Плетем красоти за топлите дни .. тема 95

• 108 256
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
# 91
Нещо темичката е позамряла?
Сигурно във фейсбук показвате красотите, които творите.

# 92
Ами покажи и ти Simple Smile Аз показах преди по-малко от седмица. Сега имам два шала да снимам и още два недовършени.

# 93
  • в здрача
Стана ми навик да виждам красотите показани тук първо във фейсбук.
Аз съм на вълна дреболийки докато обмислям и намеря време да си харесам прежда за пелената, а и паралелно си плета елементите за следващата ми рокля /мисля да е дълга до петите и тясна и ако не ми мине котка път другото лято ще се похваля с нея и ако ми стигне и преждата естествено/. Вчера ми напомниха, че съм обещала тяло на куче и кога ще намеря прежда /предния път избирах прежда без главата и сега си имам едно кълбо дето ще си чака, защото нюанса на лилавото не съм го уцелила. Сега въоръжена с глава /за къде ли бях тръгнала без глава  Laughing / вече ще намеря правилния нюанс. Не че съм плела играчки, така че всяка помощ ще ми е добре дошла.

Панерчета
Скрит текст:

Това е новото, тази сутрин го снимах

Започнала съм и едно в черно, което мисля като го колосвам с лепилото да добавя сребрист брокат, но съм още по средата му и нямам сребрист брокат. А и за новата си шапка ще си търся панделка и чак тогава ще мине на фотосесия.
И вчера коригирах това колие
Скрит текст:

вече е в този вид

Днес се контя с него, в комбинация с нов пръстен, който забравих да снимам  Flushed

# 94
  • Бургас
Аз нали наблягам на себе си..тази блуза си изплетох http://hristina69.snimka.bg/hobby/pletiva.777567.37085953 памук, удобна е, и това http://hristina69.snimka.bg/hobby/bebeshko-pletivo.903763.37085951

# 95
Блузата наистина изглежда удобна, и красив цвят.

# 96
  • в здрача
Хриси9092 чудна блузка, тъкмо за летните жеги.

Аз не намерих панделка за новата шапка и си я носих без панделка. Носих, носих и реших да я изпера. Иииии ... започнах нова шапка по нов начин. Тържествено обещавам, че повече няма да използвам лак за декупаж за колосване на периферия на шапки. Не че не става, ама след прането ... е, ще я видя като изсъхне.
На новата шапка реших да пробвам периферията поне частично да вплета тънка корда почти навсякъде. Искам да избегна тотално колосването. Ще видя какво ще се получи.
Днес гледам това клипче - изглежда, че ползва нещо подобно на кабел вместо корда и май запазва добре формата си. Дълго е, но от 54 -тата минута е това, което ме интересува - какво е това, което използва вместо корда. 
Скрит текст:

Тази вечер обещах да завърша кучето. Остава ми опашката, врата и сглобяването.

# 97
Конкретно в този видеосюжет исползва се тел с изолация, но за по-професионално слага се т.н.ригелин, който се исползва при ушиване на долната част на булченски рокли...

# 98
  • София

Темата за преждите е заключена...

Има ли някоя дама от Варна, която да знае БНД дали работят още или са фалирали? По никакъв начин не мога да се свържа...
Благодаря!

# 99
Ако имаш фейсбук, пробвай директно. За нещо конкретно ли ти трябват?

# 100
  • София

Да, може би намерих, нооо... те не отговарят, на нищо. май ги няма вече.

# 101
И аз да се запиша Simple Smile В момента плета 2 неща, за да не ми омръзнат, Одеяло и Дамски шал ,наречен вече за подарък Simple Smile

Одеялото го плета на "парче" ,преждата е много нежна и мекичка, поръчах я от Ebay- Super Soft Baby Knitting Towelling Wool Ball Skeins Soft Yarn .

Така мисля да подредя парчетата Simple Smile

Шала е като паяжина, мъчно се плете , но става прекрасен Simple Smile

# 102
  • в здрача
Одеялото после ще шиеш ли парчетата?
Оу, мъчно се плете този шал - тънка прежда на широка кука ... чак ти завиждам за нервите.

Аз продължавам със серията бижута. Засега колекцията се попълни с тези попълнения:
Скрит текст:

Завърших кучето, което плетях. Тялото му два пъти го плетох и разплитах, че госпожицата хич не го харесваше. Накрая заяви ясно и конкретно, че иска да е като топка, при което аз изглеждах така  Shocked - де се е видяло топчесто куче. После и опашката разплитах докато одобри дължината и. Не го оставя за да му направя фотосесия, даже с него спи, но това е най-добрата награда за всяка майка.
Успях и подплати да ушия за 2 чанти. Чакат цип. Като се разходя за циповете ще питам за ригелин, че не съм много-много по шиенето. За първия учебен ден обаче ще трябва да реша задачата за клош-полата
Скрит текст:
към матурата за 7-ми клас имат за подготовка една задача, в която се търси дължината на клош пола и с голямата щерка решихме задачата съвсем практично като ушихме пола за едната от куклите на първолачето ми. Малката обаче толкова хареса полата на куклата, че поиска за първия учебен ден да и ушия такава пола. Пък като не успях да ушия бански за куклата сама предложи да го изплета  Rolling Eyes

Сагата с шапките ми продължава. Мислех си, че след изпирането шапката, която колосах с лак за декупаж е трагична, но като изсъхна се оказа, че периферията и не е мръднала, колосването си стои. А  тъкмо бях завършила /цяла седмица съхна шапката в хоризонтално положение, а после още няколко дни във вертикално/ новата шапка, която да замени тази /освен че в периферията плетях тънка корда, накрая двойно я обрамчих с корда и воала - няма необходимост от колосване  newsm44. Ама и тя си чака фотосесията, че няма кой да ме снима с нея.

# 103
Шалът ще има ли специална форма или плетка, бабаяго? Ако е само жартиерна, ще спорИ.

Бижутата са много ефектни. Бих препоръчала някаква коприна(тъкмо ходих до магазин да търся жълт и оранжев джинс, та гледах и едни коприни, стоят изящно и благородно).

# 104
красиви бижута  Heart Eyes може да добавиш и подходящи мъниста или камъни към коприната, която предложи Тити.
За първия учебен ден обаче ще трябва да реша задачата за клош-полата .......
не се мъчи да я шиеш, изплети я за по-лесно  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт