Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 436
  • 664
  •   1
Отговори
# 195
  • СОФИЯ
Герич какво направи с линковете ? От старите теми искаш да прехвърлиш линковете в новата ли ?

Миерин, на нас педиатърката ни още в началото заради едно подсичане ни препоръча

Сладурка ще си го купя за всеки случай  Hug

# 196
  • СОФИЯ
Герич сега погледнах доста добре си се справила с новата тема  Heart Eyes Hug Hug
Извинявай, че по рано не писах  bowuu Heart Eyes

# 197
  • София
Герич сега погледнах доста добре си се справила с новата тема  Heart Eyes Hug Hug
Извинявай, че по рано не писах  bowuu Heart Eyes

Не съм аз.  Rolling Eyes Писах на админ за съдействие и сигурно той го е направил.  Grinning

Slavy,  Hug! Благодаря за линка. Компресията я бях пробвала с каката и сега ще пробвам с малкия. Няма ли вариант да не се цедиш? Приятелката ти какво казва? А аз ще започна захранването с картоф.  Simple Smile Идеята за плодовите пюрета е супер, ако кажеш и как се правят.  Wink Не съм фен на цапането и най-вероятно няма да практикуваме този вид зюахранване.  Wink Баткото е много сладък! Пу-пу.

# 198
  • СОФИЯ
Важното е, че с общи усилия сме се справили  Heart Eyes Hug Hug

Момичета искам да купя за бебка летна количка ще ми препоръчате ли марка ?  Heart Eyes Hug Hug

# 199
Gery,и аз я пробвах компресията и има ефект.Ако храниш често ще може и без цедене да минеш според мен.

# 200
Здравейте февруарски мами,
И аз да се запиша в тази прекрасна тема: моята малка кукла Симона се роди на 16.02, 3.650г и 53см. Днес навърши 3 месеца! Към момента предизвикателствата са както следва:
Сън през деня - с много рев и люлеене спи само 30 мин в кошарата си. Ако е уморена преди хранене, заспива на гърдата (и съответно в мен) и може да си спи така 2 часа. Не иска да спи в люлка, кенгуру или количка повече от 30-40 мин, което ме побърква. А ако не спи през деня, става много кисела. Поне през нощта спи - слагам я в 8 и се събужда около 2-3 и после към 5-6 за хранене
Хранене - кърмя я, но от известно време суче по 5 мин, след което почва да плаче и се дърпа от гърдата. Искаше да яде през 1.5-2 и имах чувството че е постоянно гладна. Почнах да я дохранвам с изцедена кърма и, след като е сукала, поема между 50-90 г на хранене.

Как реагират бебетата ви на активна гимнастика? Моята сякаш се плаши и не й харесва особено...

# 201

Момичета искам да купя за бебка летна количка ще ми препоръчате ли марка ?  Heart Eyes Hug Hug

То кога се маха бебешкия кош и може да се мине на друга количка?

# 202
  • Варна

То кога се маха бебешкия кош и може да се мине на друга количка?
Ние отдавна сме го махнали и сме с летния. Още като започна да вижда хубаво и установи, че легнала в бебешкия кош може да изпусне нещо и се наложи да го разкараме...  Laughing Всъщност и когато се затопли достатъчно, че да не се страхувам, че е много открита в този летен кош.
Обаче нашия летен кош има пълно легнало положение...

# 203
  • Свищов
И аз мисля скоро да го махна, че много и отесня и окъся. Утре е на консултация и ваксинация, та ще видим колко точно е пораснала. У дома я мерихме вчера 7050 и някъде 65-66 см. Да видим как ще я премерят утре.

# 204
Момичета, от няколко дена бебокът нещо на моменти реве повече от обичайното и в комбинация с пъхането на юмручета в устата през цялото време, започвам да си мисля, че почват зъбите, при вас как е, .. или аз си внушавам. Ако са зъби, мажете ли венците с нещо за успокоение, какво ви казват личните лекари, че ние сме на консултация чак на 25.

# 205
  • СОФИЯ
И при нас го има този момент но не знам дали е свързан със зъбки или когато е гладна или иска да я носим ги почва тия забавления  Joy Heart Eyes

# 206
Момичета, от няколко дена бебокът нещо на моменти реве повече от обичайното и в комбинация с пъхането на юмручета в устата през цялото време, започвам да си мисля, че почват зъбите, при вас как е, .. или аз си внушавам. Ако са зъби, мажете ли венците с нещо за успокоение, какво ви казват личните лекари, че ние сме на консултация чак на 25.
При нас е същия филм - от няколко седмици насам. Днес бяхме на преглед и педиатърката каза, че не й никнат зъби - просто я сърбят. Забелязала съм, че когато е гладна си смуче пръстите и издава много силни звукове на смучене. А когато я сърбят венците, просто се опитва да си вкара целия юмрук в устата.

# 207
  • София
Момичета, здравейте

Гери, благодая за комплимента за баткото. Аз не съм прилагала бейли лед захранване. От средата на втория месец започнах да мачкам пюретата, а не ги пасирам. Така оставаха малки бучки и той се научи бързо, без да се задавя много. После давах овесени, ечемичени и ръжени ядки вместо попара с хляб. Идеален беше, на една година, когато започна кухнята всичко беше пасирано и се върна в първи клас Simple Smile

Иначе трудно минавам без цедене. Има моменти, в които суче и не се налага да дохранвам. Обаче има моменти като тази сутрин, дра се половин час, изкара всички секрети от носа Simple Smile , не иска гърда и това е. Изпи едно шише, преяде и после повръща. Simple Smile Бебешка му работа. Ако не изцеждам ме е страх да не спре/намалее кърмата. Скоро прави 4 месеца, захранване ни очаква, ще се наместят нещата. За пюрета рецепта още нямам, предполагам че ще ги сваря леко във вода и слагам в бурканчета. След това стерилизирам няколко минути. Без захар и други добавки.

Svetulka3, добре дошла. Аз прибрах активната гимнастика, че ми пречеше и си седи така. Занимаваме се с гъреличкане, песнички и други играчки. Не е задължително да му харесва, може нещо да го плаши там. Скрий я за исвестно време, после може да му хареса.

mierin, сега с каква колична си? От кой тип летни искаш да си вземаш? От онези малките тип чедър ли? Не искаш ли да вземеш някоя комбинирана, която после и зимата да ползваш. Все още са малки и доста време спят, добре е да има и легнало положение. За мен са важни гумите, че софийските тротоари и улици са уникални, марката няма значение. Важно ми е да мога да я ползвам дълго време. Сега още ползвам порт бебето, но мисля скоро да го махам, само да се затопли още малко. Голям любопитко е вече и иска да гледа.

Ние в петък сме на консултация, но пак ще отложим ваксината, че този път тати се разболя.

# 208
svetulka, добре дошла! Описваш все едно моето момченце-1:1 е, както поведението и режимът на вашата сладуранка. Аз понякога имам чувството, че е денонощно на гърда. Уж е гладен а се дърпа понякога с писъци. Пускам я такива случаи бял шум, даже и в момента! Яде яде, уж е оригнал, а повръща след това. А това за спането или по-скоро "неспането" никъде ми е прекрасно познато .  Сега и с тезу юмручета в устичката е просто нямам думи. А от няколко дни и е някак кисел, напъва се здраво, пръцка, къркори му коремчето, а коликите ну уж отшумяха. Бебочета...
 Merien, ти каква количка точно търсиш? И аз се замислих, че ще ми трябва след 2 месеца нова, за по седнала позиция и бях чула за някакви по спортни модели. Но определено ще бъде добре да става и за зимата после. Хммм ще оглеждам.
 Утре сме на ваксинка, стискайте палци!   Praynig

# 209
Момичета, да се похваля вчера махнахме горното ниво на кошарката и сложихме голямо матраче, сега Мишо е супер доволен, стана му по-светло и широко, и явно по-удобно. Седи повече време в леглото, не се върти толкова.
Друго да споделя покрай лигавенето - бях купила да пробвам два лигавника тип бандана от Пакостник на Mysey за по 6,90, много са хубави, но скъпички ми се видяха и намерих по-евтини на няква друга фирма за по 4 лева ако купиш 4 в комплекта - е няма такава разлика, хората просто отрязали едно триъгълно парче, обшили го и му сложили копчета и то направо го задушава бебето, а тези на mysey после видях, че леко са подгънали плата около гушката, за да не ги стяга и материята е супер - та евтиното излезе скъпо и сега пак ще купя на Mysey още няколко, защото му се беше подсякла гушката от това постоянно лигаване, пък и ако няма лигавник се налага да го преобличам почти през час.
А също да ви споделя, вчера за първи път излезнах на разходка с бебето с компания. На гости ми дойде една приятелка с детето си, и заедно с количките направихме една разходка, децата заспаха и дори седнахме в едно заведение. Супер яко беше и си говориш на теми, които другите хора иначе не ги вълнуват. Иначе аз по цял ден сама се разкарвам с бебока, защото не познавам нито една майка с бебе в квартала и е доста скучно,...  Спешно трябва да си намеря компания, защото иначе е много изкукващо, а тепърва започва хубавото време и по цели дни ще сме навън... Вие къде ходите и как разнообразявате разходките.
Но пък и 

Общи условия

Активация на акаунт