Ин Витро при д-р Лилия Димитрова

• 105 436
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • В сърцето на любимия човек
А какъв е проблемът, че е оплодена ИКСИ, освен финансов. При една яйцеклетка това е предпочитаният метод, защото шансовете да настъпи оплождане е в пъти по-висок. Дори световните стандарти предвиждат при неуспешно проникване на сперматозоид при инвитро до определен час, да се пристъпва към т.нар. "спасително ИКСИ".

# 526
Благодаря на Ан Мари за открития коментар, явно съм се подвела несъзнателно.
Gerra, искрено ти съчувствам за случилото се с теб. За съжаление всяка от нас подхожда с разбиране и вяра към своя лекар и клиника- така и се очаква да е, но за жалост след време разбираш, че не винаги доверието е било оправдано ! Аз също останах разочарована от своя опит във Вита, и най- вече от д-р Димитрова ... Повярвайте, казвам го с болка и нямам за цел да хвърлям кал по никой, но не мога и да спестя това, че тя постъпи некоректно и меко казано немарливо с мен. Аз имах запушена тръба с хидросалпингс в нея (за които тя мнооого добре знаеше), но въпреки това не и попречи да ми проведе Инвитро. Резултатът завърши с биохимична бременност Sad, а от лекарствата приемани през стимулацията се сдобих като "бонус" към запушената тръба с хидросслпингс, и с киста.   Naughty
Сега вече съм с изцяло отстранена една тръба, и не спирам да си задавам един и същ въпрос: ако  лекуващият ме репродуктивен "специалист" ми бе казал истината навреме дали щях поне частично да си запазя тръбата ? Защото след проведената лапароскопия се оказа, че няма нищо за спасение, тъй като хидросалпингса напълно бе разрушил едната ми тръба ! Ето затова, се чувствам излъгана и безкрайно разочарована !
Дано споделено от мен да е от полза за някого, аз си научих урока по лошия вариант, не го пожелавам на никой.

# 527
  • В сърцето на любимия човек
Фортуна - не отричам, че това е сериозна грешка, но ако това ще те успокои - по-добре, че са махнали цялата тръба. Всякакви остатъци крият риск от нови възпаления и ектопична бременност.

# 528
Фортуна - не отричам, че това е сериозна грешка, но ако това ще те успокои - по-добре, че са махнали цялата тръба. Всякакви остатъци крият риск от нови възпаления и ектопична бременност.
Да,и аз след извънматочна бременност махнах дясната тръба,а не поисках да и правят пластики.Така ме посъветва д-р Димитрова, на която вярвам на 100 процента.Ако не беше тя да открие извънматочната бременност не ми се мисли какво щеше да стане. С лява здрава тръба,което пак д-р Димитроеа установи с хидротубация, забременях спонтанно и сега гушкам един малък юнак на 3 месеца.

# 529
Проблема не е финансов.А в това,че след като ни отказаха да ни дадът документите.Искахме второ мнение и ни беше показана снимка на яйцеклетка неоплодена и оплодена.В моята нямаше нито едно черно петно,което да ми покаже,че в тази яйцеклетка дори само един сперматозоид е поставен!А не да ми се обясняват пълни глупости ,от сорта на -ами той щом не я е оплодил не се вижда!Абсурдно е!

Fortuna_85 ,много съжалявам за случилото се.Когато четя подобни разкази,сякаш отново минавам през този Ад.Само едно като съвет мога да ти дам- не опитвайте по естествен път,много вероятно е извъматочна бременност,както стана при мен!Но пък аз се научих да извличам от всичко лошо,което ми причиниха всички д-ри само добрите неща.Ето Господ ми доказа,че нито яйцеклетката ми е некачествена,нито сперматозоидите на моят мъж!Аз вече нямам две тръби и ако се върна малко назад,мога да кажа,че ембруоложката Гергана,ако съвестно ми беше оплодила яйцеклетката,то сега нямаше да се мъкна вече 30 ден на превръзка с отворена рана!Само ще кажа ,докторката която ми премахна първата и втората тръба е близка приятелка на д-р Димитрова.След като разбра,че вече не ходя при нея ме захвърли като мръсно куче с направено от нейна страна замърсяване на раната по време на операцията!Благодаря на нейният учител д-р Алън Начев,че спаси моят живот,защото мръсната кръв беше тръгнала вече и по десният ми крак!Благодарение на него и усилията всеки ден да ме стиска,за да изтича всичко,сега вече раната се затваря сама!За болките неискам да говоря!Трудно се преглъща извънматочна бременност,но още по-трудно ще преглътна подигравката и наглото поведение вив Вита!Да се кълне докторката в децата си -заради ембриолижка,която е сама в стая и не се знае как действа!Е честно,малко в повече ми дойде цирка!А на теб ще кажа Горе главата.Неискам да се предаваме,заради всички които ни подкрепят и дори заради тези на които ще докажем,че ние сме годни да бъдем родители!Много скоро доказателствата ще са онези две чертички...Сигурна съм!

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 23:51 от AnMary

# 530
Gerra, много ти благодаря за подкрепата и разбирането ! След случилото се с мен, много близки ми казваха: " Обади се на тази лекарка, и и поискай обяснение за всичко случило се ! Не оставяй да и се размине просто така ..." Аз избрах да не допускам повече така наивно да се предоверявам в никой лекар, не търся реванш, това няма да ми донесе утеха, нито ще изтрие всичко, което вече преживях. Вярвам, че има Бог и той дава на всеки това, което е заслужил, надявам се поне малко да я гризе съвестта Димитрова, но едва ли ...
И за финал ..., дотук бях с опитите в България- повече няма да допусна да се превръщам  в "опитно свинче" на никое "светило" от тук ! Реших да опитам с друг подход, и дано точно този път да се случи чудото и за мен !
Успех на всички чакащи като мен.  Peace

# 531
Gerra, не бъди толкова черногледа и негативна. Чета и виждам, че много често си сменяш настроенията и мненията. Разбирам разочарованието ти, но статистиката сочи, че повечето от половината опити не са успешни и няма нищо  ненормално в това.  Ако мога да ти дам съвет - настрой се позитивно и се зареди с позитивна енергия и ще видиш, че тогава нещата ще ти се случат.
LITTLE, честита бременност и леко бременеене 9 месеца!

# 532
Проблема не е финансов.А в това,че след като ни отказаха да ни дадът документите.Искахме второ мнение и ни беше показана снимка на яйцеклетка неоплодена и оплодена.В моята нямаше нито едно черно петно,което да ми покаже,че в тази яйцеклетка дори само един сперматозоид е поставен!А не да ми се обясняват пълни глупости ,от сорта на -ами той щом не я е оплодил не се вижда!Абсурдно е!

Fortuna_85 ,много съжалявам за случилото се.Когато четя подобни разкази,сякаш отново минавам през този Ад.Само едно като съвет мога да ти дам- не опитвайте по естествен път,много вероятно е извъматочна бременност,както стана при мен!Но пък аз се научих да извличам от всичко лошо,което ми причиниха всички д-ри само добрите неща.Ето Господ ми доказа,че нито яйцеклетката ми е некачествена,нито сперматозоидите на моят мъж!Аз вече нямам две тръби и ако се върна малко назад,мога да кажа,че ембруоложката Гергана,ако съвестно ми беше оплодила яйцеклетката,то сега нямаше да се мъкна вече 30 ден на превръзка с отворена рана!Само ще кажа ,докторката която ми премахна първата и втората тръба е близка приятелка на д-р Димитрова.След като разбра,че вече не ходя при нея ме захвърли като мръсно куче с направено от нейна страна замърсяване на раната по време на операцията!Благодаря на нейният учител д-р Алън Начев,че спаси моят живот,защото мръсната кръв беше тръгнала вече и по десният ми крак!Благодарение на него и усилията всеки ден да ме стиска,за да изтича всичко,сега вече раната се затваря сама!За болките неискам да говоря!Трудно се преглъща извънматочна бременност,но още по-трудно ще преглътна подигравката и наглото поведение вив Вита!Да се кълне докторката в децата си -заради ембриолижка,която е сама в стая и не се знае как действа!Е честно,малко в повече ми дойде цирка!А на теб ще кажа Горе главата.Неискам да се предаваме,заради всички които ни подкрепят и дори заради тези на които ще докажем,че ние сме годни да бъдем родители!Много скоро доказателствата ще са онези две чертички...Сигурна съм!

Карамишева ли прави операцията за отстраняване на тръбите?

# 533
Здравейте,
Аз ви следя от самото начало. Много пъти започвам да пиша тук и после се спирам. Сега ще коментирам за последно тази тема, Димитрова, ембриоложката и нашия случай и това какво се случи с нас.
Минахме през ада благодарение на Димитрова. Вървяхме по този път повече от 6 месеца. Тръгнагхме от Токуда, последвахме я във Вита. Платихме си с близо 10 000 лв за целия период и безброй сълзи и отчаяние. Харизматичната личност на Лилия Димитрова не помогна да се чувстаме добре. Опитвах се да не се впечатлявам от новото й работно място от две стай, което представлявале цялата клиника и от фолкаджийския вид и изказ на ембриоложката Гергана. Все пак Димитрова казваше, че е много добра, вярвахме, стискаха ни палци. Вече си давам сметка, че този израз е станал паразитен и при останалите й клиенти, пишещи тук, ноооооо какво да ви кажа. Нервите бяха на предела ни, не скрихме разочарованието си и си казахме всичко. Започнаха едни вечерни обаждания по телефона от страна на Димитрова с обяснения защо се е случило така... спрях да й вдигам телефона, започна да звъни на мъжа ми, да се обяснява. Вече бях сигурна, че проблемът не е в нас. Тази жена се държеше странно. Явно усещаше, че кранчето за пари спираше. Взехме си всички документи.
Консултирахме се с други двама различни лекари. Бяхме шокирани, и двамата имаха едно мнение, неправилна стимулация и не на време извършена пункция. Твърдяха и че аз нямам проблем с яйчниковия резерв...
За моето семейство това е вече затворена страница. Щастлива съм, че излязохме от тези схеми и кошмари.
ХОРА, НЕ ИЗБИРАЙТЕ ЛИЛИЯ ДИМИТРОВА И ВИТА. УСПЕВАЕМОСТ И ВСИЧКО Е АЛА БАЛА. ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ДОКАЗАНИ СПЕЦИАЛИСТИ!
Знайте, чудеса се случват, когато най-малко очаквате. Не се вглъбявайте в числа, стойности и бройки.
Повярвайте в себе си и ще намерите правилния път! 
Желая ви късмет, успех и много сила!

# 534
Здравей, Focus_S !
Прочетох написаното от теб, и сякаш видях себе си в разказа ти ... Толкова много си прилича това, което се е случило и с двете ни. До преди няколко месеца бих спорила с всеки дръзнал да каже лоша дума с/у д-р Димитрова, но след всичко, което преживях съм меко казано разочарована от нея !
Цитат
Щастлива съм, че излязохме от тези схеми и кошмари.
ХОРА, НЕ ИЗБИРАЙТЕ ЛИЛИЯ ДИМИТРОВА И ВИТА. УСПЕВАЕМОСТ И ВСИЧКО Е АЛА БАЛА. ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ДОКАЗАНИ СПЕЦИАЛИСТИ!
Преживях поредно разочарование, заради некомпетентността на тази жена, вярвах и безрезерно, а тя през цялото време (както в последствие и сама се убедих) не е знаела какво прави, и това е горчивата истина.
Знам, че със споделеното може да си навлечем гнева на някои момичета, но разберете : не е лично, нито към д-р Димитрова, нито към някоя от вас ! Радвам се от сърце, когато чета за всяка нова осъществена бременност на всяко момиче от форума, но не очаквайте да премълчаваме или да не споделяме своето напълно оправдано разочарование, когато някой очевидно не си е свършил съвестно работата към нас.
ПОЖЕЛАВАМ НА ВСЯКО МОМИЧЕ, КОЕТО МЕЧТАЕ ЗА ДЕТЕ СКОРО ДА ГУШНЕ СВОЯТА РОЖБА !!!  Praynig

# 535
Много съжалявам за вашето разочарование. Аз се мъчих 11 години. Посетих над 7 клиники. Срещнах се с огромен брой лекари, при някои от тях прозираше печалбарството, при други не беше чак толкова видимо от първите срещи. Объркваха ми хапчетата, диагнозите, дори сигурно някои се сещат, че във Варна и дясната ми тръба изгориха по грешка и единият от лекарите дори ми се изсмя в лицето.

За мен д-р Димитрова е отдаден на работата си специалист. Тя от сърце иска да помогне на всяка двойка. Радва се за всяка една постигната бременност. За съжаление тя не може на всички да помогне на 100% и да има 100% успеваемост. Всеки има своят предел.

Ако това е първата и единствена клиника, където сте правили опит, то по-добре наистина направо към Турция да се отправяте. Поне турците имат много строг протокол и проверяват всичко преди да започнат опит. Не искам да говоря за другите български клиники в момента - някои от тях са просто добре смазани машини за пари.

Дано да имате повече късмет и дано наистина скоро сбъднете мечтата си. Дано пътят да не е дълъг. Мислете, отваряйте си очите, проверявайте всичко, питайте, настоявайте. Най-трудно е да се намерят съвестни лекари. Всеки може да ви говори и да ви омайва както си иска, защото материята е много сложна и няма как да сме специалисти в нея и няма как да се ориентираме лесно.  Hug

# 536
Вита не е последния пристан, има и други добри ин витро клиники в България. Просто всеки преценява къде.
Важното е, че тук споделяме информация и лекарите много да му мислят, когато претупат някой или допуснат такива груби грешки, к. за общата им статистика са нищо, но за единичната двойка са голяма травма и вместо да се помага се пречи. А пътят понякога е дълъг и трънлив.
Желая успех и късмет на всички за сбъдването на съкровената мечта!  Hug

# 537
Здравейте, момичета. Чета коментарите от последните два дни и душата ми се свива все повече. Не разбирам коментара на Флоранс относно сменящото се настроение на Герра. От всичко, което прочетох Герра е напълно последователна. Каква според вас е нормалната реакция в подобен случай? Благодаря на всички, които събраха сили да разкажат за неуспехите, връщащи ги към кошмара. Аз също съм с богата история, изхабена физически и емоционално и опитвайки се да продължа борбата. Преди последният опит във Вита се доверих на 100% на д-р Димитрова и екипа й. След неуспешния опит съм силно разколебана дали ще повторя и проучвам други клиники. Едно облаче разклати доверието в д-р Димитрова и това е ембриоложката. Получих противоречива информация и оттам не успях да получа логични отговори за провала. В момента проучвам д-р Димитров. Моля да споделите мнение, ако сте имали контакт с него. Знам колко силно искаме да станем майки и пожелавам успех на всички! Не се отказвайте! Simple Smile

# 538
Здравейте отново, момичета ! Не знаете колко е хубаво човек да общува с други, които минават през същото като него. Споделяйки своята история, всяка една от нас окуражава, подкрепя и разбира другата емоционално.
Благодаря от все сърце за разбирането и куража, който давате, Magdalena1978, kiki_7, Raia37.
Маги, за съжаление опитът ми досега в България се оказа кошмарен ... Не желая да правя опит, след опит, и с това само да тормозя своя организъм излишно, и да обогатявам със страданието си хора, които не го заслужават !
Цитат
Важното е, че тук споделяме информация и лекарите много да му мислят, когато претупат някой или допуснат такива груби грешки, к. за общата им статистика са нищо, но за единичната двойка са голяма травма и вместо да се помага се пречи. А пътят понякога е дълъг и трънлив.
Желая успех и късмет на всички за сбъдването на съкровената мечта!
Подкрепям тези думи с две ръце, и от сърце и душа пожелавам на всяка от нас да гушне своето щастие ... скоро ! Simple Smile

# 539
Здравейте, няма лекар който да бъде харесан от всички пациенти, които минават  през ръцете му.  Не винаги се получава позитивната връзка между пациент и лекар. Това е следствие от много предпоставки от двете страни: интелект, познания в медицинската сфера, влияние на други лекарски мнения и биолози...  Явно че този път не сте попаднали на вашия лекар. Дано сега да ви се случат двете чертички, а не за пореден път да се разочаровате, защото явно сега ви дават много по-големи надежди ...и обяснения кой какво е направил и какво е трябвало да се направи... Всеки специалист си има своя почерк и мнение.
Това го казвам от личен опит с друга клиника и лекар. Но за мен всеки един случай е различен и пълен с много индивидуални особенности.  Затова има успешни и неуспешни процедури. То ако беще толкова лесно -  всеки лекар щеше да работи ин витро и всяка пациентка бременна. Затова и  във форумите на другите клиники четете негативни мнения за процесите и лекарите... и какво от това,  всички  клиники са пълни с пациенти. Свикнали сме при неуспех да обвиняваме другите и да търсим причината къде ли не, само не и у нас / медицински /.  Сега сте си избрали други центрове, ами ако отново не ви се получи / не ви го пожелавам / отново ли ще избухнете и ще обвините ембриолозите и лекаря? Същите тези, които сега ви обясняват как по по- различен начин стоят нещата и кой за какво е виновен ... Сигурна съм, че ако бяхте забременели - по - добра от Д-р Димитрова нямаше да има.   Всеки си е избрал лекаря по една или друга причина- това е личен акт. На мен кой каквото и да ми говори  или ми пише не може да ми повлияе на решението. Но преди да реша лично отивам на място да се срещна с лекаря и задам всичките си  въпроси. / има центрове, където не можеш да задаваш въпроси  - 5 минути и моля другата да влезе /
За мен позитивната ми настройка е от особенна важност. Нека да останем оптимисти и да вярваме, че чудото ще се случи.

Общи условия

Активация на акаунт