"Септември е още далече, а бебчо смело ни рита вече" - ТЕМА 5

• 70 464
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
Ескарлата, какво ти каза док. за оттичането? Май освен по-малко сол, повече вода и поставяне на краката на високо няма друг лек?
Аз утре също ще звънна да попитам, дали искат да ме видят по-рано. Прегледа ми е чак след две седмици...

Не, още нищо не усещам, но дано скоро!  baby_neutral baby_neutral
Моите бяха последно едно срещу друго,с пикочния ми мехур по средата.  Mr. Green
При теб е било наистина много умиляваща картинка.  Heart Eyes
Ти усещаш ли ги вече?

# 91
Даа, за оттичането на краката май няма друг лек. Умирам постоянно да ги опъвам... и честно казано вечер заспивам с възглавница под прасците....
Като си легна вечер и сложа ръката между пъпа и бикини зоната, си мисля,че усещам някакво движение отвътре,много леко..... Понеже ми е за първи път се надявам да не си въобразявам, но чувам,че близнаците могат да се усетят и в по-ранен етап....
Аз прекалих с прегледите - на 2 седмици съм пред видеозона. Но ме наплашиха от самото начало,че до 20 г.с. може да се развие при еднояйчните трансдифузионен синдром ( май така се казваше), та ми е мания вече да следя дали растат заедно - приемам минимални мм разлика Simple Smile))

# 92
  • Пловдив
Здравейте! Да ви се похваля и аз-лекарката ми каза,че ще е МОМИЧЕНЦЕ,за което съм безкрайно щастлива.Надявам се да не е объркала. Честити хубави новини на мамите и за разбирането на пола.Много е вълнуващо като ти кажат бебчето какво ще е. Blush bouquet

# 93
Тия, много се радвам,че резултатите са добри! Малкият създава стрес още нероден Mr. Green
Мислиш ли да обсъждаш резултатите или вече си го направила с гинеколога  си?Интересно ми е как изглеждат резултатите,какво е изследвано и как точно е описано,можеш лида дадеш малко повече информация,като се поуспокоиш?

Аз още съм си вкъщи и вече обривът е по-добре и се успокоих. За съжаление при нас времето е ужасно,вали от вчера без да спира и е студено.Завиждам ви за времето в Бг на  всички!

# 94
Тия, много се радвам за хубавите ти новини!
Полинчето, честити пеперудки в корема!  Сигурно е прекрасно и нямам търпение да го усетя  Grinning
На всички разбрали пола-честито!

# 95
Тия, много се радвам,че резултатите са добри! Малкият създава стрес още нероден Mr. Green
Мислиш ли да обсъждаш резултатите или вече си го направила с гинеколога  си?Интересно ми е как изглеждат резултатите,какво е изследвано и как точно е описано,можеш лида дадеш малко повече информация,като се поуспокоиш?

Аз още съм си вкъщи и вече обривът е по-добре и се успокоих. За съжаление при нас времето е ужасно,вали от вчера без да спира и е студено.Завиждам ви за времето в Бг на  всички!

Очаквам да получа разчитане от генетик. Би трябвало до понеделник да го получа и ще споделя.
Иначе резултатите изглеждат така:

chromosome 21   result 1.6        normal range Heart    within the normal range
chromosome 18   result 0.6        normal range Heart.2 within the normal range
chromosome 13   result 0.3        normal range Heart.9 within the normal range

Това е най-същественото, има и разни други неща, но не ми говорят много.
Не знам дали да ме притеснява, че за даун резултата е 1.6, а не нула цяло и нещо си, но пише, че е в норма. Очаквам да видя и разчитането.
Ако мога да дам още инфо, но не съм се сетила питай.

# 96
Тия, не трябваше ли да ти дадат резултат от сорта: да или не?
То се вижда, че няма проблем и от тези, ама малко като начин да не бъдат подвеждани под отговорност ми изглеждат представени тез резултати.
Аз още нищо не съм усетила, ама доколкото знам то най се усещало вечер като легнеш по гръб, а аз тъй като имам още гадене от време на време лягам, свивам се на кълбо, че така е малко по-добре и заспивам веднага, та няма май много удобни моменти да пообщуваме с бебока  Mr. Green
Да се надяваме за в бъдеще да ни се удаде възможност  Simple Smile

# 97
Ми такъв резултат са ми дали, пише - No evidence of fetal trisomy 21, както и за останалите така. Иначе като се има предвид, че това е вид скрининг, а не диагностично изследване, мисля, че повече от това няма какво да искам от този тест. Теста отчита риск, също като бхс, но с много по-голяма точност от бхс-то, защото не е правено на база статистика, а е изследвано днк-то на бебето, което е изолирано от моето.

# 98
Здравейте и от мен, чакам с нетърпение да измине още един час и съм на преглед. За първи път за тази бременност ММ ще дойде с мен. Надявам се бебо да е активен и със сигурност да ни потвърдят сините гащи.  Crazy

# 99
Да, знам че е скрининг, просто ми се струваше че някъде някоя майка беше писала резултат положителен или отрицателен, но може да не го е пишело в самия тест така, а тя да го е предала. Аз затова си мислех че и те дават отговор да или не.

# 100

Очаквам да получа разчитане от генетик. Би трябвало до понеделник да го получа и ще споделя.
Иначе резултатите изглеждат така:

chromosome 21   result 1.6        normal range Heart    within the normal range
chromosome 18   result 0.6        normal range Heart.2 within the normal range
chromosome 13   result 0.3        normal range Heart.9 within the normal range

Това е най-същественото, има и разни други неща, но не ми говорят много.
Не знам дали да ме притеснява, че за даун резултата е 1.6, а не нула цяло и нещо си, но пише, че е в норма. Очаквам да видя и разчитането.
Ако мога да дам още инфо, но не съм се сетила питай.

Тия, много се радвам!  Тези резултати с - (минус) отпред ли са?

Ето моите:

Chromosome 21 -0.3 (< 3.0) within the normal range No evidence of fetal trisomy 21
Chromosome 18 -1.5 (< 3.2) within the normal range No evidence of fetal trisomy 18
Chromosome 13 -0.9 (< 3.9) within the normal range No evidence of fetal trisomy 13

Ето и откъси от последващото разчитане:

"В 85% от случаите на случайни вродени малформации засягащи плода генетичните анализи установяват бройни аномалии свързани с тези хромозоми (Rejane G. Kessler 2008).

.................

Отчетените стойности са в рамките на нормалните и не показват рискова бременност по отношение на изследваните синдроми.

...........не намирам за необходимо провеждането на допълнителни генетични изследвания за изясняване риска за бройни аномалии свързани с хромозоми 21, 18 и 13 при настоящата бременност.

Препоръчвам проследяване на бременността с ултразвукови изследвания (фетална анатомия и фетална ехокардиография)."

Тълкованието е на доцент Алексей Савов, Началник Национална Генетична лаборатория

# 101
Lyn, няма минуси при мен.

# 102

От това, което чета, с минус е по-добре... Преди да получа резултатите по имейл ми звънна представителка на официалния дистрибутор и каза, че няма повод за притеснение. Дали ти направиха прочит на резултатите и от там?

# 103

От това, което чета, с минус е по-добре... Преди да получа резултатите по имейл ми звънна представителка на официалния дистрибутор и каза, че няма повод за притеснение. Дали ти направиха прочит на резултатите и от там?

Обадиха се, казаха, че резултатите са добри. Къде четеш, че с минус е по-добре?

# 104

Обадиха се, казаха, че резултатите са добри. Къде четеш, че с минус е по-добре?

В грешка съм, извинявай. Ето един с резултати с плюс и минус и тълкуванието им:

http://www.prenatest.bg/wp-content/uploads/2014/04/PT-TEST%20RES … male_SPECIMEN.pdf

Общи условия

Активация на акаунт