нито пък мога да ги държа разделени, то така всяка трябва да обитава по една стаичка. Тва е положението, право, криво, режим не мисля да налагам.

# 952
Уникална занимавака за котанчовците https://www.instagram.com/p/Bx3B9unnX8Y/

# 953
Уникална занимавака за котанчовците https://www.instagram.com/p/Bx3B9unnX8Y/

Лелее страхотно!

# 954
Има ли храна или нещо, което да възбужда апетита? Добавка?

Ако някой не ме е чел досега:
Ние сме мъж на 19 години, апартаментен, некастриран, с чернодробна и бъбречна недостатъчност.
Пие вода по много и пикае много - бъбреците отказват.
Храненето в момента ни е мъка. Отказва да яде. Според докторката е от болестта, но какво точно?
На млади години ядеше суха храна и консерви. Сега обира само соса обикновено.
Стигало се е до абсурдната ситуация да има 7 - 8 чинии пред него - паучове, консерви, варено, кисело мляко и всичко да се хвърли.
Не обича престояла храна.
Иначе е първа клюкарка за човеците какво ядат - или се мята на краката на стопанката си, или стои и гледа жално като просяче. Най - често подушва и изчезва или опитва по една хапка и толкоз.
Пържени картофи - даваш му, подушва и не иска. Ако изяде човека крайщата (твърди са, а нас зъбите ни мързи да ги ползваме), изяжда едно картофче.

От човешката храна обича сметанки за кафе, кисело мляко, пастет, рибна консерва и маслини.

Последния доктор ни препоръча сурово месо. Според него пилешкото е отрова (вероятно заради антибиотиците с които блъскат пилетата). Препоръча конско месо (откъде да намеря?), телешко. Свинското било 50:50 - мазно е.
Реших да опитам - малко парче телешко му го поднесох. Облиза го няколко пъти и не се сети да ползва зъбите си. Суровото месо не го възприема като храна. Сварих го, хапна малко за проба и повече не иска.

Купувала съм ДМ супи, но съм заливала с тях престояла храна. Не я яде.
Тяхното мляко за котки го обича.

Какво и как да му дам?

П.П.
Винаги е бил около 4 кг.
Според докторката, живееща сама котка в изолирана среда (апартамент) губи инстинктите си и свиква купичките да са постоянно пълни.

Последна редакция: нд, 26 май 2019, 02:49 от Зуки Су

# 955
Зуки Су, когато остареят котките се държат точно така спрямо храната. Едно от котетата ми-Бобчо , което стана звездичка на 19 години беше точно като Бегинс. Предлагах му какво ли не, но той опитваше малко и не го ядеше после. Стигнахме до там да го храня със спринцовка.

# 956
Паста с минерали на Вирбак nutri gel. Предназначена е за възбуждане на апетита след тежки операции. Не би трябвало да навреди на котката.

# 957
Сещам се за пробиотика, дето всички котки много го обожават на вкус. Обаче забравих каква марка беше. (лапсус)

# 958
  • In the land of Never Never
Има ли храна или нещо, което да възбужда апетита? Добавка?

Ако някой не ме е чел досега:
Ние сме мъж на 19 години, апартаментен, некастриран, с чернодробна и бъбречна недостатъчност.
Пие вода по много и пикае много - бъбреците отказват.
Храненето в момента ни е мъка. Отказва да яде. Според докторката е от болестта, но какво точно?
На млади години ядеше суха храна и консерви. Сега обира само соса обикновено.
Стигало се е до абсурдната ситуация да има 7 - 8 чинии пред него - паучове, консерви, варено, кисело мляко и всичко да се хвърли.
Не обича престояла храна.
Иначе е първа клюкарка за човеците какво ядат - или се мята на краката на стопанката си, или стои и гледа жално като просяче. Най - често подушва и изчезва или опитва по една хапка и толкоз.
Пържени картофи - даваш му, подушва и не иска. Ако изяде човека крайщата (твърди са, а нас зъбите ни мързи да ги ползваме), изяжда едно картофче.

От човешката храна обича сметанки за кафе, кисело мляко, пастет, рибна консерва и маслини.

Последния доктор ни препоръча сурово месо. Според него пилешкото е отрова (вероятно заради антибиотиците с които блъскат пилетата). Препоръча конско месо (откъде да намеря?), телешко. Свинското било 50:50 - мазно е.
Реших да опитам - малко парче телешко му го поднесох. Облиза го няколко пъти и не се сети да ползва зъбите си. Суровото месо не го възприема като храна. Сварих го, хапна малко за проба и повече не иска.

Купувала съм ДМ супи, но съм заливала с тях престояла храна. Не я яде.
Тяхното мляко за котки го обича.

Какво и как да му дам?

П.П.
Винаги е бил около 4 кг.
Според докторката, живееща сама котка в изолирана среда (апартамент) губи инстинктите си и свиква купичките да са постоянно пълни.
Зуки Су, пробвала съм тази консерва с конско, моите я ядяха.
https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/equilibria-26756/equilibria-h … -meso-85-gr-36504
Намерих в нета и консерва за хора със 100% конско.
https://www.big-strong.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%B5%D1%80% … D0%B0%D0%B8%D0%A0
Супички харесват моите, на Гурме. Купувала съм ги в Зооплюс. Те са само 40 гр. и ги изяждат обикновено до края.
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/konservrana_hrana_kotki/gourmet/742616
Казваш, че сурово месо не му е харесало. Може би да опитате кайма, телешка, може да я хареса, тя поне не изисква дъвчене.
Котаракът ми Шишо, който си отиде на 19 г. ядеше накрая само пастетчета, защото нямаше зъби. Но той си имаше апетит до края.

# 959
Мисля, че конското за хора не е добра идея, защото е посолено. В кварталното био-магазинче продават консервирано в буркани конско, от някакъв манастир. Но като му погледнах съдържанието  - със сол е. Има консерви с конско на catz finefood. А към рибата как се отнася? Гледам, че в zooplus има масло от сьомга, което хем е много полезно, хем би трябвало да привлича котките. А към агнешкото как се отнася? От серията purr има агнешко, овче и кенгуру. Искаш ли да ти пратя по една консерва за проба и ако проявява интерес - ще си поръчаш после. За да не даваш пари за храна, което после няма да ти върши работа.

Общи условия

Активация на акаунт