Ин Витро при д-р Лилия Димитрова

• 104 804
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Тук преди няколко месеца се сипеха само суперлативи за Д-р Димитрова. Не си мислете, че тези които пишем сега го правим ей така, заради спорта. Просто нещата са се натрупвали. Сега когато има недоволни и се развали сладката тема скочихте. Ами това е форум за споделяне, има доволни и недоволни. Някои вече имат заплата като защитници на Д-р Димитрова. Може да има голяма успеваемост, несъмнено тя има опит и знае какво прави, но явно напливът е голям и откакто се премести във Вита има нов екип, работи с друга база ....
Моя опит е от Вита. При мен се започна най-силната стимулация. Моите показатели са влошени. Но понеже съм на 500 км. от София пропуснахме преглед на 5-ти ден от цикъл, 4-ти от стимулация, може да бъркам дните, но това е първия преглед след първата инжекция. Беше събота, казах че мога да отида, прегледа е важен, но ми се каза че нямало нужда. Е после нещата не се развиха, както предполагаше Докторката. Чувствам се претупана. Това ми беше първи опит, Докторката го знаеше. Вече месеци се боря с подутия корем, а и парите дадени за силната стимулация с резултат 0 не са малко.
Всеки иска индивидуален подход и отношение. Някой ще каже о това е нищо, тая какво се оплаква. Да но за мен е много, сега показателите ми са още по зле и времето не работи за мен. Така че, за отделната двойка всяко недоглеждане е загуба на доверие, връщане назад.
Когато отиваме за първи опит, естествено нямаме опит в тази сфера, отиваме с болката си,  доверяваме се на лекарите, нали те знаят всичко. Да ама не. Колко пари трябва да се дадат, за да ти се обърне сериозно внимание и така наречения късмет да проработи и за теб. / А и доста двойки се самофинансират/.
Желая на бременните хубави, спокойни дни и успешен финал, а за нас останалите много търпение и сполука!  bouquet  bouquet  bouquet
Късмет и много търпение!Аз минах през много и се научих само положителните  неща да си анализирам от отрицателните!Дано откриеш правилния д-р,за да не се разочароваш отново!Силно се надявам аз вече да го открих! Hug

# 646
jam,
не се притеснявам да призная грешката си и да кажа, че и двамата лекари баха прави, а  аз исках да стане по моя начин и сгреших. По- важното за мен е, че ако всичко мине добре ще се имаме нашето съкровище.
Момичета, ако мога да ви дам един съвет: Не се предавайте!
Всяка една от нас чете, интересува се, сравнява, натрупва знания и опит, но истината е , че каквото и да  правим, няма да станем лекари- специалисти по репродуктивна медицина. Всяка пациентка е уникална със своя случай, но общото  между нас е, че когато влезем при който и да е лекар искаме да разберем всичко- негативи , позитиви. Дори аз съм си носила лист с предварително написани въпроси. Признавам си, че като говоря  с лекаря съм някакси "  изпъната" и си мисля дали ще забременея.Уж всичко разбирам, а като изляза и се прибера вкъщи ми е трудно да възпроизведа и малка част от това, което "уж "съм разбрала. Истината е , че трябва да вярваме на нашите  лекари, които и да са те. Ако нещо не ни харесва  сме свободни  да отидем при друг лекар.
Инересното в моя случай бе, че  че препоръката беше една и съща на различните лекари-за лапароскопия, но когато си говорих с тях за стимулациите установих, че подхода е коренно различен и явно всеки лекар си има почерк в тази сфера.
Затова не бива да се месим в работата на  лекарите, дори това да не  ни харесва.

# 647
На мен ми е чудно как Gerra за две години е пребродила 5 клиники, все свръх недоволна е останала от всички тях, а само за Вита споделя опит. За другите ни добро, ни лошо. А самата тя е написала, че иска да споделя опит. В самото начало един от постовете и ми привлече вниманието. Там пишеше, че е доволна от доктор Димитрова, а недоволна от ембриоложката.  След това изведнъж нападна и доктор Димитрова, а сама е написала, че е прекрасен ЧОВЕК и СПЕЦИАЛИСТ, и съжалява, че няма да бъде повече неин доктор! Говореше се за ИКСИ,  после за злоупотреба с яйцеклетка, след това стана ясно, че ембриоложката е виновна, защото е направила ИКСИ, а не инвитро. И всичко това, защото е объркала морфологията по Крюгер! После бяха разкрити невероятни коментари уж на доктор Димитрова по адрес на нейни колеги, което абсолютно не мога да повярвам. Изписаха се един куп объркани постове, които ми се струва, че зависят предимно от настроението и. Пиша всичко това, не за да обидя или защитя някого. Странно ми е, че от Gerra е написано в един от постовете и:

" Съжалявам единствено, че д-р Димитрова вече няма да е моят д-р. ",

След това са изредени доста обвинения и обиди, което си противоречи с написаното от нея. Излиза така, че самата тя не може да прецени или не знае значението на думите.

Лично аз мисля, че за успеха е много важна позитивната нагласа, добрите, положителни мисли, доверието в доктора. Всеки е минал и през лоши моменти. Оставете ги в миналото, изправете се, и смело напред. Грозно е това което се пише. Абсолютно нищо против нямам да чета и за неуспехи, за недоволни, доволни, но ми втръсна да чета едно и също, написано  от едни  същи потребители и то хиляда пъти.

# 648
На мен ми е чудно как Gerra за две години е пребродила 5 клиники, все свръх недоволна е останала от всички тях, а само за Вита споделя опит. За другите ни добро, ни лошо. А самата тя е написала, че иска да споделя опит. В самото начало един от постовете и ми привлече вниманието. Там пишеше, че е доволна от доктор Димитрова, а недоволна от ембриоложката.  След това изведнъж нападна и доктор Димитрова, а сама е написала, че е прекрасен ЧОВЕК и СПЕЦИАЛИСТ, и съжалява, че няма да бъде повече неин доктор! Говореше се за ИКСИ,  после за злоупотреба с яйцеклетка, след това стана ясно, че ембриоложката е виновна, защото е направила ИКСИ, а не инвитро. И всичко това, защото е объркала морфологията по Крюгер! После бяха разкрити невероятни коментари уж на доктор Димитрова по адрес на нейни колеги, което абсолютно не мога да повярвам. Изписаха се един куп объркани постове, които ми се струва, че зависят предимно от настроението и. Пиша всичко това, не за да обидя или защитя някого. Странно ми е, че от Gerra е написано в един от постовете и:

" Съжалявам единствено, че д-р Димитрова вече няма да е моят д-р. ",

След това са изредени доста обвинения и обиди, което си противоречи с написаното от нея. Излиза така, че самата тя не може да прецени или не знае значението на думите.

Лично аз мисля, че за успеха е много важна позитивната нагласа, добрите, положителни мисли, доверието в доктора. Всеки е минал и през лоши моменти. Оставете ги в миналото, изправете се, и смело напред. Грозно е това което се пише. Абсолютно нищо против нямам да чета и за неуспехи, за недоволни, доволни, но ми втръсна да чета едно и също, написано  от едни  същи потребители и то хиляда пъти.

Много точно написано!

# 649
Момичета, всеки има право да изкаже мнението си, именно това е целта на такива форуми. Искам да кажа, бях много, много отчаяна и си мислех, че явно не съм.истинска жена,щом не мога да имам дете. Аз бях само на 25, омъжена от скоро и всеки втори ме.питаше "Айде какво става, бебе няма.ли?" И аз с измъчена усмивка на лице казвах "а не рано ни е още" с надежда да спрът да питат. В случаите, в които хората продължаваха и не можеха да се усетят, че темата е деликатна, за да млъкнат им казвах "не обичам деца бе хора, оставете ме на мира" само и само да спрът! Нпълно разбирам всеки от форумА в тази му болка,.щом сте тук, значи взички имаме една и съща.мъка. При др Димитрова попаднах случайно,.наш роднина е хирург в Токуда и ни прари при нея,.аз бях много скиптична-не бях чувала. За ин вито клиника в Токуда и настоявах да идем в Щерев,.като най-известна клиника. Слава Богу,.реших този път, като никога, защото аз съм доста ината, да послушам другите от семейството и отидохме там. Вярвам,.че.това е съдба. Запознах се с др Димитрова и бях изумена от милото и държание(повечето лекари са арогантни грубияни, особено ако са търсени) Незнам защо, но веднага и се доверих,прегледа ме обсройно, пусна ни всякъкви изследвания на.мен и на мъжа ми и се оказа, че.на дхографа се вижда  голямо запушване на тръбата и полип и жената веднага ми каза, че от инсечинации няма.никакъв смисъл заради.моето съатояние и лошата спермограма на мъжа ми. Също така и ин витро не може да се прави докато не ме опврират. Насочи ме към Ангел Начев, който бил специалист, може и така да е, но това е един от най-грубите лекари с които съм.имала контакт. Беше.много груб в прегледа, имах чувството, че иска да ми опипа чак яйчниците, после.и стажантката се мъчи,от болка едва не се разплаках,.с извинение мислех,.че.ще.мв.разпорят. От.горе на всичко в същия.момент в този кабинет.ичаше.още.2 жени с мен-аз на магарето,.една полугола зад.чен.чака.да.седне и една при сестрата. След.този "преглед' Начев ми казва"значи сега виждаш.ли макета влизаме от.тук режем ти тръбата и после...." Вярвайте.ми не чух останалото бях в шок. Нямах и идея,че.ще.ми се реже тръбата,.а.той.ми съобщи все едно е коса и пак ще.порасне. Реших, че няма.какво да правя при човек на.който нямам доверие,.независимо,че Димитеова ме.прати. След прегледа.бях много разтроена и и се обадих,.ТЯ СЛЕД.РАБОТНО ВРЕМЕ.МИ КАЗА ДА ИДА ПРИ НЕЯ ЗА ДА И ОБЯСНЯ КАКВО СТАВА. Колко лекари са правили това за вас? За.мен поне никой друг. Както и да е. Оперирах се в Плевен,.за което искрено благодаря на др Троянчев и екипа му, той също мо каза,че изглежда на ехографа, че тръбата е.много запушена и се е образувал мехур, но слава на Бога, като ме отвориха се оказа огромна киста. След като се възстанових и получих заповетта отидох при нея и тя ме посъветва да стоя в София към 20 дни,.докато трае цялата процедура, тъй като трябва да св внимавА.да не стане престимулация. Всеки Божи ден ходих на преглед, винаги беше.пълно с народ пред вратата, хиляди хора с надежда в сърцата като нас. Благодарение на нейното наблюдение и професионализъм извличането и трансфера.станаха в най-точния момент. Всеки път когато съм имала нужда тя чми е отг на обажданията. Сега съм бременна от първия път ма ИКСИ в 7 месец и няма да ми стигне цял един живот да и благодаря. Уважавам я от цялото си сърце, но това разбирасе е моето изживяване. Ме критикувам.никой с различно от.моето.мнение, Съвета ми е всеки, който желае да отиде лично при нея и да усети дали тя е неговия лекар. Аз се подписвам с името си във форума, нямам какво да крия, всички мои близки хора знаят, че бебето.ми е ин витро,.влезте във фейсбук и може да видите снимки, че.съмнреална бременна жена и не ми се плаща.да пиша.похвали. И нещо последно-когато влязох във форума момичетата тук.ми вдъхнаха много кураж и надежда. Повечето от тях вече.са бременни и гледам,че не се включват толкова, може би сега са във форуми за бреченни по-активни, дори и мъж имаше vokil ако не се лъжа,.той също беше.много благодарен на Димитрова за чудото на неговото семейство, просто бъдете позитивни,.нека жените, които сега потърсват помпщ.не се почувстват безнадежни и да изпадат.в отчаяние. Ако Димитрова не е валият човек, напишете някой друг лелар от който сте доволни,.за да се.знае,че има.надежда Simple Smile Пожелавам ви от все сърце да сбъднете.мечтата си!

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 12:29 от Магдалена Куманова

# 650
Момичета, всеки има право да изкаже мнението си, именно това е целта на такива форуми.
Късмет и лека бременност!

Последна редакция: нд, 30 окт 2016, 02:04 от AnMary

# 651
Мисля, че в тази тема всеки каза това, което мисли и чувства и започнахме да се повтаряме…Имам чувството, че всеки е прав за себе си. Прекалено сме чувствителни на тема детенце и всяка емоция се усилва стократно, независимо дали положителна и негативна…Благодарните пациентки боготворят лекаря, който им е помогнал, а недоволните са готови да го разкъсат…Разбирам и двете групи, защото съм била и на двете страни на барикадата. Разбирам и това, че понякога тези емоции ни заслепяват, но по никакъв начин не е възможно да накараш някого да го осъзнае. Може би след време ще се случи от само себе си, но не и на момента.

Аз съм свръхчувствителна на тема да ми се отстраняват тръби или част от органи. Бях готова да разкъсам лекарите, които искаха да го направят, както и хората, които ме караха да го направя…И сега не съм готова за това…Да, знам за случаи, при които едва след отстраняване на тръбите се стига до успешно ин витро и успешно раждане, но не мога да го приема за себе си. Само при мисълта за това се разплаквам и изпадам в отчаяние. 

В тази връзка искам да попитам нещо, от известно време пак имам лека болка на мястото на операцията (лапароскопия и пластика на лява тръба слез извънматочна бременност, наблизо имам и 4-сантиметрова външна миома – в коремната кухина)…По принцип при всеки цикъл там доста ме боли. Но сега извън цикъл болката е лека, не както преди, затова не се оплаквам и не рева, но като ви чета се замислих дали не се е получило някакво възпаление на лява тръба, ляв яйчник…Според вас какво мога да направя в тази връзка? Разбира се, че ще отида на лекар. Ако не бях прочела постовете ви на тема тръби, сигурно щях да неглижирам проблема, но сега леко се притесних. Четох, че много трудно се установява такова възпаление освен при лапароскопия.     

Magdalena1978:

Ако не бях успяла този път или щях да опитам 3-ти път при д-р Димитрова, или щях да отида в Турция. И за това писах - който не е доволен от д-р Димитрова - по-добре директно в Турция.

Маги Simple Smile, това са наистина много силни думи. Мислиш ли, че единствената алтернатива на д-р Димитрова е Турция?   А специалисти като д-р Владимиров и д-р Стаменов? От Д-р Димитрова съм чувала само добри думи за д-р Владимиров, нямам представа защо си е тръгнала от там… 

Преди броени дни гледах репортаж за д-р Владимиров и т.нар. Ера Тест, при който се анализира рецептивността на маточната лигавица за успешна ембрионална имплантация. Репортажът много ми приличаше на реклама, в която беше включено и щастливо семейство с три деца, заченати благодарение на този метод. Но в крайна сметка, няма нищо лошо в рекламата на един качествен продукт, нали така? Даже рових в интернет, но не намерих във Вита да предлагат Ера Тест. И се замислих, ами ако този Ера Тест е моето решение, може би ще трябва да се преместя в клиника, в която го предлагат. ..   

# 652
Мисля, че в тази тема всеки каза това, което мисли и чувства и започнахме да се повтаряме…Имам чувството, че всеки е прав за себе си. Прекалено сме чувствителни на тема детенце и всяка емоция се усилва стократно, независимо дали положителна и негативна…Благодарните пациентки боготворят лекаря, който им е помогнал, а недоволните са готови да го разкъсат…Разбирам и двете групи, защото съм била и на двете страни на барикадата. Разбирам и това, че понякога тези емоции ни заслепяват, но по никакъв начин не е възможно да накараш някого да го осъзнае. Може би след време ще се случи от само себе си, но не и на момента.
Аз също с лапароскопия и след това със спешна коремна операция с извън маточна бременност,при която ми отстраниха и дясната тръба!И вече си нямам и двете,но честно казано не съм имала такива болки след лапароскопията.Единствено сега,когато ходя до тоалетна усещам лека болка от долу,която немога да установя от матката ли е или от самата рана?И аз ще попитам д-р Начев дали е нормално?!?Надявам се всичко да е наред и при теб!

Последна редакция: нд, 30 окт 2016, 02:04 от AnMary

# 653
Пема, след един момент спрях да следя тази тема.

Сега видях, че се обръщаш към мен, та да отговоря на въпроса ти: това си е лично мое мнение. За д-р Владимиров нямам лични наблюдения, но ме спря това, че не може там да се направи лапаро, хистеро и т.н.
Принципно аз предпочитам клиника, в която изцяло да те поемат и само те да носят отговорност за теб. И където има различни специалисти: специалист по лапароскопията, специалист по инвитро (стимулации) и т.н.

При д-р Стаменов е много натоварено и видях, че той сега се занимава само с ендометриози и едва ли не само с научна дейност. Също така се чака една година за първичен преглед. Просто там клиниката е толкова претъпкана, че колкото и да са добри там, те не могат да обърнат необходимото внимание на всички.

Турция в моят случай беше следващият етап и поради факта, че използват по-нови техники за стумулации при намален към изчерпване резерв, т.нар. пач протокол и естроген-прайминг протокол, чрез които уж има по-добри резултати. За съжаление не успях да намеря клиника в Бг, която да прилага тези протоколи.

Всеки случай е различен. Просто като си знаеш проблемите, избираш клиника в която могат да ти помогнат.

Аз си бях казала - пробвам докато имам пари и докато имам яйцеклетки - отказване няма.

ПП Относно ЕРА теста бях проучвала преди 1-2 години, включително и по чужди сайтове и тогава се оказа, че е прекалено нов метод и едва ли не сега навлиза и все още е в експериментална фаза. В този смисъл не исках да съм опитно зайче и да плащам допълнително едни 1,000 лв. Може би сега вече този метод се е доказал - не съм проучвала подробно.

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 22:37 от Magdalena1978

# 654
  • София
ПП Относно ЕРА теста бях проучвала преди 1-2 години, включително и по чужди сайтове и тогава се оказа, че е прекалено нов метод и едва ли не сега навлиза и все още е в експериментална фаза. В този смисъл не исках да съм опитно зайче и да плащам допълнително едни 1,000 лв. Може би сега вече този метод се е доказал - не съм проучвала подробно.

явно се е доказал вече.
http://ivf.bg/novini/274-asrm-prize

# 655
Браво, поздравления за д-р Явор Владимиров. Наистина. Завършил е успешно това проучване!

Мое лично мнение споделям - това един лекар/клиника да прави научни изследвания успоредно с неговата практика е нож с 2 остриета. Хем е хубаво за общото благо, хем като сме в България може да се плати за неща, които все още са в експериментална фаза и хем не е на 100% сигурно ще помогне ли или не. Принципно ако пациент участва в научни изследвания би трябвало или безплатно (т.е. без пациента да плаща) да му се правят изследвания, или най-малкото цените да са символични.

Например отдавна като бях проучвала доц. Конова, то какво се оказваше: на всички техни пациенти се предписваха изследвания и вливания (които се плащат предоволно разбира се), а доц. Конова си пишеше научните публикации и статиите от нейните проучвания в американски списания (виждала съм ги, макар че пълният достъп беше платен, защото са научни списания). Обаче полека-лека сякаш модата на вливанията вече отминава.

Сега виждам, че и д-р Стаменов се е насочил към научна дейност, явно в друга сфера - ендометриозата - (по информация от негови пациентки). Отново е похвално това. Наистина. Но вече всеки пациент трябва да си прецени дали да е част от това нещо или не.
Например: нали там за първи път започнаха да прилагат това лекарство и биопсията - с кодово име "лекарството" (вече забравих научното му име - PVMC ли беше - забравих сега): добре, че едно момиче даде линк и аз разбрах как се прави това лекарство - взема се кръв, култивират се белите кръвни клетки 2 пъти и се впръсква в матката - повишавало успеваемостта с 10%. И аз си казвам - хубаво, обаче аз съм си с хронична инфекция с епщайн-бар вирус (това си е вирус с онкогенен характер, дядо ми вече имаше рак, генетично е просто, предразположена съм към определени видове рак). Този смотан вирус се захваща за Бе-лимфоцитите. Те пък са вид бели кръвни телца. Казвам си - ОК, да не вземат и вируса да ми култивират с това нещо ("лекарството") - в моят случай кой може да ми каже кое ще се култивира успешно и кое ще отпадне от кръвната плазма? Жулят се там разни неща на пациентите - пациентите сляпо вярват, не проверяват, рискуват. Но то човек може ли всичко да провери, всичко да проучи и всичко да прецени - това също е супер времеемко.

И за това си казвам - по-добре лекар, който да е отдаден на това да помогне на МЕН да забременея. Аз съм си най-важна.

Много е относително всичко. И са много сложни нещата. Много са комплексни. Особено моят случай както беше толкова заплетен и сложен, аз просто не можех да си позволя лукса да експериментирам.

Та такива размисли и страсти по темата.

# 656
Маги, заставам зад всяка твоя дума.  Simple Smile

Точно поради тази причина не съм при д-р Стаменов, макар че доста хора ми говорят за него и ме съветват да избера него. Ако се бях записала преди една година, вече часът ми щеше да е излязъл.

Просто не съм сигурна дали ще му стигнат времето и силите за мен и дали ще получа вниманието, от което имам нужда. Иначе в него като специалист не се съмнявам. И не съм го изключила като евентуална опция за в бъдеще.

Относно Турция, доста ме притесняват зачестилите атантати там и не бих пътувала по никакъв повод там.   

# 657
Пема,
относно теста ЕRA  питай д-р  Димитрова за съвет. Веднъж като бях при нея  чух, че  д-р Димитрова  изпращаше   едно момиче за ЕRА  при д-р Владимиров  и аз си задавах въпроса като теб  дали ЕRA е и моето решение.  Бях се запознала, че и други ин витро  центрове правят ЕRA. Поставих въпросо на д-р Димитрова и тя ми каза, че най- правилното място е Болницата на д-р Владимиров и той ще ми даде най - точен съвет.
 Магдалена Куманова,
 много ме развълнува твоята история и се радвам, че нещата са се получили. Стискам ти палци всичко да мине безпроблемно до края. Имам  един въпрос: При кой ходи на  фетална морфология?

# 658
  • София
Магдалена, само две вметки - доколкото знам, пациентките, които са участвали в проучването при Владимиров, не са плащали за теста ЕРА. това по спомен от форумите на zachatie.org, някоя беше писала, че са й предлагали безплатно теста срещу включване в изследването.
и второто - над 70% от хората имат Епщайн-Бар вирус в кръвта си. инфекцията е доживотна, както и с варицелния вирус. въпросът е, че при хора с нормален имунитет няма последици.

# 659
Момичета този ERA тест само при жени с намален яйчников резерв ли се прилага?И задължително ли с него действат,за да увеличат шанса за добър резултат при ин витро процедурата? От тук научавам за този тест и попрочетох за него,но не всичко ми стана ясно честно казано.

Общи условия

Активация на акаунт