Плетем красоти за топлите дни .. тема 95

• 108 617
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте мами,може и да не е тук мястото ,но имам въпрос.Не мога да се сетя как се казваше тази прежда дето седи като хавлиена и е супер мекичка,нещо като плюшена.Ако някой ми помогне ще съм благодарна.
От тази Ланосо Пуф http://alexanderyarn.com/prejda/prejda-lanoso/lanoso-puf.html плетох наскоро одеалца и шапчици за две новородени близначета, станаха супер сладки и меки нещата  Heart Eyes

Тази http://alexanderyarn.com/prejda/prejda-detsko-bebeshko-pletivo/k … bebe-pofuduk.html е подобна, малко по-тънка.

# 181
Здравейте,
искам да взема плетено одеяло на детето си. Мога ли да поръчам на някоя от вас?
Благодаря и поздрави

# 182
Моля за помощ - тази схема http://www.liveinternet.ru/users/4695551/post212519706/
Скрит текст:
Имам някаква грешка - не ми излиза бройката на репорта 32, къде бъркам  Shocked
Едит Laughing :
Цитат на: Лизун
Цитат на: blacksea
LuKo, по-моему у вас схема неправильная.
На каждый накид всегда должно быть где-то две вместе или на 2 накида  -  три вместе, а в вашей схеме 4 накида и только один раз три вместе.
Надо и в изнаночных рядах провязывать три вместе, тогда горки уйдут.
В дополнение к этому по изнаночной стороне все петли провязывайте не по рисунку, а изнаночными петлями. Там примечания такого не было?...

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 10:32 от Анонимен

# 183
  • София

А? Какво е пък това чудо репорт???

# 184
  • Стара Загора
фри,не ти излизат,защото схемата на снимката е показана само за лицевите редове(1-ви,3-ти и т.н),при което има една двойна свивка,т.е три бримки се свиват в една,а 4-ри наметки.Но в опаковите редове,които не са показани на схемата имаш отново двойна свивка в тази бримка със стрелкичката.Дано ме разбра,че не го обясних май много добре  Hug.

# 185
  • Стара Загора
Тъй като се плете в кръг имаш свивка на всеки ред,а наметките са през ред  Embarassed

# 186
да, мерси Mendeleevka  bouquet видях го и в Осинка.
katiABV - това което се повтаря - *репорт*

# 187
  • в здрача
Успях най-накрая да обработя и кача снимките на последната ми жилетка тип ирладска дантела. Имах прежда от една шапка, направих ушанки, не стигна за ушанките, та купих още от нея. И естествено пак остана. Направих си цветя, не за друго, ами да видя с такава прежда 100 гр / 300 метра как ще изглежда този модел цвете. Естествено стана огромен, но пък ми хареса /защото със същия модел цвете си плета рокля, само че цветята са много по-мънички/. От кученцето за малката ми госпожица също остана прежда, а и тя бе същата дебелина, фирма ... та опитах още цветя и взе, че ми хареса. И реших да пробвам как ще изглеждат на блуза тип ирладска дантела. След като сглобих гърба реших, че няма да е блуза, а жилетка. Естествено преждата не стигна, ама имаха още от бялото, та не се наложи да мисля разни варианти /смесици и сие. 

Тук е още без копчета

И вече с копченца и облечено:
Скрит текст:

# 188
Здравейте!
И аз тук сега съм с въпрос.
Става дума за модел с реглан ръкав. Заплита се от горе (деколтето) и се плете надолу с обръч (в кръг)
Схема, бримки - ясно.
Обаче ръкавите искам да ги плета в друг цвят. Като плета на обръч само в една посока как да сменям цвета при ръкавите? Умувам го от вчера и единственото, което ми идва на ум е да преформя модела, като изплета отделно ръкавите и ги зашия по линията на реглана. Така ли се прави?

# 189
  • в здрача
Няма как като плетеш в кръг ръкавите да ги направиш в друг цвят без да прекъсваш нишката на всеки ред. Ще има много възли. По-добре горната част я раздели на предница и задница след края на деколтето, предполагам че е поло отгоре, ръкавите изплети отделно в другия цвят, а надолу си продължи в кръг.

# 190
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а с копчета/цип на реглана няма ли да се хареса?  Blush

Скрит текст:

или със зашиване само до отделянето на ръкавите

# 191
  • Стара Загора
Tsv, smile3501.
Това е огромен труд,Браво!Възхищавам се на толкова сръчност и усърдие.Да си я носиш с гордост!

# 192
  • София
Успях най-накрая да обработя и кача снимките на последната ми жилетка тип ирладска дантела. Имах прежда от една шапка, направих ушанки, не стигна за ушанките, та купих още от нея. И естествено пак остана. Направих си цветя, не за друго, ами да видя с такава прежда 100 гр / 300 метра как ще изглежда този модел цвете. Естествено стана огромен, но пък ми хареса /защото със същия модел цвете си плета рокля, само че цветята са много по-мънички/. От кученцето за малката ми госпожица също остана прежда, а и тя бе същата дебелина, фирма ... та опитах още цветя и взе, че ми хареса. И реших да пробвам как ще изглеждат на блуза тип ирладска дантела. След като сглобих гърба реших, че няма да е блуза, а жилетка. Естествено преждата не стигна, ама имаха още от бялото, та не се наложи да мисля разни варианти /смесици и сие. 

Тук е още без копчета

И вече с копченца и облечено:
Скрит текст:

Леле, страшно е красива!

# 193
  • София
Здравейте!
Става дума за модел с реглан ръкав. Заплита се от горе (деколтето) и се плете надолу с обръч (в кръг)
Схема, бримки - ясно.
Обаче ръкавите искам да ги плета в друг цвят. Като плета на обръч само в една посока как да сменям цвета при ръкавите? Умувам го от вчера и единственото, което ми идва на ум е да преформя модела, като изплета отделно ръкавите и ги зашия по линията на реглана. Така ли се прави?

Има поне няколко различни неща, които можеш да направиш - но предварително да си кажа, че никак не съм убедена в това, че ръкави реглан в различен цвят ще изглеждат добре. Може би ако са в по-светъл цвят... ако е по-тъмен определено ще "свива" раменете визуално.

1. можеш да плетеш на 2 или на 4 части и да шиеш по линията на реглана (досадно, според мен, мразя шиенето).

2. Можеш да се изхитриш да плетеш в кръг... ама в 2 посоки.
Плетеш си на обръча, но като стигнеш до някои бримки - може и началните, където ти е маркера, но по-добре някъде при реглановите свивки. Там има няколко варианта за връщане, най-удачния е в зависимост от това дали плетеш лиинии на реглана - нали се сещаш, лицеви изразителни бримки - или му правиш изразителни свивки, или... абе, ако имаш някъде прехвърлени бримки, като за плетеница, спираш преди плетеница, която следва да е в следващ ред, разменяш бримките - на лявата игла - и увиваш с конеца бримката, която идва зад плетивото (и, предполагам, която ще се свива). Връщаш обратно- само трябва да внимаваш на това място да не оплескаш броя на редовете, че да дърпа, или ад объркаш свивките, ама това можеш да си го разпишеш предварителни (да си го нарисуваш, демек) поне за няколко реда, за да му усетиш динамиката. Причината за увиването е да се избегне шева.

# 194
Здравейте!
Схема, бримки - ясно.

Има поне няколко различни неща, които можеш да направиш - но предварително да си кажа, че никак не съм убедена в това, че ръкави реглан в различен цвят ще изглеждат добре. Може би ако са в по-светъл цвят... ако е по-тъмен определено ще "свива" раменете визуално.

1. можеш да плетеш на 2 или на 4 части и да шиеш по линията на реглана (досадно, според мен, мразя шиенето).

2. Можеш да се изхитриш да плетеш в кръг... ама в 2 посоки.
Плетеш си на обръча, но като стигнеш до някои бримки - може и началните, където ти е маркера, но по-добре някъде при реглановите свивки. Там има няколко варианта за връщане, най-удачния е в зависимост от това дали плетеш лиинии на реглана - нали се сещаш, лицеви изразителни бримки - или му правиш изразителни свивки, или... абе, ако имаш някъде прехвърлени бримки, като за плетеница, спираш преди плетеница, която следва да е в следващ ред, разменяш бримките - на лявата игла - и увиваш с конеца бримката, която идва зад плетивото (и, предполагам, която ще се свива). Връщаш обратно- само трябва да внимаваш на това място да не оплескаш броя на редовете, че да дърпа, или ад объркаш свивките, ама това можеш да си го разпишеш предварителни (да си го нарисуваш, демек) поне за няколко реда, за да му усетиш динамиката. Причината за увиването е да се избегне шева.

О, да!
Благодаря за подсещането  bouquet!
Докато те четох се сетих, че преди много време плетох така едно пуловече за племенника ми. Как ми е излязло от ума  Embarassed
Благодаря много момичета, знаех си, че мога да разчитам на вас за помощ!

Общи условия

Активация на акаунт