Перилни препарати и омекотители – 38

• 84 827
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
  • ...на безопасно
Аз съм доволна от прах Тема. Пробвала съм този: https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%85+%D0%B7%D … liI-wbKtoZu61M%3A Прането ми е изпрано отлично и не мирише като Ариела /слава Богу/. Можеш да пробваш с малка кутийка. Не стига за 3 пранета, както е написано, но поне можеш да решиш дали ти харесва.

И аз съм ползвала тази Тема, поради липса на друго.
Не беше хич лоша. Даже голяма опаковка изхабих / 1,5 кг?/

# 301
И за мен е непонятно прането със Савекс. Един единствен път съм го ползвала, още когато го пуснаха преди няколко годипи, при това за дънки, след като изсъхнаха все едно не бяха прани. За мен това наистина е мазохизъм, но разбирам и възрастните хора, виждайки, че е по-евтин от останалите мислят, че спестяват, което е наистина жалко.

# 302
Имам рокля, която е бяла в горната си част и черна в частта на полата. Изпрах я в пералнята на 40 градуса и бялото посивя. Как да го направя отново бяло и свежо? Прах с течен персил и НЕ сложих кърпички за улавяне на цвета. Роклята не става нито за бяло, нито за черно пране - точно половината е черна, а другата бяла. Платът е синтетичен, плътен.

Преди няколко седмици писах, че оцветих едни хавлиени кърпи. Виж в края на тема 37, какви препарати ми препоръчаха момичетата. Аз взех един на Хайтман за оцветени дрехи, но преди това ги пуснах повторно с ариел и изненадващо за мен боята се махна, без специалния препарат за обезцветяване. Според мен в твоя случай е задължително да ползваш цветоулавящите кърпички за бяло пране. Иначе не знам как ще се справиш с тази рокля, все пак и занапред трябва да се пере, пожелавам ти успех, дано се оправи.  Simple Smile

# 303
  • София
Има ли някъде по големите вериги намаление на Персил и Ариел, че свърших праховете, а не ми е попадала информация из брошурите?

# 304
  • оттам, откъдето започва България
Персил 6.99 лв. за 20 пранета в ДМ до 4 май.  Peace Не знам доколко е изгодно.

# 305
  • София
О, мерси, дидка, изгодно е. Сложила съм "таван" на цената за 20 пранета около 7 лв.  Laughing  Стандартната цена е 10-10 и нещо, изобщо не знам кой купува на нея, де  Crazy

# 306
  • оттам, откъдето започва България
Радвам се, че съм ти била полезна. Имаш 2 дни за покупката.  Peace

# 307
  • София

За Ариела - не бих посмяла да пера цветно /черно, червено, т.синьо, зелено/ с него.
Редовно - не, разбира се, но от време на време не причинява никакви щети.

Защо? От години пера с Ариел за черно, тъмното пране, поражения не съм имала  newsm78

За Савекса, не знам с кой акъл взех голяма опаковка от поредната промоция.... след отзивите в темата няма и да го отварям, директно го нося на вилата все ще изпере някоя и друга работна дреха.

# 308
  • София
Говорехме за. Ариел за бяло.
Изпрах калъфките на дивана с Бинго, цветът е добре, но има бели черти

# 309
Със сигурност е коментирано в темата, но не успях да намеря - с какво да почистя петно от шоколадов сладолед върху памучна риза( ризата е бледо жълта)?

# 310
  • Русе
Със сигурност е коментирано в темата, но не успях да намеря - с какво да почистя петно от шоколадов сладолед върху памучна риза( ризата е бледо жълта)?
Може и да не успееш да го почистиш. Миналата година някой в темата(ако не се лъжа Ev_e) имаше проблем с такова петно. Дано се включи със съвет. Тогава се коментираше с какви "боклуци" се правят шоколадовите сладоледи.
Аз не успях миналото лято да изпера петна от горещ шоколад върху еспадрилите на сина ми. С какво ли не третирах и не прах?

Последна редакция: вт, 03 май 2016, 01:11 от viki_1974

# 311
При мен петна от сладолед се изпираха без проблем от памучни тениски и панталони, без предварително третиране, с праха, с който обикновено си пера детските дрехи-прах Денкмит ултрасензитив на ДМ...някакви български сладобед на клечка от кварталния магазин...

# 312
Изкарах от архивите една бяла блуза на племенника  за сина ми. Отпред има зеленикаво петно(сигурно боядисано), но след като покисна в белина още си е там. Според вас ще успея ли да го махна или да я пиша за вкъщи.

# 313
  • София
Това е едно от малкото неща, които не винаги съм успявала да пера успешно на детето, с каквито и да е препарати да го мина - шоколадов сладолед - ужасия Simple Smile Отдавна не се е капал за радост.
(обаче май зависи и от сладоледа и от точно материята)

# 314
Изкарах от архивите една бяла блуза на племенника  за сина ми. Отпред има зеленикаво петно(сигурно боядисано), но след като покисна в белина още си е там. Според вас ще успея ли да го махна или да я пиша за вкъщи.

Щом белината не го е махнала, друго едва ли....За една блуза не бих си правила труда да пробвам 3-4 неща за махане на едно петно...

Общи условия

Активация на акаунт