Ин Витро при д-р Лилия Димитрова

• 104 846
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Gerra, и аз ти пожелавам да си си намерила този път правилния лекар и ембриолог в другата клиника. Не ти пожелавам пак да ти се случи това да ги харесаш и да се оставиш да ти допълнят медицинските ти познания и след това да те хлъзнат да ти вземат парите и отново да не си бременна и да останеш излъгана....  Та пак да ти се налага да пишеш ... , обвиняваш  и класифицираш...  Дано този път ти е успешно. Мисля че достатъчно са те лъгали и са си правили експерименти с теб.  Не бъди толкова доверчива. Ще очакваме с голямо нетърпение резултата ти, пък тогава да решим и ние какво да правим. Точно както ти искаш - ти първа и всички ние след теб. Хубаво е да имаме такива убедителни и войнствени лидери, знаещи повече от някакъв си там ембриолог и инвитро специалист. Желая ти успех както ти на нас!
Иронията ти,ми идва малко в повече!Никога не съм твърдяла,че зная повече от който и да било ембриолог или д-р,но ще продължавам да твърдя,че тази ембриолижка и докторка са измамници!Повярвай ми,че ако вървиш по моя път съм сигурна,че няма да издържиш!А що се отнася до това дали съм намерила правилният д-р времето ще покаже!Права си само за едно-винаги съм била Лидер,но не съм войствена! Имам право да пиша,обвинявам и класифицирам тези две личности колкото си искам,защото заради тях сега нося травмата не само аз,а и моето семейство!Така,че ако обичаш запази си неискрените и злобни пожелания за някой друг!Жалко,че злобата те води и в мислите ти!

# 571
Gerra аз не мога да разбера за какво и е на ембриоложката да не ти оплоди яйцеклетката или д-р Димитрова да те мами? Те имат единствено полза ти да забременееш,а не обратното.
На всички момичета,които се колебаят ще кажа да се доверят на д-р Димитрова на 100%.Резултатите от нейният професионализъм виждате в моите 2 подписа отдолу,както и на почти всички момичета в темата.

# 572
Gerra аз не мога да разбера за какво и е на ембриоложката да не ти оплоди яйцеклетката или д-р Димитрова да те мами? Те имат единствено полза ти да забременееш,а не обратното.
На всички момичета,които се колебаят ще кажа да се доверят на д-р Димитрова на 100%.Резултатите от нейният професионализъм виждате в моите 2 подписа отдолу,както и на почти всички момичета в темата.
А ако се разочароваш пак ли ще сложиш два подписа?☺
Голяма защита, голямо нещо.
Всяка пациентка има право на мнение, без да има нужда от подписи за да се вярва колко са добри специалистите във Вита.
Мисля,че тук не е мястото за защита.
От опит всеки споделя и когато си разочарован и пет подписа не могат да те накарат да повярваш в д-р . Димитрова!

# 573
Ще съм много кратка!За пари...

# 574
Здравейте,
Форумът за споделяне се превърна в сериозен дебат, който и на мен ми идва в повече. Сами жени, които не са минали по нашия път могат да са толкова категорични. В предни постове споделих от колко години съм в този кошмар. Минаваме през различни фази, но и развиваме силна интуиция. Пропускат се много изследвания, бърза се за опит. Приемете, че колкото и да е добър един лекар конкретни случаи не излизат от главата му, а други претупва. Никой не е идеален. Аз вече нямам сили с натрупаните хормони, упойки и т.н. Ако можете, успели момичета, споделете опит при положителни резултати, а не ни нападайте.

# 575
Gerra, разбирам мъката ти. Зная какво е. Изживяла съм го. Много е тежко. Смазващо е. Мен няколко пъти успяха да ме осакатят на други места, т.е. нито ще ми се оправи тръбата, нито някой ще ми върне част от щитовидната жлеза, нито някой ще ми върне имунната система в състоянието преди да ме заболят ставите.

Ако всичко се е разминало при теб без трайни последици за твоето здраве, просто гледай да се отърсиш от травмата и да гледаш напред. Зная, че този гняв трябва да се изживее и да се излее някъде. Нормално е. Наистина ти съчувствам.

Опит, който мога да споделя (но аз съм наистина много заплетен случай с 11-годишен стерилитет), е:
- обсъждайте с лекаря и питайте това, което не ви е ясно;
- не се отказвайте след първият неуспешен опит - понякога просто е въпрос на налучкване на правилните лекарства за стимулация. Да, буквално налучкване. При някои Пурегона дава прекрасни резултати, при други Прегнила не сработва. Не винаги от първият път може да се улучи правилната стимулация за пациента - всеки е различен. Аз успях при вторият опит при д-р Димитрова. Общо 4-ти за мен.
- не се подавайте на паниката. Да, може да има периоди, в които си долу (паднал на земята), но поизправяш се, поизтупваш се и продължаваш напред.
- оглеждайте всичко, мислете и вие.

За протокола моите диагнози са:
- Ендометриоза и 2 пъти махани кисти; жестоки сраствания в ляво, които правят пункцията много трудна и опасна за мен. Просто срастванията пак се появиха;
- Намален към изчерпване резерв, АМХ варира между 0,5 - 0,99 - малко на брой читави яйцеклетки след стимулация 2-3;
- Хашимото;
- Оперирана щитовидна жлеза и отстранен възел, всъщност около 60% от десен лоб ми липсва, защото в друга клиника ме бяха напънали на схемата противозачатъчни-тежки стимулации-противозачатъчни-тежки стимулации и ЩЖ пострада;
- Прогорена по погрешка тръба по време на лапароскопията във Варна, като не ми казаха лекарите за тази лекарска грешка и не знаех аз тази тръба клампирана/прекъсната ли е като хората или не. Имаше някаква течност по едно време там;
- Полипи на матката - отстранени;
- Стафилококус ауреус и уреаплазма в урина - отстранени.
- Години - 38, а започнах да работя за бебе като бях на 27.

Мъжки фактор:
- Генетичен проблем, който многократно намалява възможността да има деца.

Справихме се. Трудно беше. Болезнено беше. Но се справихме. В лицето на д-р Димитрова видях лекар, който наистина иска да ми помогне. Благодарна съм, че все още има такива лекари в България.

Нека всички да имаме деца, независимо в коя клиника. Всеки решава сам за себе си. Всеки има право на избор.  Hug

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 20:41 от Magdalena1978

# 576
  • Пазарджик
То е ясно че няма лекар който да е перфектен. Всеки прави грешки но това не означава че на други не е помогнал.Ясно е че за тези на които е помогнал е най великия. Аз минах през доста прехвалени доктори и клиники които ми загубиха 3 годни и не знам колко пари. Всеки преминал през ин витро или подобна процедура ( аз има 7) е страдал достатъчно и не се налага си хабим нервите и да се заяждме тук. Много съжалявам за всики които са преживели разочароване, надявам се скоро да имате поводи за радост. Аз само мога да ви кажи НИКОГА без значение при кой лекар и колко е хвален да не се предоверявате. Винаги питайте и искайте информация.

# 577
Момичета, понякога е нужен и малко късмет. Както знаем Бог се подписва с никнейм "късмет", когато иска да остане анонимен. Съчувствам на всички момичета минали през кошмара и все още лутащи се в този ад. Надявам се всички да успеете възможно най- бързо, независимо при кой лекар и да забравите целия кошмар.  Аз лично успях с първи опит при д- р Димитрова, във Виена инвитро.

# 578
Gerra, разбирам мъката ти. Зная какво е. Изживяла съм го. Много е тежко. Смазващо е. Мен няколко пъти успяха да ме осакатят на други места, т.е. нито ще ми се оправи тръбата, нито някой ще ми върне част от щитовидната жлеза, нито някой ще ми върне имунната система в състоянието преди да ме заболят ставите.

Ако всичко се е разминало при теб без трайни последици за твоето здраве, просто гледай да се отърсиш от травмата и да гледаш напред. Зная, че този гняв трябва да се изживее и да се излее някъде. Нормално е. Наистина ти съчувствам.

Опит, който мога да споделя (но аз съм наистина много заплетен случай с 11-годишен стерилитет), е:
- обсъждайте с лекаря и питайте това, което не ви е ясно;
- не се отказвайте след първият неуспешен опит - понякога просто е въпрос на налучкване на правилните лекарства за стимулация. Да, буквално налучкване. При някои Пурегона дава прекрасни резултати, при други Прегнила не сработва. Не винаги от първият път може да се улучи правилната стимулация за пациента - всеки е различен. Аз успях при вторият опит при д-р Димитрова. Общо 4-ти за мен.
- не се подавайте на паниката. Да, може да има периоди, в които си долу (паднал на земята), но поизправяш се, поизтупваш се и продължаваш напред.
- оглеждайте всичко, мислете и вие.

За протокола моите диагнози са:
- Ендометриоза и 2 пъти махани кисти; жестоки сраствания в ляво, които правят пункцията много трудна и опасна за мен. Просто срастванията пак се появиха;
- Намален към изчерпване резерв, АМХ варира между 0,5 - 0,99 - малко на брой читави яйцеклетки след стимулация 2-3;
- Хашимото;
- Оперирана щитовидна жлеза и отстранен възел, всъщност около 60% от десен лоб ми липсва, защото в друга клиника ме бяха напънали на схемата противозачатъчни-тежки стимулации-противозачатъчни-тежки стимулации и ЩЖ пострада;
- Прогорена по погрешка тръба по време на лапароскопията във Варна, като не ми казаха лекарите за тази лекарска грешка и не знаех аз тази тръба клампирана/прекъсната ли е като хората или не. Имаше някаква течност по едно време там;
- Полипи на матката - отстранени;
- Стафилококус ауреус и уреаплазма в урина - отстранени.
- Години - 38, а започнах да работя за бебе като бях на 27.

Мъжки фактор:
- Генетичен проблем, който многократно намалява възможността да има деца.

Справихме се. Трудно беше. Болезнено беше. Но се справихме. В лицето на д-р Димитрова видях лекар, който наистина иска да ми помогне. Благодарна съм, че все още има такива лекари в България.

Нека всички да имаме деца, независимо в коя клиника. Всеки решава сам за себе си. Всеки има право на избор.  Hug
Блаходаря за искренността и за съчуствието!Всеки има нужда да чуе или прочете окуражаващи думи!И вие сте минали през много изпитания,като мен!Както казва д-ра,който ми спаси живота след извън маточната ми бременност-Господ изпраща изпитания само на силните хора Гери!Доказали сме,че сме силни и вече и нашият ред идва да сме щастливи!От сърце желая,много скоро дългоочакваните две чертички,за да се радваме заедно!

# 579
Gerra, това е твой пост.
Това обяснява всичко!!!
Проблемът не ти е д-р Димитрова...

Здравейте на всички, за първи път ще пиша в сайта,но явно проблемите са ни горе-долу еднакви.Ако тръгна да разказвам подробно,няма да ми стигне цяла седмица.Само ще ви спомена,че за 2 години 5 клиники смених.И ако мога да съм полезна на някоя от вас относно клиника съм насреща.Само ще спомена ,че всички ни виждат като ходещи касички и хич не им пука,че ние се борим и страдаме.Аз също съм с намален яйчников резерв,а съм едва на 29 години.Имам и лапароскопия,с лява премахната тръба съм и едно неуспешно ИКСИ.Не се отчайвайте,защото в този живот всичко е възможно.А особено ,докато имате нормален цикъл - още повече.

# 580
Gerra, пожелавам ти бързо да се случат нещата. Както и roha28 казва понякога просто и късмет трябва.
Пожелавам ти скоро да се похвалиш.  Hug

Да си призная - не съм се отърсила от някои стари травми. Страх ме е лекарите във Варна да не ме объркат пак нещо. Просто нивото тук е ужасяващо ниско. Така че, ако ти можеш по-бързо да се отървеш от травмите - по-добре за теб.

florans1, аз съм обиколила още повече клиники. Да не кажа почти всички, така че това не е гаранция. Наистина в БГ всичко е пари, много малко, почти на изчезване са читавите лекари.

Ето и пример ще дам: отивам при доц. Русев. Пак обяснявам житие и битие. Пуска ми имунологични изследвания, олеквам с едни около 400 - 450 лв - вече дори забравих колко точно. Какво ме усъмни - вземат ми кръв в лабораторията. Питам кога ще станат готови изследванията: "А, ами вие с доц. Русев трябва да сте се разбрали". БАМ - веднага ми светва лампата - лаборантката да не се ангажира с конкретен срок за изследванията, а тъкмо ми взема кръв. Преди това още една лампа ми светна, защото доц. Русев се хвали, че бил работил с доц. Конова (и там съм ходила - ясни са ми, защото и след тях повтарях пак имунологията, пак в специализирана лаборатория). Има нещо гнило тук! Започвам аз пак търсене, ровене. Попадам на информация за Имунологичната лаборатория в Александровска болница. Казвам си - Писнало ми е да ме лъжат - отивам пак до София и пускам пак отново всички изследвания, но в Александровска.

Познайте .... Отклонения при доц. Русев, вливания и али-бали потрокали. Изследванията от Александровска - почти без отклонения. Само като сравниш 2-те бланки, само като ти обяснят, че имунологични изследвания без ПКК не се правят, защото се разчитат само в контекста на ПКК и ти става ясно, че пак са те взели за канарче.

Така че човек на 1000% трябва да си отваря очите, ушите и да следи всеки детайл.

А при Конова същата работа - имала съм повишени али-бали потрокали. Правих после (това 2008 г) в специализирана лаборатория по ревматология още по-голям набор от антитела (имунологични изследвания) и отрицателни.

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 21:26 от Magdalena1978

# 581
Gerra, пожелавам ти бързо да се случат нещата. Както и roha28 казва понякога просто и късмет трябва.
Пожелавам ти скоро да се похвалиш.  Hug

Да си призная - не съм се отърсила от някои стари травми. Страх ме е лекарите във Варна да не ме объркат пак нещо. Просто нивото тук е ужасяващо ниско. Така че, ако ти можеш по-бързо да се отървеш от травмите - по-добре за теб.

florans1, аз съм обиколила още повече клиники. Да не кажа почти всички, така че това не е гаранция. Наистина в БГ всичко е пари, много малко, почти на изчезване са читавите лекари.

Ето и пример ще дам: отивам при доц. Русев. Пак обяснявам житие и битие. Пуска ми имунологични изследвания, олеквам с едни около 400 - 450 лв - вече дори забравих колко точно. Какво ме усъмни - вземат ми кръв в лабораторията. Питам кога ще станат готови изследванията: "А, ами вие с доц. Русев трябва да сте се разбрали". БАМ - веднага ми светва лампата - лаборантката да не се ангажира с конкретен срок за изследванията, а тъкмо ми взема кръв. Преди това още една лампа ми светна, защото доц. Русев се хвали, че бил работил с доц. Конова (и там съм ходила - ясни са ми, защото и след тях повтарях пак имунологията, пак в специализирана лаборатория). Има нещо гнило тук! Започвам аз пак търсене, ровене. Попадам на информация за Имунологичната лаборатория в Александровска болница. Казвам си - Писнало ми е да ме лъжат - отивам пак до София и пускам пак отново всички изследвания, но в Александровска.

Познайте .... Отклонения при доц. Русев, вливания и али-бали потрокали. Изследванията от Александровска - почти без отклонения. Само като сравниш 2-те бланки, само като ти обяснят, че имунологични изследвания без ПКК не се правят, защото се разчитат само в контекста на ПКК и ти става ясно, че пак са те взели за канарче.

Така че човек на 1000% трябва да си отваря очите, ушите и да следи всеки детайл.

А при Конова същата работа - имала съм повишени али-бали потрокали. Правих после (това 2008 г) в специализирана лаборатория по ревматология още по-голям набор от антитела (имунологични изследвания) и отрицателни.
Повярвайте всичко вече ми е толкова обострено,че със страх и съмнение съм към всеки един,но аз никога не съм отрекла,че имам проблем!За всяка една клиника имам основателна причина вече да не съм там!Напълно разбирам всичко преживяно от теб и мога да съчуствам искрено!Аз знам,че пътя никак не е лек и бях ,и ще съм подготвена и за лошият резултат!Аз ще ви дам друг пример пък с мен:Два пъти преди да стигна до "уж" направеното ИКСИ се отлагаше,защото ми се правеше ФСХ при направен преди това преглед и установен кистичен фоликул(всяка една от нас знае,че стойностите му тогава ще са много над нормата).И основанието беше не кистичния фоликъл,а високият ФСХ!сега:един път пари за преглед 40лв.,втори път пари за ФСХ и трети път инжекциика от клиниката за спукване на кистичния фоликул!Вторият месец пак същата картинка-Е извинявайте и това,ако не е наливане в хазната на болницата и безмислен кръговрат -Здраве му кажи!Лошото,е че сценарият ,който бяха съчинили пред нас не мина!Всички клиники го изкараха с почти максимум резултати,само великата ембриоложка с най-ниски!Явно само тя е "най-великият ембриолог".И последно ще кажа-Не аз се притеснявам от присъствието на д-р Димитрова,която се изчервява като домат,когато се засечем!Само човек имащ угризения на съвестта би се държал неадекватно!
Florans- Злобата няма да те доведе до нищо добро!

# 582
Стига с личните нападки. Много сме преживяли всички. Нека да не се нападаме взаимно.

# 583
Стига с личните нападки. Много сме преживяли всички. Нека да не се нападаме взаимно.
Не съм нападала никой!Възпитанието не ми го позволява!Просто отправих съвет към Florans...

# 584
Gerra, то от писанията ти се вижда кой е злобаря и кой си сменя настроенията и мненията. Всичко е ясно! Точно така правят Лидерите. Само преди  няколко дни ти написа:

Здравейте,аз също бях пациентка на д-р Димитрова.Прекрасен човек и специалист.Но за жалост ембриоложката ни отказа от болница Вита.Първото ми ин-витро е там или по точно ИКСИ.Ще се опитам да докажа,че яйцеклетката ми не беше оплодена и че без мое съгласие след това беше унищожена.Връщане назад няма.Съжалявам единствено,че д-р Димитрова вече няма да е моят д-р.Нямам доверие на ембриоложката,която идва с думите на работа"Ако знаете днес как не ми се работи".А ние разчитаме на нея не да прави чудеса,а да си върши качествено и съвестно работата.За нас - тя е виновницата,за да не е положителен резултата.И друго знайте,ако си искате документите ,ще ви кажат че е вътрешна информация и няма да си ги получите.Сестрата също е в групучката със злоупотребите.Пак ще кажа- д-р Димитрова е специалист,вярвайте и правете всичко каквото ви каже.За жалост аз вече съм в друга клиника и очаквам положителния резултат!Късмет момичета и винаги изисквайте всеки един документ,който ви касае лично!По едно здраво бебче на всички ви! Simple Smile

Или изпълняваш поръчките на един доктор и една ембриоложка. Така де - те ще ти свършат работата! Ами ако не ? И тях ли ще плюеш по същия начин?

Общи условия

Активация на акаунт