Плетем красоти за топлите дни .. тема 95

• 108 280
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • в здрача
Ооо, следим ги за интересни идеи.  Grinning

Аз закривам сезона на мартениците. Понеже се бях зарекла, че този февруари няма да плета мартеници, че си имам достатъчно, освен цветята изплетох и ... пръстенчета. 10 си бяха поръчка от една жена, а моята малка красавица като ме видя какво правя и започна да поръчва - и една за мен, и за братовчедка ми, и за ... ама вече има за всички желаещи и край. Зашивам си елементите на туниката, пъхам я в пералнята и другата седмица ще се хваля с нея. След това започвам да мисля за рокличката на малката госпожица дето тооолкова отдавна си я била поръчала  Shocked Rolling Eyes и след това да продължа и с моята рокля  Mr. Green

Та ето пръстенчетата:
Скрит текст:

# 571
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, помагайте, моля ви. Започнах една шапка. идеята беше да направя кръг, а стана шестоъгълник  Simple Smile Мога ли да го поправя, не ми се започва отначало, защото е с много тънка прежда и ме заболяха пръстите  Laughing

# 572
  • Бургас
Момичета, помагайте, моля ви. Започнах една шапка. идеята беше да направя кръг, а стана шестоъгълник  Simple Smile Мога ли да го поправя, не ми се започва отначало, защото е с много тънка прежда и ме заболяха пръстите  Laughing

На една или две куки? Как плетеш по схема ли и защо така се е получило?

# 573
  • Стара Загора
Момичета,Честита баба Марта!
Да сте живи и здрави,румени,засмени и все така сръчни,и изпълнени с идеи  Hug.
Tsv,страхотни са пръстенчетата,как няма да има много желаещи  Peace.Аз пък като гледам цените на мартениците тази година-другата твърдо съм решила,че ще направя аз  ooooh!.
Katencetoo,дай малко инфо-на колко игли е шапката?Ако  искаш пусни снимка  Thinking

# 574
Да, извинявам се, че не уточних. На една кука е. Започнах с magic circle и от там започнах да увеличавам като втори рунд направих с 2sc във всяка бримка, рунд 3 - 1sc, 2sc в една бримка, 1sc, 2sc и така увеличавах всеки рунд. Дано ме разбирате, че ми е трудно обяснението без да показвам. Аз я разплетох и започнах отначало, но като че ли отново започва да става шестоъгълник. Преждата е много тънка, а кръга трябва да стане 20см.

http://prikachi.com/images.php?images/496/9055496o.jpg

# 575
  • Бургас
Да, извинявам се, че не уточних. На една кука е. Започнах с magic circle и от там започнах да увеличавам като втори рунд направих с 2sc във всяка бримка, рунд 3 - 1sc, 2sc в една бримка, 1sc, 2sc и така увеличавах всеки рунд. Дано ме разбирате, че ми е трудно обяснението без да показвам. Аз я разплетох и започнах отначало, но като че ли отново започва да става шестоъгълник. Преждата е много тънка, а кръга трябва да стане 20см.

http://prikachi.com/images.php?images/496/9055496o.jpg

Хубава ти е преждата. Получава се така защото надаваш нормално е, ако надаваш на едно и също място ще се получи шестоъгълник. Намери си схема за шапка на една кука и изплети шапката по схемата да видиш как става.

# 576
  • Стара Загора
Или варианта е да разменяш местата на наддавките  Peace.

# 577
Много благодаря за отговорите и съветите. Намерих http://www.lianainstitches.com/do-your-crocheted-circles-look-like-hexagons/ и ще опитам да следвам него, вижда ми се логично  Simple Smile

# 578
  • в здрача
Хи-хи - вчера като започна разпределението кой кои мартеници ще взема за кого и пръстенчетата свършиха и малката заяви - ми направи и за другите още ... та и днес ще правя пръстенчета. Те поне стават бързо,.

Да ни е честита Баба Марта, да ни носи  здраве, щастие, късмет и берекет за нас и за семействата ни!

# 579
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
честита и от мен Simple Smile

отчета е: 30 за базара в училище, 20 за децата в училище, 3 за учителките в училище, 2 за учителките в занималнята, 10 за децата в занималнята и 15 за колежките
 Blush има вариации: гривна с цвете, гривна с три цветя, две сърца, единично сърце с бордюр, единично без, двуцветни пеперуди, едноцветни пеперуди, с фиба, с безопасна игла....  Crazy

и резервни купих и пак не стигнаха в службата  Blush
чакам доклада от училище и занималнята, но подозирам, че и там ще е драма  Blush

живи и здрави да сме, всичко друго може да се оправи  Hug

# 580
  • София
Честита баба Марта!
Започнах една пелена с прежда Lanoso Baby Wool, поръчана от интернет, но не ми стига. Знаете ли къде се продава - някъде по центъра, Младост, ок бул. България?

# 581
  • София
Честита баба Марта!
Започнах една пелена с прежда Lanoso Baby Wool, поръчана от интернет, но не ми стига. Знаете ли къде се продава - някъде по центъра, Младост, ок бул. България?
Точно за конкретната прежда не мога да кажа, но добри магазини с много прежди има на площад Македония, в пасажа срещу Съдебната палата и в подлеза на бул. България и Тодор Каблешков.  Peace

# 582
  • Стара Загора
Аз я купувам онлайн от магазина на Александър ,така че там със сигурност я има. Peace

# 583
  • Бургас
Как се плете това двойно бие? Не мога да го разбера по снимката. Благодаря.

https://www.pinterest.com/pin/AcHTkmiguJAb9-UZYpxQ2z2kIUDy9nHiij … PErHsTaAtjG5AYrM/

# 584

Общи условия

Активация на акаунт