Ин Витро при д-р Лилия Димитрова

• 104 785
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Пипи, кураж и от мен, всичко ще е наред!

# 676
  • София
Здравейте, момичета! Nataka, много скоро да си прибереш и другото бебче и да сте много здрави и щастливи вкъщи! Пипи, леко лежане и успех до края.
Аз лежа от миналата седмица, много ми е досадно, но бях стигнала нечовешки нива на преумора и сега съм в дилема - да се връщам ли или да не се връщам на работа.

# 677
Никва работа, почивай, сега ти е паднало! Цял живот ще работиш...

# 678
Натака, браво! Скоро и другито бебче да си е вкъщи:)))
Пипилота, пожелавам ти лекичко до финала:))
Кате, почивай. Не се преуморявай! Сега имаш по- важна мисия:))
Бимба, бебчетата добре ли са? Вкъщи ли са вече?

# 679
Не Роха, още не сме си ги взели!

# 680
Kate_hecate Simple Smile,

каква работа... Shocked Моля те, недей да жертваш детенцето си, толкова мечтано и дългоочаквано...

Цял живот ще работиш, но следващите няколко месеца са жизнено важни за мъника ти, за да го има.  Grinning   

# 681
Момичета, искам да попитам..някоя от вас проследва ли се на женска консултация по ЗК при д-р Карамишева? Доволни ли сте? Каква е процедурата за болничен при нея - заплаща ли се, хоспитализират ли те? После при нея ли разждахте? Благодаря предварително.

# 682
  • София
Спокойно, момичета, почивам вече, днес даже бях да си взема някои неща от офиса като за последно. Още се мотая обаче и хич не успявам да си уплътня времето вкъщи с нищо полезно.

# 683
Малко Е, писах ти на лични. Кате, браво, почивай си и се радвай на бременността си. На всички останали, успех!

# 684
  • Пазарджик
Nataka как са мъниците  Hug

# 685
Бимба, също вече са с мъниците вкъщи. Ще чакаме да се включи и да каже как се справят малките юнаци:))
Натака , чакаме и ти да кажеш как се справяш.
Пиплота, в коя седмица си вече. Знаете ли пола на бебчето?

# 686
  • Пазарджик
Аз напредвам бавнооо - 26 г.с. За сега ще е момиченце  Laughing

# 687
Супер, Пипи! Успех до края и много щастие! При нас едното момченце расте, папка, поревава от време на време, малко е запечено, но като цяло е добре. Другото е още в "Майчин дом" и чакаме да се откъсне от кислорода, както и да се научи да суче от шише.

# 688
Здравейте, момичета:-)
Не съм писала скоро, но не съм се отказала от мечтата си, въпреки че 10 год. не успявам. Имам нова диагноза - инхибиращи ембриотоксини и отново високи НК  клетки. Назначиха ми вливане на имуновенин. Все още не съм го направила. Има ли момичета с подобен проблем и ако има, моля да споделите резултати от проведено или не вливане, странични ефекти, забременели или не след вливане.

# 689
Raia37, минах и през периода "инхибиращи ембриотоксини" и "високи НК клетки".

Не вярвай сляпо на доц. Русев от Малинов. Аз се бях усъмнила за това, че резултатите ще излязат само след 2 дни. Усъмних се също, защото се хвалеше, че бил работил с доц. Конова, с която също съм комуникирала и ходила на прегледи и повтаряла изследвания пускани в нейната лаборатория с изследвания, пускани в специализирана имунологична (ревматологична) държавна лаборатория и съм имала сериозни разминавания.

Не съм сигурна, че това изследване за "ембриотоксини" наистина го правят. Уж вземали 10 ембриона на мишки и ги били поставяли в среда, която е "направена" от нашата венозна кръв и гледали после кои оцелявали и кои не. Замисли се само за подробностите. От къде ще вземат ембриони на мишки на първо място? Как може да се създадат ембриони принципно? Нали ти е ясно, че ще трябва да правят пунцкия на мишки?!? Хайде както и да е - може да има от къде да си купуват консумативите. Но друго ми е интересно с това изследване - аз не съм видяла жена във форума, която да казва, че този тест при нея е отрицателен, т.е. че няма ембриотоксини. Всички сме или с "+", или както беше при мен "+/-", но все пак имало било.

Относно нивата на НК клетките - директно ги хванах в измама. Както писах по-горе усъмних се, че резултатите ще излязат подозрително бързо (в контекста на идващите тогава празници и отпуски). Та се двигнах от Варна, отидох в София отново, но в Александровска болница, в имунологичната лаборатория и пуснах ОТНОВО всички изследвания, които ми беше назначил доц. Русев - всичко "от ... до".

Излязоха резултатите от Александровска - за мое много голямо съжаление и разочарование - нямаха кой знае колко допирни точки с имунологичните изследвания при доц. Русев. От Александровска излязоха леки отклонения, имаше много повече колони, проценти, абсолютни стойности и т.н. на всички видове имунни клетки. Там също така пускат ПКК (пълна кръвна картина) заедно с имунологичното изследване и изрично ми обясниха, че НК клетки и други се разчитат само в контекста на конкретната ПКК. Правих изследванията при доц. Русев и в имунологията в Александровска болница с разлика 7 дни, т.е. няма как да има кой знае каква промяна в статуса ми.

С една дума - не се шашкай за тези изследвания. Може изобщо да не са акуратни. Внимавай с вливанията, гледай да не ти дерат много кожата, защото за съжаление това се прави за пари преди всичко.

Сега малко за НК клетките: това са Natural Killers Cells - войниците на имунната система - те се управляват от други клетки на имунната система. АКО наистина имаш повишени NK клетки е по-добре да търсиш ПРИЧИНАТА за това. Пусни ПКК, СУЕ, CRP, AST, урина и т.н. Опитай се по-скоро да разбереш ЗАЩО са се активизирали тези НК клекти, с какво се борят. Не е казано, че ще можеш да разбереш отговора, но си струва да опиташ.

Моят случай - бяха ми изписали интралипид заради отклоненията. Казвам си - НЕ, аз ще ти търся патогена. Чак от урината успях да го изолирам и пих антибиотик. И сега въпросът е: стафилококус ауреус с вливания на имуновенин / интралипид ли се лекува или се лекува с антибиотици?

Вярно е, че е като да търсиш игла в купа сено, но при нас залогът е много голям.

Та това е моят опит. Имам черно на бяло разминаване между тези 2 изследвания, пускани в рамките на 7 дни, дори зная кои показатели те обединяват в РепроиМед (в Малинов), за да излязат в 80% от случаите повишени НК клетки.

Много разочарована бях. Остави парите, остави времето, но така да си играят с надеждата ни - това е грозно.

Общи условия

Активация на акаунт