Перилни препарати и омекотители – 38

• 84 717
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Sekhmet, Много ти благодаря за бързия отговор! bouquet

# 541
А какъв е този Персил, в който има мерителна чашка? Не съм срещала от години Персил с чашка (не, че нямам цял кашон и ми е притрябвала Laughing).

# 542
Донесоха ми го като подарък от Турция. Simple Smile

# 543
  • Бургас
Здравейте,
Купих прах за цветно Denk mit. Втора пералня прахът не се разтваря напълно, половината остава в отделението на пералнята. Не съм завишавала дозата за пране. Имам прах на същата марка за бебешко, с него нямам подобен проблем. Каква може да е причината?
Ариела на промоция в Била е само за цветно.

# 544
При мен се разтваря. Само веднъж имах издънка, но с праха за бяло.
Пробвай да почистиш дюзите, от които тече водата, с препарат за баня и стара четка за зъби, за да тече на хубава струя под налягане. Аз така направих и вече не съм имала проблеми.

# 545
Това "ако" са основни неща, които задължително се отнасят и при пране с прахообразен прах.  Peace

Не съм съгласна с горното...прахът не полепва и не се наслагва по тръбички, маркучета и т.н. вътрешности на пералнята, за разлика от течните, затова и при него не се налагат тези превантивни мерки, описани по-горе в друг пост.

За ДМ-ския прах...може да е по ситен, и това да е причината да не се разтваря добре. Поне бебешкия ДМ-ски е такъв ситен, за разлика от Ариел, който има и някакви топченца, цветни кръгчета и т.н.

# 546
Ultra Sensitive е ситен като пудра захар, но обикновеният прах Денкмит е едро гранулиран - различен начин на производство.

# 547
Така ли...не го знаех това.  Все още не съм купувала ДМ-ски прах, освен детския, мисля за бяло да е следващата ми покупка..
В такъв случай нямам обяснение защо не се взема от чекмеджето...

Само да добавя за промоциите - в ДМ, поне по брошура, само гел Ариел е на промоция...В магазина незнам как е, може да не е отбелязано коректно в брошурата...и да има и прах на промоция...
Но в Лили дрогерии прах Персил е на промоция май...около 7 лв мисля беше..

# 548
  • София
Във фантастико всички сухи видове ариел бяха в промоция, течните май и те, но тях не ги заглеждам.
В лили имаше някакви капсули персил със сапун, някаква бежавка кутия, не съм обръщала май внимание до сега, че има такива.

# 549
  • Варна
При мен прахът за чувствителни тъкани от ДМ, както и Bingo starry night често не се разтварят, а пералнята е едва на 6 месеца.С немския, дърт Ариел " антика " и ОМО го няма този проблем - мислех, че е от варненската вода...

# 550
Само да добавя за промоциите - в ДМ, поне по брошура, само гел Ариел е на промоция...В магазина незнам как е, може да не е отбелязано коректно в брошурата...и да има и прах на промоция...
В четвъртък ходих - и прахът е на 7,99 лв.

В лили имаше някакви капсули персил със сапун, някаква бежавка кутия, не съм обръщала май внимание до сега, че има такива.
Да, тези ги видях и в DM, но напоследък нямам настроение да пиша много. Ето това са:
Скрит текст:

# 551
  • оттам, откъдето започва България
]

Не съм съгласна с горното...прахът не полепва и не се наслагва по тръбички, маркучета и т.н. вътрешности на пералнята, за разлика от течните, затова и при него не се налагат тези превантивни мерки, описани по-горе в друг пост.

teta, ако се дозира правилно препарата /независимо прах или течен/, ако се използва достатъчно дълга програма на подходящите градуси, ако се изважда веднага прането, а не се застоява с часове в пералнята /някои мами перат с отложен старт през нощта и прането остава с часове затворено в барабана/, ако вратата е отворена, когато пералнята не работи, ако се почиства чекмеджето редовно за мен си остават основни неща, независимо с какво переш. И между другото съм сигурна, че няма как да не се отлага прахта за пране по тръбата, която го отвежда от чекмеджето към барабана, а и по самия барабан, особено както при нас водата е варовита, т.е. твърда.  Затова твърдя, че със сигурност тези превантивни мерки са необходими, поне за мен, и аз си ги спазвам, за да нямам проблеми, които мога да избегна.   Peace Но това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него. Не агитирам никого да пере само с течни прахове. Това си е личен избор.

# 552
Колко грама е отбелязано на кутията от новия Ариел за пране без захабявания е петна?
Благодаря.

Последна редакция: сб, 04 юни 2016, 21:26 от Пролетен ветрец

# 553
Аз си правя профилактика на пералнята, като я пускам празна на 90 градуса, с прах за бяло, на всеки два месеца. Иначе използвам всякакви видове прахове и течни и от другите, пералнята ми е някаква на Сименс с електронен дисплей, на почти 4год. е, доста я експлоатирам и въобще не мирише лошо.

# 554
Колко грама е отбелязано на кутията от новия Ариел за пране без захабявания е петна?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт