"Септември е още далече, а бебчо смело ни рита вече" - ТЕМА 5

• 70 987
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря ви Simple Smile
Става въпрос за Шейново.

# 586
  • София
Благодаря ви Simple Smile
Става въпрос за Шейново.

Еми в сайта има ценоразпис, като отдолу има забележка:"ПАЦИЕНТКИ,  КОИТО НЕ СА ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИ ЗАПЛАЩАТ ЦЕНАТА НА КЛИНИЧНАТА ПЪТЕКА ."

# 587
А ти защо ще влизаш в болница???

# 588
Здравейте,аз живея в Центъра и очаквам момченце с термин 09.09 На ехографския преглед се оказа,че диаметърът на главичката е за 30 г.с, обиколката на коремчето е за 27 г.с, а бедрото за 26 г.с.Аз в момента съм в 26 г.с, докторът каза,че всичко е наред,но това разминаване ме притеснява. Заради по-голямата главичка се водя две седмици напред.При вас как са показателите.

# 589
Здравейте, момичета  Hug
Чета ви от скоро и е време да се запиша и аз тук Simple Smile
Първа бременност, момиче  Heart Eyes , с термин 16.09., 25 г.с. +6 кг. Пия витамини Pregnacare и магнерод 3*1.
Моля да ме добавите r във ФБ групата vd_8182@abv.bg
Лека бременност на всички Hug

Последна редакция: сб, 04 юни 2016, 12:11 от Valneta

# 590
Escarlata, всичко наред ли е с теб и бебетата?  Praynig

Добре дошли на новите момичета!  Hug

Аз да се оплача, че се водя вече с гестационен диабет.  Crossing Arms 4 пъти на ден в определени часове трябва да си меря захарта и записвам какво кога съм яла. Пръстите ми са вече двойно надупчени, а пък стойностите за двата дена, откакто правя упражнението са в нормата... Rolling Eyes В понеделник имам отново час за лекция по препоръчителното хранене през периода и след това се започват индивидуални часове с диабетолога. Тъкмо си взех 200 иглички за повода и направо ми призля от големината на пакета  ooooh!, но няма как, ще се боцкам, щом се налага.

Днес ще моделствам, по-скоро корема ми с Буболечките Mr. Green на група студенти, които се обучават в сферата на Пренаталната медицина. Та поне ще видим Бебките извънредно и на много хубав видеозон.  Crazy

# 591
Мока, как открихте диабета? Оплаквания ? Какви стойности на захарта ?

# 592
Katrin, доктора ми пусна превантивно изследването ( в рамките на 2 часа се взима 3 пъти кръв - един път на гладно, пие се сироп от глюкоза, един час след това пак кръв и след един час отново кръв) преди около месец и тогава стоиностите ми бяха леко завишени. Миналата седмица пуснахме още един и стойностите са ми вече доста завишени, затова ме пратиха на диабетолог.

Венозна кръв на гладно преди приема на сиропа:  95 mg/dl ( границата е 95)
Венoзна кръв след 1 час от приема на сиропа: 208 mg/dl (границата мисля, че е 170-180)
Венозна кръв след 2 часа от приема на сиропа: 171 mg/dl ( и тук мисля, че е 140)

Оплаквания съм нямала, основните ми храни не са тестено, сладко, газирано, ориз и т.н., наследствени случаи в близкия роднински кръг също нямаме. Но при многоплодна бременност риска се увеличавал автоматично.

# 593
Ясно.на мен само глюкоза ми е изследвана.питах просто за сравнение.

# 594
Здравейте и от мен,вече в 28ма седмица.Тъкмо се прибрах от двуседмична отпуска в България и за първи мога да кажа,че го направих с нежелание. Хубаво време,приятелки, свободни хора,винаги можех с някой да се шляя навън и голямото пазаруване!! Беше страхотно да избираме бебешки дреболийки.

Но...тази жега ме побърка-за 3 дни се надух ,така че трябваше да сваля пръстените си  ooooh! И тогава се замислих в какъв неблагоприятен период за климата  в България сме забременели.Тук в Германия е точно обратното-ще съм свободна точно когато се постопли и ще мог а да се насладя на  времето,но в Бг е просто кошмарно. Вие как издържате? хем да не се застоявате на дивана и хем да не слънчасвате?

Иначе ние сме добре,само умората ме съсипва тези 10 кг отгоре ми тежат.

# 595
Здравей. Аз вчера влязох пък в 27 г.с.
За жегите ....права си .трудно е.гледам да не излизам между 1 и 6 , защото скоро направо ще е опасно .особено като стане над 30 градуса  .в Германия сигурно е много приятно сега Simple Smile
И аз взех да се подувам. Само дето съм 11-12 кг вече отгоре Sad и на мен ми тежат.никога не съм била такива кг и се чудя как да ставам от леглото и дивана вече .чувствам се все една правя коремна преса Wink
Другите мами къде сте еее?  Не прекалявайнте със слънцето; )

# 596
И аз съм 27+2 , + 8 кг все още ,  мислех че ще станат повече докато отида на лекар в сряда, ама добре е засега. Ходих в парка на кафе, много топло , да, сега се пекох малко на терасата- ръцете и кълките Grinning , на плаж се притеснявам да ходя, лошо сигурно ще ми стане. Иначе контракциите , където имах по няколко на ден скопо не са се появявали. Преди няколко дена си купих два потника за бременни от Кауфланд на промоция двата за 10 лв, взех М номер но са ми доста големи, в гйрдите особено Grinning  но ще стават тамън за по нагатък, аз засега с клин ги слагах , но вече ще е мн горещо и не знам с какво да ги нося, дали ще има някакви къси гащи или къси клинове за брем

# 597
Katrin, на мен глюкозата в кръвта ми показа също завишени стойности и реално от там ми назначиха специалния тест.

Днес и в Германия е жегичка, поне при мен и се крия на хладно. Бях 3 дни в Будапеща в командировка и там си беше жега, и в сградата и навън. Единия ден в бюрото така ми се зави свят, че добре, че имаше къде да седна, въпреки, че пих през цялото време достатъчно вода. Така, че, Момичета, внимавайте по жегите.  Hug

От около седмица също се надувам и то доста, но гледам да вдигам краката на високо. Лошото е, че и ставите започнаха да ме болят, още 3 месеца не ми се мисли как ще е положението.  Tired

# 598
оо  Да днес беше 27 градуса и много влажно при нас,но така или иначе аз се занимавах с избор на мебели и мога да  кажа,че съм максимално изнервена. Търся детско легло с размери 140/70 или 120/60 с падаща решетка и възможност да се вдигне на височина около 80 см матрачето,тъй като  нашето легло е много високо.
Е открих само 1 единствено след  4 часово търсене в интернет е Германия и Англия,за сметка на това ми допадна ето това от БГ и много се чудя дали да не  поръчам от там ,ако е възможно да ми доставят. Става въпрос за това легло : http://www.arbor-bg.com/mebeli/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0 … 5%D1%80%D0%B8-14/
Някоя от вас поръчвала ли е от тази  фирма или приятелка??? Някакви отзиви?Нищо не  намирам в нет като коментари.

# 599
Kokontessa, какво имаш впредвид с падаща решетка? Да се маха цялата ли, а не само няколко пръчки? На повечето в описанието въобще не е споменато, на каква височина може да се наглася матрачето...  newsm78
А матрак избра ли? Аз се чудя за този, след като незнам колко препоръки и рецензии изчетох и станах разногледа. http://www.babymarkt.de/julius-zoellner-matratze-air-allround-70 … 6034&rp=55.19

Общи условия

Активация на акаунт