Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 386
  • 664
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте мамчета. Можете ли да ми кажете колко месеца по ред се слагат ваксините? Другата седмица имаме втора ваксина. Четох в НЗОК имунизационния календар пише три пъти ваксини.

# 331
  • Свищов
Три пъти подред - 2-ри, 3-ти и 4-ти месец.

# 332
  • Стара Загора / Пловдив
Ами нашата принцеса се казва Микаела,на 19ти ще станем на 4 месеца,нямаме режим на хранене,когато си поиска. Спинка от 20ч до 8 ,с едно-две събуждания,поспаланка ... А през деня не особено,също като вас

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 18:08 от icherry

# 333
  • София
Гери, починахме си! Нямаше готвене, чистене, тати помага.... Прекрасно беше! Страхотно местенце е, дано не го развалят. Надявам се и следващата година да успеем да го посетим.

# 334
  • София
Slavy, супер, че си успяла да заредиш батериите.  Grinning

Малкия е киселяк. През нощта често се буди, сутрин не издържам и го взимам при мен, но иска в мен и да си поцоква ..  Crazy През деня също спи в мен.  Rolling Eyes Добре, че каката я няма, отиде на лагер на море, че не трябва да се съобразявам и с нея.

# 335
Момичета, днес бяхме с малкия на ортопед. След като го прегледа с ехограф, докторът ми каза, че Мишо вече спокойно може да седи с подкрепа, а той е само на 4 месеца и 2 дена.. Питах го не трябва ли да се изчака 6-я месец, че така съм чувала, каза че това е било едно време когато не е имало добра диагностика и сега след като бебето е здраво и гръбначето и ставите са му добре няма проблем за слингове, кенгура и въобще да седи с подкрепа. Много яко. Прегледът при доктор Алексиев струваше 40 лева. А навън жегата беше непоносима, само по едно леко боди го бях облякла и пак милото му беше жега, ама не иска да пие вода.
Сега проблемът ми е, че се чудя дали да не започна вечер да го дохранвам с адаптирано мляко, защото продължава да се буди по два пъти на нощ и вече едвам издържам от недоспиване. Някоя от кърмещите момичета дали дохранват така вечер и дали дава резултат.

# 336
Момичета, днес бяхме с малкия на ортопед. След като го прегледа с ехограф, докторът ми каза, че Мишо вече спокойно може да седи с подкрепа, а той е само на 4 месеца и 2 дена.. Питах го не трябва ли да се изчака 6-я месец, че така съм чувала, каза че това е било едно време когато не е имало добра диагностика и сега след като бебето е здраво и гръбначето и ставите са му добре няма проблем за слингове, кенгура и въобще да седи с подкрепа. Много яко. Прегледът при доктор Алексиев струваше 40 лева. А навън жегата беше непоносима, само по едно леко боди го бях облякла и пак милото му беше жега, ама не иска да пие вода.
Сега проблемът ми е, че се чудя дали да не започна вечер да го дохранвам с адаптирано мляко, защото продължава да се буди по два пъти на нощ и вече едвам издържам от недоспиване. Някоя от кърмещите момичета дали дохранват така вечер и дали дава резултат.
Къде е този Алексиев? И аз бях при д-р Алексиев в МЦ Детско здраве - на Ами Буйе, до Пирогов. За същия ли става въпрос. Ако да, той на мен ми каза изобщо никакви опити преди 6 месец. И моята е здрава и няма проблеми.

Относно втория казус, аз съм в същото положение. Заспива между 8 и 9, после се буди към 1 и към 4-5 да яде. Снощи се събуди в 1, аз и бутнах биберона в устата, заспа, но се събуди в 3, после в 5.30 и 7.30 и все искаше да яде. Пробвала съм и АМ да дам на последното хранене с надеждата, че ще спи по-дълго. Не се получи. Дали ще й дам да суче, кърма от шише или АМ - резултат никакъв. Приела съм че сама ще се откаже в някакъв момент (дано да е скоро). Аз пак ще продължавам да давам първо биберона с надеждата, че в един момент ще спре да иска да яде. Така или иначе, доколкото чувам повечето деца се будят поне един път през първата (ако не и по-нататък) годинка. Дали ще яде, реве или играе, все тая - пак ще се будим и това е. Дано поне само на едно будене да минат, че малко да се съвземем. Ние вчера станахме на 4 месеца.

# 337
Нашата заспива между 20.30-22.30ч и се буди на два-три часа. Свикнах вече, пие млякото със затворени очи и заспива. Биберона наистина помага , успокоява я.
Сутрин към 6-7ч е свежа като краставичка и готова за подвизи, а на мен ми се спии...Понякога спи до 8.30-9ч, но рядко.  Sunglasses

# 338

Къде е този Алексиев? И аз бях при д-р Алексиев в МЦ Детско здраве - на Ами Буйе, до Пирогов. За същия ли става въпрос. Ако да, той на мен ми каза изобщо никакви опити преди 6 месец. И моята е здрава и няма проблеми.

Ми това е сайтът му, оперира в Горна баня, а кабинетът му в кв Гоце Делчев, или по-скоро Мотописта май, ул Ген Кирил Ботев 3, биографията му е доста впечатляваща, на мен ми направи добро впечатление

http://www.einet.bg/~alexiev/

# 339
Гери и ние сме така.Моя син е на 4м и 9дни.Сменила съм вече 6 вида млека.Пие ги едно известно време и апочва точно както ти си писал-бута с език,криви се ,гъне се в ръцете ми , а е гладен,но млякото не го иска.Казаха ми,че Бебелана е най-близко до кърмата и взех да го пробвам.Доволна съм ,пие го с охото и без проблем.Пробвах и млякото на ДМ,също се прие добре.Моята педи каза,да сменям докато не уцелим,което му харесва.Иначе няма как.Успех. Hug
Здравей,Деси, при нас се оказаха зъби. Предните долни са побелели и набъбнали, а заедно с тях и левият кътник. В интерес на истината той само не е пробил. Казват, чепървите зъби са предните, е при нас май няма да е така.
Относно смяната на храната, не е препоръчително, защотоне е добре за коремчето.
В началото на юли ще го захранвам.
Успех!!! newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 340
  • София
На вилата сме и е голяма жега, малкия целия лепнеше. За първи път го сложих седнал за 5 мин. в едно малко кръгло легенче, за да го облея на слънчице с водичка.

# 341
  • Варна
В комплексът има училище и бих казала че завиждам на Варненските мами, че имат такъва възможност децата им да учат там.
Училището в к-кс Камчия е само за русначета и Варненските мами и да искаме, няма как да се възползваме. Там повечето по-големи хотели и СПА-центрове са вече руски. Отдават някои услуги под наем - може да се ползват басейни, сауни, масажи, спортни съоръжения, но като цяло в активния сезон отсядат само руснаци и училището е за групи русначета, които идват специално на лятно училище. Иначе има доста читави къмпнизи и бунгала в комплекса все още и се радвам, че сте попаднали на някои от тях.

# 342
  • гр.Бургас

[/quote]
Здравей,Деси, при нас се оказаха зъби. Предните долни са побелели и набъбнали, а заедно с тях и левият кътник. В интерес на истината той само не е пробил. Казват, чепървите зъби са предните, е при нас май няма да е така.
Относно смяната на храната, не е препоръчително, защотоне е добре за коремчето.
В началото на юли ще го захранвам.
Успех!!! newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
[/quote]
Дано лесно пробият зъбчетата.Нашите долни резци също са тръгнали и едното сам дето не е пробило.
Знам,че честата смяна на мляко може да предизвика проблем със стомахчето,но не може и да стои гладно бебето.Радвам се че не сме имали проблеми със стомахчето.При нас проблема не е в зъбите,защото проблема с млякото е почти от раждането му Simple Smile
Успех със захранването :*

# 343
И на мен😜!Това значи ли ,че се местим там?
А какво стана със срещата?
Аз си мисля,че понеже трудно ще се нацелим може да си направим 2-3 точки в София с определен ден и час и по някое време групите да се срещнат😃Какво мислите?

# 344
Здравейте мамчета. Вчера сутринта ни сложиха втората ваксина и бебка е с температура  38.5 почти през цялото време. Вече незнам какво е нормално. Редуваме всякакви температуро понижаващи средства. Л.Л казва, че е нормална реакция на организма, но аз се притеснавам. Предстои ни и трети последен прием другия месец и направо не ми се мисли.

Общи условия

Активация на акаунт