Плетем красоти за топлите дни .. тема 95

• 109 102
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, ако помните преди време бях питала за схема на един страхотен модел.
Осинките вече са го "разбили" и са направили схама
Ето я
http://club.osinka.ru/topic-184474?start=75
/последния пост на страницата/

# 376
Ако някой може да помогне .Преди дни гледах клипче на една кука в кръг   като се сменяха цветовете и се получаваше фигура - подобно на шевица, обаче сега когато всичко необходимо е пред мен не го откривам.Дано някой  разбере какво търся и може да помогне

# 377
# 378
  • Бургас
Ако някой може да помогне .Преди дни гледах клипче на една кука в кръг   като се сменяха цветовете и се получаваше фигура - подобно на шевица, обаче сега когато всичко необходимо е пред мен не го откривам.Дано някой  разбере какво търся и може да помогне

Това ли имаш предвид https://www.youtube.com/watch?v=0iVGACirxV4 - жакардово плетиво

# 379
  • Стара Загора
Момичета,да покажа с какво се занимавах в тези снежни дни.Май дългото стоене вкъщи ми се отрази доста добре на плетките  Laughing.
Пуловер за моя мъник:

И елече за племенницата:

Преждата е Alize Cotton Gold,куки 3,5 и разход по 100г за всяко.

# 380
  • София
Разкошни са, и двете!

# 381
  • Варна - Черна гора
Момичета,да покажа с какво се занимавах в тези снежни дни.Май дългото стоене вкъщи ми се отрази доста добре на плетките  Laughing.
Пуловер за моя мъник:

И елече за племенницата:

Преждата е Alize Cotton Gold,куки 3,5 и разход по 100г за всяко.
Mendeleevka, прекрасни са!
... искам да съм ти племеница  Laughing

# 382
  • Стара Загора
Момичета,благодаря!
_ilka_,имам засега 4,но приемам още попълнения с удоволствие. Joy

# 383
  • Бургас
Мноооого хубави дрешки!

# 384
 Shocked страхотни са!  bouquet

# 385
  • в здрача
Mendeleevka
Както винаги твориш прекрасни тоалети!

# 386
Ох, имам нужда от помощ.
Плета това http://knitweek.ru/modeli/originalnyy-sviter-s-kosami-i-vysokim-vorotnikom.html
Започнах от предницата. С лявата част няма никакъв проблем. С дясната част до момента  края на свивките от дясната долна страна, т.е. като се стигне до ръкавната извивка в модела - всичко е ок.
Обаче от там нататък? Не пасва изобщо нивото на ръкавната извивка на двете части. Лявата е по-висока. Не ми излиза и ширината на рамото.
Моделът много ми харесва, купих си и подходяща бяла прежда.
Ясно е, че ще разплитам, ама преждата няма да позволи многократност на тази манипулация.
Помогнете с идеи, може би с превода имам проблем /уж разбирам руски/.
Да правя кройка и да плета по нея? До сега не съм го правила това, все по моделите и описанието съм плела. За първи път ми се случва такова нещо... #Crazy

# 387
Според мен, ако правилно съм разбрала,  разминаването идва оттам, че моделът е изчислен за проба 18 x 25 за гладката плетка и 24 x 25 за плетениците, а при твоята прежда, игли и начин на плетене особено в едната посока има отклонение от пробата. Понеже предниците се плетат в различна посока се разминават и размерите на предниците. Ще трябва да си вземеш мерките, които ти трябват и да изчисляваш броя на бримките и редовете за твоята прежда и начин на плетене... 

# 388
Според мен, ако правилно съм разбрала,  разминаването идва оттам, че моделът е изчислен за проба 18 x 25 за гладката плетка и 24 x 25 за плетениците, а при твоята прежда, игли и начин на плетене особено в едната посока има отклонение от пробата. Понеже предниците се плетат в различна посока се разминават и размерите на предниците. Ще трябва да си вземеш мерките, които ти трябват и да изчисляваш броя на бримките и редовете за твоята прежда и начин на плетене... 
Снощи се чудих цяла вечер. Реших, че ще свивам в дясно повече от предвидените 13х2 и 13Х3, може би 13х4, за да се изравни нивото на ръкавната извивка.
Вторият ми вариант е да изплета гърба, който се плете нормално, и да го ползвам после като кройка за предницата. Няма да се откажа. Купила съм си цял килограм прежда и ще извадя нови кълбета за новата предница.

# 389
  • Бургас
Много хубави неща сте изплели, аз съм на вълна жакард http://hristina69.snimka.bg/hobby/pletiva.777567.37747124

Общи условия

Активация на акаунт