Откога е подходящо дете да се научи да кара ролери

• 6 287
  • 26
  •   1
Отговори
Дъщеря ми е на 6г.и иска да и вземем ролери,но се страхувам дали вече е готова за ролери.може да кара тротинетка даже е фурия,колело само с помощни колела.
Бих се радвала да споделите вашия опит и препоръки ,какви ролери е подходящо да вземем

Последна редакция: пн, 04 апр 2016, 09:45 от Редактор*

# 1
На дъщеря ми й взехме като беше на 2 и половина. Не мога да кажа, че кара, но поне прави опити, върви с тях, приплъзва се и се опитва да се засили. В края на лятото винаги е задобряла, в началото на пролетта малко й е по-трудно.

Вземи хубава марка ролери, не пести. Трябва да са стабилни и сигурни. Задължително каска и протектори. Отиди в специализиран магазин, там ще ти помогнат с избора.

# 2
  • София
Май беше на 6 и половина дъщеря ми. Купихме не много хубави ролери от Спортдиректа.
Обаче като ги подкара, без каска и протектори, за 1-2 седмици се научи и караше като луда. Оплакваше се, че колелцата не са достатъчно бързи. В едни момент сменихме колелцата, а на следващата Коледа купихме по-хубави ролери.

# 3
  • FRANCE
Малката на 4 се качи на ролери. Справя се добре. Голямата на 6 сега е абсолчтна фурия. Взехме ги от Декатлон. Протекторите са задължителни, особенно в начлото. Голямата от миналата година има ролерите като спорт за  по два три месеца (после сменят спорта).

# 4
Благодаря ви милички , хммм а номера на ролерите как да избера  Thinking те краката и толкова бързо растат

# 5
Благодаря ви милички , хммм а номера на ролерите как да избера  Thinking те краката и толкова бързо растат

Аз живея сега в чужбина, но би трябвало и в България да има детски ролери, които са примерно 29-32, 33-36 номер и си имат механизъм за наместване за съответния номер. Такива ползваме ние и за 2 деца. Сега купихме на сина ни 29-32. Той в момента е номер 30, съответно ботушчето на кънката е в момента на 30. Почти на 6 г. и се научи да кара.

# 6
  • София
Моята дъщеря е на 3, тренира фигурно пързаляне и кънки на лед вече кара перфектно, съответно мисля че ще е ок и с ролерите и ще взимаме това лято за да не губи тренинг с кънките. Единствено виждам зор с намирането на такъв размер, че носи 25-ти номер и са малко моделите за толкова малки крачета. На 6 не мисля, че ще имате каквито и да е проблеми.

# 7
Не е малка, вземете й.
Те фигурно пързаляне започват да тренират от 4-5 годишни.
Ако сте от София, парковете с добър асфалт за ролери са Заимов, Св. Петър и Павел и Света Троица.
Може да се кара и на най-известние за това места: НДК и Паметника на съветската армия.

# 8
  • На брега на реката
Първите й ги взехме като беше на 4. Но много бързо й омаляха, а и нямаше много време да ги кара. Беше на 6 като взехме такива, които варират между 31 и 34 номер, от Спорт Депо. Много бързо се научи да ги кара, единствено качването и слизането по стъпала не е усвоила все още.

# 9
  • София
След като иска, явно се чувства готова. А и зависи много от детето.
Нашто диване се качи за сефте на колело на 3, на 4 вече по-сериозно и хвърли помощните за 1-2 седмици. Сега, на 5, вече е 'майстор" кара без ръце, с един крак, прави разни пируети дрифтове и подобни дивотии. Grinning
И ролери кара, не е нещо впечатляващо, но реално "се научи" за няма и седмица, а не беше слагала преди това. Mr. Green

# 10
Ето тези взехме на дъщеря ми. Доволна съм. Здрави са, научи се да ги кара, може да ги носи няколко години.

# 11
Много са хубави ,тези май ще и поръчаме. Много ти благодаря
Само ми е трудно да се ориентирам кои наколенки да избера ,тези номера ХL ,S нищо не ми говорят като размер.
И дали да не поръчам чанта за ролерите сигурно е по-удобдно за носене

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 23:57 от ''Once Upon A Time''

# 12
  • София
На мен пък изобщо не ми харесват декатлонските, обувката НЕ се разтяга, само размера на чорапа се променя. Не ми харесва и пластмасата и здравината на катарамите, но за 30лв толкова, поне колелцата и лагерите изглеждат ок. Това за горния модел, розовите, иначе имат и там разни прилични модели, но тях не съм ги гледала обстойно защото започват от 28-ми номер, а на мен ми трябват 25-26.

# 13
Значи трябва не само чорапа така ли,а и самия ролер newsm78. в Джъмбо имаха ли ролери
Бюджета за ролери е 100лв. с екипировката

# 14
  • София

Бюджета за ролери е 100лв. с екипировката
За Декатлон-ски стигат доволно. Иначе, само читави ролери почват от 60-70. Но няма и смисъл. Като се научи, като задобрее и като вече не расте крака с бързи темпове си струва.

§ Като взимах колело, подгони ме някаква мания за хубава каска....нали, всичко да е шест. Е, взех Увекс, намсикаква, върха и 2 пръста отгоре. Никакъв смисъл нямаше. Първо, не щеше да носи, после като кандиса, след скандали и мрънкане й видя сметката за няма и месец и то не от падане. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт