Плетем красоти за топлите дни .. тема 95

• 109 099
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
: delia , аз като човек , който не плете много, започвам винаги от гърба. Винаги правя мостри, винаги някъде не ми е излязла сметката. Но според изплетения гръб, нагаждам предницата. Случвало се е дори гърбът да се окаже правоъгълно парче и предницата да съдържа изцяло ръкавните извивки. Да не говорим, че винаги плета по 3 ръкава. Ако не метна плетката  за по -добри / и никога не идващи/  времена, дрехата се получава. Най-важното е да имаш достатъчно прежда, а при теб е така.  Ще ти се получат нещата !

# 391
  • Стара Загора
delia,при този тип пуловери е много важно преждата да отговаря съвсем  точно на описаната в модела,което в Бг е почти мисия невъзможна  ooooh!.В противен случай изплетената мостра не отговаря на посочената в описанието и се получават такива разминавания.Затова аз също плета винаги първо гърба и по него нагласям предницата.Успех  Peace.
Хриси,ама прекрасни са ти жакардите  bouquet.Искам и аз,но не ми стига в момента времето за по-пипкави неща.

# 392
delia,при този тип пуловери е много важно преждата да отговаря съвсем  точно на описаната в модела,което в Бг е почти мисия невъзможна  ooooh!.В противен случай изплетената мостра не отговаря на посочената в описанието и се получават такива разминавания.Затова аз също плета винаги първо гърба и по него нагласям предницата.Успех  Peace.
След 24 часово умуване реших, че ще изплета гърба и ще го ползвам за кройка. Освен това ще се облекча с ръкавната извивка - няма да я правя. Моделът на пуловера носи кройка на блузон без ръкавни извивки и ще си ги спестя. Може би ще сменя и ластика отдолу - 2 лицеви 2 опакови и по-дълъг  ластик, за да се увеличи общата дължина.
Тази година нещо не ми върви с плетките. С първата блуза беше голяма борба и се получи нещо като шев и кройка. Доплитах и допълвах разни ленти, които вмъквах в шевовете. Ужас. Крайният резултата е задоволителен, но много се изнервих.

# 393
Здравейте !
Едно време ,помня ,че баба ми плетеше на две куки . Беше ми интересно ,но нищо не усвоих ,а така искам да изплета топли чорапки . Може ли напътствия и за съвети за начинаещи ?
Някъде се размотаваха въпросните куки ,но ще се наложи да си купя. Къде се продават?

# 394
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте !
Едно време ,помня ,че баба ми плетеше на две куки . Беше ми интересно ,но нищо не усвоих ,а така искам да изплета топли чорапки . Може ли напътствия и за съвети за начинаещи ?
Някъде се размотаваха въпросните куки ,но ще се наложи да си купя. Къде се продават?

http://ladyhealthnet.com/bg/pages/15605
http://bg.woman-b.com/rykodilya/13773-yak-vyazati-na-spicyah-pya … tkvcv-z-vdeo.html

дъщеря ми плете на "станче"  Blush
твърди, че е много по-лесно от куки  Hug

# 395
  • в здрача
Kуки се продават във всеки магазин за прежди. Има и on-line магазини - аз ползвам тези двата:
http://www.magazin.hobiyarn.com/
http://alexanderyarn.com/

Чорапи плета на една кука и на 5 куки /чорапени/ им викат - остри са от двете страни, като от едната имат "гага", т.е. като една кука. Мисля, че има и клипчета в тубата. Поне на мен ми е по-лесно като гледам, а не толкова от описание.

Остана ми само една блуза да снимам. То докато направя фотосесията вече завърших 2 туники за малката, ама тя понеже си умира от кеф да я снимат не се наложи да я подканям. И така - обикновени блузки:

И туниките, те вече са си с красоти украсени по модел на клиента  Grinning

Скоро ще дойде ред и на бебешката фотосесия, ама се сдържам все още, пък и се чудя да добавя ли елече и колко да са терличките.

# 396
Страхотни красоти!
Аз май се разколебах за чорапите... Искаше ми се да изплета с ръцете си нещо ,но май е доста сложно или си има "чалъм",ако не друго...
Вчера купих от една бабичка мъжки чорапки за 10лв ,но са си съвсем обикновени..има ли сред вас момичета с магазини или продаващи  ? newsm78 искам да поръчам нещо по -гъзарско Wink

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 16:34 от tanya27

# 397
Ауу "клиента" има страхотен усет!  Crazy
st. Dobri, не се сдържах
Скрит текст:
от 1вия ти линк "Запомнете:Natural прежда не е евтина , така че не си падат по продавачите подхранка уверява естественост евтини прежда." как се помни това нещо  Joy

# 398
Ауу "клиента" има страхотен усет!  Crazy
st. Dobri, не се сдържах
Скрит текст:
от 1вия ти линк "Запомнете:Natural прежда не е евтина , така че не си падат по продавачите подхранка уверява естественост евтини прежда." как се помни това нещо  Joy

Joy гугъл преводач  Joy Joy

аз гледах картинките  Blush
не знам как сте другите, но на мен ми е по-лесно да гледам готовото нещо, отколкото по схема  Blush

Страхотни красоти!
Аз май се разколебах за чорапите... Искаше ми се да изплета с ръцете си нещо ,но май е доста сложно или си има "чалъм",ако не друго...
Вчера купих от една бабичка мъжки чорапки за 10лв ,но са си съвсем обикновени..има ли сред вас момичета с магазини или продаващи  ? newsm78 искам да поръчам нещо по -гъзарско Wink

оплети си шал  Peace
шапка също няма да е много сложно.
лента за глава... с някое плетено цветче ако държиш да е по-така  Hug

# 399
Аз лично като гледам схемите, ми приличат на мандала за оцветяване  Laughing Laughing нищо не разбирам по тях, но пък и аз съм абсолютен лаик, засега само съм на клипчета, но и там ми е трудно повтарянето  Embarassed

# 400
  • Стара Загора
Цитат
И така - обикновени блузки:
Обикновени,обикновени,ама топлички и изплетени страхотно  Naughty.А за малкият модел,да не говорим,прекрасна ей  bouquet.
Момичета,като всяко начало е трудно да,но пък после човек така се увлича,че иска още и още.С годините осъзнавам,че има много млади хора,които искат да се научат да плетат,а няма кой да им помогне.Не съм чувала да има и групи,където да можеш да се събереш с хора с подобни интереси и да видиш нещо.Поне и в нашта Стара Загора.Ако ми достигаше времето с удоволствие бих спретнала една такава групичка у дома или в някое кафенце-безплатно де  Naughty.

# 401
 Joy точно това си мислих днес, като четох поста на таня27  Hug

# 402
  • в здрача
И аз още гледам схемите като индианец франзела, ама защото не плета често по схема. Изключение правят тези на една кука, ама защото често ги използвам, харесвам си нещо, запазвам си и после си преглеждам.
Мен баба ме учи преди години, ама на основните неща - лице, опъки и синджирче. После по клипчета си припомних. Но за повечето неща ходех при баба за консултация. Друго си е да видиш, да има кой да ти каже и покаже в началото.
А и сега уикендите се събирам с баба на кафе и плетки, така много бързо вървят нещата.
Някъде срещнах, че софиянки си правят лятото сбирки в парка за плетки. От моите познати няма други плетачки в моя град или плетат рядко. Аз всяка свободна минута съм с плетката, дори и когато изпитвам децата, готвя или гледам телевизия. То е като мания. Ама предпочитам едната кука, а тя позволява.

Да, обикновени и топлят. Сега и голямата иска такава туника, ама чиста, без украси.

Какви по-засукани чорапи? Лично аз предпочитам обикновените, че плетениците в обувките нещо не ми е удобно и разкрасявам с комбинация от цветове понякога.

# 403
  • Бургас
Не съм чувала да има и групи,където да можеш да се събереш с хора с подобни интереси и да видиш нещо.Поне и в нашта Стара Загора.Ако ми достигаше времето с удоволствие бих спретнала една такава групичка у дома или в някое кафенце-безплатно де  Naughty.

На мен също ми минават такива мисли . Всяка лятна сутрин има групи в морската градина-подскачащи  и мяткащи ръце, после отиват в някое кафе на малко приказки и по обед-у дома. Но...това не е моята група.

# 404
Така е..няма  Confused аз имах желание да се запиша на курс по шиене например-никакво предлагане.
За плетенето -  от баба ми съм научила само опако, научи ме и да плета шапки за барбитата на една кука. Сега се мъча с клипчета в ютуб, но въпреки че мога да натисна пауза по всяко време, пак не се справям. Друго си е някой да обяснява на живо.

Общи условия

Активация на акаунт