Плетем красоти за топлите дни .. тема 95

• 108 641
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • в здрача
Като съм започнала с фотосесиите, да продължа.
Бях си харесала една блузка май от осинките. Е, схемата не беше точна, ама с малко проба, опит, грешка си направих 3 вариации и си харесах едната. Сега не мога да намеря оригинала, та ще покажа само моя вариант.

Mendeleevka, katiABV благодаря.

# 196
красива е  Heart Eyes с каква прежда я плете?

# 197
  • в здрача
красива е  Heart Eyes с каква прежда я плете?
Със случайно открити прилежно скрити запаси на баба.  Българска прежда, смес, с малко вълна.

# 198
  • в здрача
Никой не иска да пише, аз пък продължавам с поредните си цветя. Есен и зима покрай мен има доста рожденици. Намерих едни прекрасни прежди - тънки, изкуствени, с ламе и цветята, които стават от тях са прекрасни. Нямат нужда от колосване и придават един страхотен блясък, който се губи на снимките, ама пък обират овациите, когато бъдат поднесени.

Скрит текст:
Рози от памучна прежда

и рози от ламе

Букета за 60-тия рожден ден на мама - целия е мое производство

Букет за още една рожденичка

И още цветя

И още

# 199
  • София

Невероятни са!
Ей тоези рози
https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14606500_1021094 … 5&oe=58940107
как са направени?
Мразя откъснати цветя - само плетени от мен има у дома, но тези мнооого ми харесват!

# 200
Здравейте Wink от доста време се възхищавам на красотите ви! Засега бродирам гоблени и имам скромен опит в плетенето на шапки за кукли Барби  Laughing
Искам да се науча да плета, но понеже всички мои роднини са ми надалече, ще се уча сама. Посъветвайте ме откъде да започна, какъв тип прежда да избера за начало-има ли някоя, с която се работи по-лесно?

# 201
  • на малък остров в океана
Здравейте Wink от доста време се възхищавам на красотите ви! Засега бродирам гоблени и имам скромен опит в плетенето на шапки за кукли Барби  Laughing
Искам да се науча да плета, но понеже всички мои роднини са ми надалече, ще се уча сама. Посъветвайте ме откъде да започна, какъв тип прежда да избера за начало-има ли някоя, с която се работи по-лесно?

Аз се учих сама от youtube. Има много видеа за начинаещи, предимно на руски и на английски. Избираш езика, с който ти е по-конфортно и почваш.
Първото нещо, което плетох беше шал. Взех си някаква прежда смес вълна и акрил, не помня каква беше. Посъветваха ме първите неща, които плета, да са с по-дебели куки и по-плътна прежда, за да ми е по-конфортно и да виждам добре бримките.

Tsv, страхотни красоти.

Лятото не съм плела изобщо, но сега се захващам. Ще следя темата за идеи  Simple Smile

# 202
  • в здрача
katiABV и аз съм така. От известно време насам сърце не ми дава да откъсна цвете. Тази година дори букета на малката за първия учебен ден беше от подобни цветя, само че в бяло и розово.
Отделни кръгчета изплитам, като започвам със синджирче от 6, обрамчвам го с 12 и него вече с нисък пълнеж , единична бримка. Завършека /може и в друг цвят, че става по-ефектно/ - синджирчета от 3 бримки прихващам между всеки пълнеж. После ги сгъвам и ги пришивам едно към друго, слагам телта и зеленкото. Тези са ефектни заради самата прежда ламе. И стоят "твърди". Гледах на едно клипче, как в последния ред на листчето преплетоха тел за да придава форма и мисля да пробвам с някоя по-тънка прежда и тел някой ден.

Poliiii какво искаш - обръч или една кука? Ето тук съм си събрала клипчета

# 203
Много ви благодаря! Много полезни насоки, а клипчетата ще ги погледна още довечера, нищо че нямам нито игли, нито прежда, но този уикенд съм при майка ми и ще се обзаведа. На две куки мога само "опако", та ми се иска с това да започна. Като начало ще се радвам да си изплета някой дупчест шал  Mr. Green

# 204
  • в здрача
Като за начало някаква прежда, много по-дебел обръч отколкото е преждата и става на ефектни дупки.

Аз продължавам с коледната вълна, и с есенно-зимните проекти. Първите терлици и ръкавички без пръсти са готови. Опитах нов модел - предизвикателство. Имам едно старо зимно дънково палто, което отвътре е като булана - меко и пухкаво, ама преди доста години му мина модата, пък ми е жал да го изхвърлям. Та направих макет на детското краче, изрязах от палтото стелка и нагоре го наплетох като терлик от една кука. Госпожицата си ги хареса, топлички са, само цветовете никак не ги бива лично според мен, ама нали е за проба... та ще продължа в същия дух. Тазгодишните терлици ще са от този тип.
Още не съм снимала ръкавичките без пръсти, а и моите още съхнат, та ще покажа коледната украса.

# 205
  • Бургас
 Tsv и аз съм се заканила да си купя стелки за терлиците ама да видим кога. Аз си изплетох жакет - палтенце ама трябва да го снимам

# 206
  • София
katiABV и аз съм така. От известно време насам сърце не ми дава да откъсна цвете. Тази година дори букета на малката за първия учебен ден беше от подобни цветя, само че в бяло и розово.
Отделни кръгчета изплитам, като започвам със синджирче от 6, обрамчвам го с 12 и него вече с нисък пълнеж , единична бримка. Завършека /може и в друг цвят, че става по-ефектно/ - синджирчета от 3 бримки прихващам между всеки пълнеж. После ги сгъвам и ги пришивам едно към друго, слагам телта и зеленкото. Тези са ефектни заради самата прежда ламе. И стоят "твърди". Гледах на едно клипче, как в последния ред на листчето преплетоха тел за да придава форма и мисля да пробвам с някоя по-тънка прежда и тел някой ден.

Poliiii какво искаш - обръч или една кука? Ето тук съм си събрала клипчета

Чакай, не разбрах - с кръгчета ли ги правиш? Всяко листче отделно?
Мрааазя да шия... все гледам наведнъж да се плете и после само да се увива... Ама не става така добре!
А стъблото как го правиш?
ПП
Преждата я знам, ползвам я за камбанки и звездички и др. - ама за рози не ми беше дошло на акъла.

# 207
  • в здрача
Да, всяко листенце отделно. Не се шие дълго. Аз ги нагласям във формата и "ги застопорявам" с куката за плетене. Даже ако съм взела от по-тънка тел ги шия направо с телта. А накрая обвивам със зеленото.

# 208
Никой не иска да пише, аз пък продължавам с поредните си цветя. Есен и зима покрай мен има доста рожденици. Намерих едни прекрасни прежди - тънки, изкуствени, с ламе и цветята, които стават от тях са прекрасни. Нямат нужда от колосване и придават един страхотен блясък, който се губи на снимките, ама пък обират овациите, когато бъдат поднесени.

Много красиви цветя. А преждата как се казва? И откъде може да се купи?
И дали става за аксесоари, които се допират до тялото, т.е. дали не е много дращеща?

# 209
  • Бургас
Ето ми я жилетката на една кука http://hristina69.snimka.bg/hobby/pletiva.777567.37512626

Общи условия

Активация на акаунт