Февруарчетата се родиха и света ни промениха 1

• 35 259
  • 664
  •   1
Отговори
# 570
  • СОФИЯ
Slavy, ако проблема е, че много се върти бебо и затова става мазало, аз си го реших този проблем с челник на главата..Laughing Гледа като хипнотизирана към лампичката и лапа. Като й омръзне и тръгне да се върти, разтръсквам глава, за да се движи светлинката и тя пак заковава поглед там... Wink

ох, не ....
 rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 571
Много бавничка ми се струва тази схема.  newsm78

И на мене така, определено ще подхвана и от 7 месец зеленчуците, а и плодовете като почна да й давам на още едно хранене.

Захранващите мами, на колко хранения вече предлагате твърда храна? Има ли някакъв определен период през който да се предлага на още едно хранене?

# 572
Като гледам схемата на Маги Пашова аз горе долу синът ми така го захраних. Simple Smile Сега ще видим как ще езащото Софи е с едни обриви, които вероятно са на алергична основа и ще внимаваме.
svetulka3 гхи се приготвя много лесно- слагаш на котлона в тенджера пакетче масло и на умерен огън го оставяш да се топи и да заври. Първо се появява бяла пяна, която после прегаря. Прецеждаш го и в бурканче. Много е сладко и приятно. Иначе съм виждала и в разни биомагазини да продават готово.

# 573
  • София
svetulka3, благодаря за информацията. Има интересен подход, първо въвежда жълтъка, а после месо и то май само с бульон. Това което знам е, че желязото от жълтъка се усвоява по-лесно, от желязото в месото. Нещата стават постепенно, а не изведнъж.  Второто хранене се започва, когато заместиш едното (обедното). Обиковено това е следобедната закуска. Всичко зависи колко бързо ще заместиш едното хранене. Естествено може да даваш плодово пюре следобяд и без да си заместила напълно обедното. По-скоро следи детето как го приема.

Гери, на мен не ми се вижда бавна, съвсем нормално темпо е. Едно време са започвали захранване след 2-ри месец, а млечната кухня е от 10-ти, което ще рече че захранването е било 7-8 месеца. Според новите стандарти се започва около 6-ти, но се опитват до 10-тия да вкарат всичко, за да започнат млечната кухня от 10-тия. Това според мен е бързичко. Колкото и да ми се иска бързичко да мине на обща храна поне 6 месеца ще ми отнеме да вкарам повечето основни храни.

HappyKali, гениален подход! Ако ми се наложи ще го пробвам. Мазаляка при нас идва от няколко места. Постоянно си бърка в устата, дори с две ръце, а аз не съм толкова бърза с кърпата, а и нямам три ръце Simple Smile Не знам как го прави, но прави нещо като балончета с храната. Преди да преглътне първо прави малки балончета и започват да хрърчат малки пръски навън. Нещо като кихане с пълна уста Simple Smile
Вчера след третата лъжица си затвори устата и не пожела повече да я отвори докато не видя шишето с млякото. Днес всех едно пюре на хип и хапна около 1/3та от бурканчето. Вече се чудя какво да измислям, за да го накарам да яде.

Dora, благодаря за описанието как се приготвя гхи-то. Аз преди време бях чела нещо, но не си спомнях подробности. Наистина е лесно.

Днес бяхме на консултация за 40-тина дни +400 грама и +2,5 см. Вече е 6 кг. Направо съм щастлива. Да видим дали ще стигне 7.700 до една година. Толкова беше батко му на 1 година Simple Smile Сложиха му и 6-валентната ваксина, сега чакам да вдигне температура.

# 574
Момичета здравейте WinkПърво се извинявам за поста,но нямам друг избор....Спешно ми трябва лятна количка за моя малчо,но нямаме възможност сега да му купим...Някоя от вас може ли да ми помогне  Cry Cry Cry

# 575
  • София
Alya, имам един слинг тип шал, който не ползвам ако решиш мога да ти го пратя. Можеш да питаш въе фейса в групите за подаряване. В прпдавалника разгледай може да има някоя обява за подаряване. Друга опция са сайтовете за неща под наем. Някои неща от там си струва да вземеш под наем.

# 576
Alya, имам един слинг тип шал, който не ползвам ако решиш мога да ти го пратя. Можеш да питаш въе фейса в групите за подаряване. В прпдавалника разгледай може да има някоя обява за подаряване. Друга опция са сайтовете за неща под наем. Някои неща от там си струва да вземеш под наем.
Благодаря,но отделихме парички и отивам утре да купя количка на малчо,че така няма да стане Simple Smile

# 577
Slavy, права си, че трябва да се внимава със захранването...може би трябва да се въведат първо неутралните храни . Че толкова са разпространени алергиите напоследък... Sad
Днес бебчо е със зачервено от едната страна оче ( в бялата част), какво може да е? Няма гурели, може би ще мина през педиатурката...на някой случвало ли му се е?

# 578
Момичета здравейте....Силно притеснена,от вчера акото на малчо е със сиво зеленикав цвят.Чудя се от какво може да е? Четох една статия в интернет,която казва:
Зелено – сиви изпражнения при бебетата
Публикувано в: Майчинство и отглеждане
зелено - сиви изпражнения Когато дъщеря ми беше на около 2 месеца и половина, при поредната смяна на памперса бях силно притеснена. Изпражненията й бяха зелено-сиви на цвят, за разлика от досегашните жълти. Като всяка майка се притесних и педиатърката ни даде направление за гастро-ентеролог.
След посещението си там, не се успокоих и така и не получих отговор, защо цвета на акото й е бил такъв.
За да съм спокойна, че все пак няма някакви стомашно-чревни проблеми, инфекция, бактерии или каквото и да е, поисках да се направят изследвания на кръв, урина и микробиологичен анализ на изпражненията. За щастие, дори двукратните изследвания бяха отлични. Но все пак продължих да се притеснявам от появяващия се периодично зеленикаво – сив цвят.
И сега, за да се успокоите и Вие мами, които сте се сблъскали с подобен проблем, но нито педиатъра Ви, нито друг специалист, си е направил труда да Ви информира на какво се дължат, ето и отговора:
„Ако давате адаптирано мляко на бебето, дори и да е само на някой от храненията, погледнете съдържанието на микроелементи. Ако в адаптираното мляко се съдържа желязо (Fe), отдъхнете си. При някой деца реакцията на нормалните бактерии в стомашно чревния тракт към железния сулфат в храната, прави изпражненията тъмнокафяви, зеленикави или дори черни. Тази промяна не изисква лекарска намеса, не се притеснявайте, нито да прекратите приема на желязо. Изследванията показват, че желязото не предизвиква нито хранителни смущения, нито неспокойствие у бебето.
Ако обаче бебето не приема добавка със съдържание на желязо, тогава е добре да се консултирате с лекар.“

Аз давам фризолаг 1 на малчо,погледнах опаковката пише,че съдържа 6.0 мг желязо на 100 гр.При някоя от вас да се е случвало това ?

# 579
Днес бебчо е със зачервено от едната страна оче ( в бялата част), какво може да е? Няма гурели, може би ще мина през педиатурката...на някой случвало ли му се е?

Да, на мен - и изпаднах в дива паника, разбира се. Но измих очето с тампонче с физиологичен разтвор и на следващия ден й нямаше нищо на малката. (това се случи по нощите, точно след като я изкъпах и нахраних и я забелязах)

# 580
  • София
Здравейте! Сами вчера стана на 6 месеца!  Heart Eyes
Днес хапна малко повечко, дадох му чист сладък картоф и изяде 100гр. Направих му пюре от ябълка на пара и на двамата ни се услади.  Laughing

Aylq, мерси за инфото. Взе ли количка? В OLX има много добри оферти.
evianna, може да се е ударила с някоя играчка.  newsm78
Slavy, съгласна съм, че сега има много деца с хранителни алергии и трябва да се има в предвид, но всеки сам избира кога и какво да даде.  Peace

# 581
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, но ми се счупи телефона и нямам мобилен интернет, а по-рядко сядам вече на компютъра. Да ви се похваля, че днес за първи път го захраних малкия с няколко лъжички от био морковите на хип, мисля, че по-скоро ги хареса, малко му беше странно отначалото с преглъщането от лъжичката, но се справи добре като цяло. Дано да няма някаква реакция и до края на седмицата да сменя обедното мляко изцяло с пюре, защото живот и здраве другата събота заминаваме за морето. Мисля дотогава да му дам след 3-4 дена и морков с картоф. После се чудя докато сме на морето, защото ще сме две седмици да му вкарам ли там и друг зеленчук или е по-рисковано и да останем две седмици само на моркови и картофи. Дайте идея, ако вие сте били на морето дали сте давали нови храни. Иначе още не иска да сяда и сме още с бебешкия кош, а така ми се искаше до морето да сложа другия по-лек кош, ама явно ще е след това.

# 582
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, но ми се счупи телефона и нямам мобилен интернет, а по-рядко сядам вече на компютъра. Да ви се похваля, че днес за първи път го захраних малкия с няколко лъжички от био морковите на хип, мисля, че по-скоро ги хареса, малко му беше странно отначалото с преглъщането от лъжичката, но се справи добре като цяло. Дано да няма някаква реакция и до края на седмицата да сменя обедното мляко изцяло с пюре, защото живот и здраве другата събота заминаваме за морето. Мисля дотогава да му дам след 3-4 дена и морков с картоф. После се чудя докато сме на морето, защото ще сме две седмици да му вкарам ли там и друг зеленчук или е по-рисковано и да останем две седмици само на моркови и картофи. Дайте идея, ако вие сте били на морето дали сте давали нови храни. Иначе още не иска да сяда и сме още с бебешкия кош, а така ми се искаше до морето да сложа другия по-лек кош, ама явно ще е след това.

На нас педиатърката ни каза като минем през всички зеленчуци, тогава чак да минаваме на двукомпонентните зеленчукови пюрета. Те еднокомпонентните не са и много на HiPP - само моркови, тиква, пащърнак.
Иначе добре си почнала с моркови - те и тиквата са една идея малко по-течни от пащърнака.
Вече с по два зеленчука са си по-гъсти и трябва да е свикнало детето да яде от лъжичката за да ги изяжда.

# 583
Здравейте! Сами вчера стана на 6 месеца!  Heart Eyes
Днес хапна малко повечко, дадох му чист сладък картоф и изяде 100гр. Направих му пюре от ябълка на пара и на двамата ни се услади.  Laughing

Aylq, мерси за инфото. Взе ли количка? В OLX има много добри оферти.
evianna, може да се е ударила с някоя играчка.  newsm78
Slavy, съгласна съм, че сега има много деца с хранителни алергии и трябва да се има в предвид, но всеки сам избира кога и какво да даде.  Peace

Ох, явно с нокът се е одраскал (все ги режа и все някъде остава някое ръбче), но по-добре еднес, ще сложа капките и днес и край . Simple Smile))

# 584
  • Варна
Slavy, ако проблема е, че много се върти бебо и затова става мазало, аз си го реших този проблем с челник на главата..Laughing Гледа като хипнотизирана към лампичката и лапа. Като й омръзне и тръгне да се върти, разтръсквам глава, за да се движи светлинката и тя пак заковава поглед там... Wink

ох, не ....
 rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Смей се ти, смей се... Ама в сряда вечер бяхме на палатка с бебето и понеже много й хареса, решихме в четвъртък вечер пак да отидем. Върнахме се да я изкъпем, да измия шишетата и да дам пюре, че там не носех, обаче забравихме челника там. Та си връзвах едно гумено жълто пате на главата с ластик...  smile3506 Не е чак толкова поразителен ефекта, но пак работи... Wink
Дайте идея, ако вие сте били на морето дали сте давали нови храни.
Ами не само сме били, ами и живеем на морето и щем не щем - даваме нови храни, щото иначе до абитуриентската си ще кара на АМ...
Бъзикам се...  Laughing Знам какво имаш предвид. Аз не рискувам и когато не сме си в къщи и педиатърката е далеч, не въвеждам нови храни.
Иначе още не иска да сяда и сме още с бебешкия кош, а така ми се искаше до морето да сложа другия по-лек кош, ама явно ще е след това.
А летния ти кош няма ли пълно легнало положение? Това, че не сяда, не е проблем, ако можеш да сложиш коша легнал. Ралица е в летния кош от 4 месечна, нищо, че не можеше да сяда...

Общи условия

Активация на акаунт