Перилни препарати и омекотители – 38

• 84 810
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
Изкарах от архивите една бяла блуза на племенника  за сина ми. Отпред има зеленикаво петно(сигурно боядисано), но след като покисна в белина още си е там. Според вас ще успея ли да го махна или да я пиша за вкъщи.
Опитай с кислородна вода върху петното и после на 60 градуса.

# 316
Има ли значение колко градуса да е кислородната вода?

# 317
Момичета, направих страхотна беля! Съсипах почти нови дънки с ... доместос! Пръсна докато чистех офиса сутринта и сега целите са на пръски изсветляло. Знам, че е супер глупаво да моля за съвет, защото това е съсипан цвят, а не петно, но ако все пак някой може да даде съвет, с какво да опитам да оправя положението, ще съм много благодарна!  doh

# 318
Не знам да има начин да се премахне белина, освен да ги боядисаш.... Rolling Eyes

# 319
За съжаление, това ще е единственото решение май...  newsm61

# 320
  • София
Или да ги боядисаш или да ги доопръскаш, да станат "модерни" Simple Smile
Например да им докараш някакъв такъв изглед

Няма какво да направиш друго.

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 17:56 от Angel_Dust

# 321
  • ...на безопасно
Аз искам да попитам за импрегнирано яке.
Переше се без омекотител, нали?

# 322
Имах почти същия случай. И аз разшивах. Обаче с праха за пране сложих и една четвърт прахче Сноу за избелване и боядисаното се махна.

muoil , благодаря ти! Не бях чувала за прахчетата сноу, но ще изпробвам непременно!

# 323
  • София
Аз искам да попитам за импрегнирано яке.
Переше се без омекотител, нали?
Без. С някакъв подходящ препарат - има специализирани. Преди да попадна на такъв, перях с препарат за вълна.

# 324
Някой гледа ли вестника на Кауфланд скоро-аз днес видях някакъв течен препарат за пране,антибактериален,срещу гъбички и дори вируси,1.250л./3.99 CrazyТова май ще е яко newsm78

# 325
  • Стара Загора
дезинфектант Импресан,но не е препарат за пране, а добавка. Слага се в отделението за омекотител. Има вариант и с омекотител розов на цвят. Нямам идея дали се предлага в Кауфланд.

# 326
Или да ги боядисаш или да ги доопръскаш, да станат "модерни" Simple Smile
Например да им докараш някакъв такъв изглед

Няма какво да направиш друго.

Това с дантеления ефект ми допада. Цветът им е (или по-скоро беше  Laughing ) сив и не знам, ако ги донапръскам дали няма да стои грозно  newsm78 На местата, където е попаднал препарата са бледорозови сега. Като цяло сиво и розово си отива все пак Grinning Благодаря за идеите, ще ги изпера довечера и утре ще му мисля - ще ги боядисвам ли или ще търся дантела Wink

# 327
  • София
може би зависи от концентрацията на белината и времето, което престои. Т.е. при  чиста белина и повече време, вероятно няма да розовее.

# 328
  • Бургас
А след пране няма ли напръсканото да стане на дупки?Имам такъв спомен с една моя тениска.

# 329
  • София
хъм, интересен въпрос, не съм си избелвала нищо, но пък хората го правят и носят, може би трябва да се види точно някое how to, за да се разбере точно как, колко, колко време, за да не се разпадне след това... това ако разбира се й се занимава и играе с тези дънки, ако така и така се броят вече за съсипани си е просто експеримент, ако мисли, че повече опит ще има с боядисване - да ги боядисва (петното няма ли да остане по-бледо?).
Мда - ето
https://blog.gojane.com/2012/11/13/how-to-bleach-tie-dye-jeans/
Then pour 50/50 bleach and water into a bucket.

Let jeans sit for 20-60 minutes depending on the thickness of the denim and the desired color. The longer you leave them, the lighter they’ll get.

Tip: Don’t leave jeans soaking for too long or the bleach will start to eat away at the fabric. Just keep an eye on them!

Извинявам се за оспамването на темата Peace

Общи условия

Активация на акаунт