На работа с колело

• 15 805
  • 107
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Браво Hug

# 31
  • Пловдив
От доста време ходя на работа с колело, всеки ден, дори и зимата. Работя в офис на 10 мин. с колело от вкъщи. Не ми трябва баня като стигна, въпреки че, имаме такава, не са ми проблем дрехите и обувките, защото сме с униформа нагоре и с дънки или спортен панталон и маратонки. Работата не позволява носене на роклички и поли, дори и лятото... Wink
Не изкачвам тепетата, че да се потя чак.

Освен това, колелото ми е и обичайния транспорт из града, дори когато излизам на клуб понякога вечер. Не ми е проблем да се прибера и по малките часове на нощта с колело - имам си светлини, а и карам по велоалеите. Simple Smile

Бързо, приятно, без задръствания, без проблем с паркиране, навсякъде има място за паркиране на колелета, а и новите велоалеи си заслужават.  Peace
Само дето много пешеходци, и най-вече майки с колички, се мотат по тях, и за малко да блъсна няколко... ooooh! ама не отбират от обяснения, че трябва да се преместят на тротоара....прост народ, кво да го правиш. Надявам се да има все повече глобени пешеходци за това че, се разхождат по велоалеите.  Peace

# 32
Както обикновено във Пловдив сте по-добре  Laughing В София няма места за паркиране на велосипедите Confused Трябва да си качвам колелото до офиса на 3-я етаж без асансьор...

# 33
Разбира се, че има места за паркиране на велосипеди в София и то на не малко места. Но смееш ли да си оставиш колелото там? На мен ми откраднаха едно и после си влачех новото до третия етаж всеки ден.

# 34
  • Пловдив
Просто трябва да се внимава къде се оставя.
Сравнително безопасни места за връзване на колелото: места за оставяне на колелото пред банки, на оживени места и пред големи магазини. Едно от най-безопасните места е да се оставя до платен паркинг за коли, по-скоро до охраната, като специално им се обърне внимание, че разчиташ на тях Wink

# 35
Здравейте, от известно време ми минава идея да си купя велосипед и с него да ходя на работа, живея в Пловдив и имаме доста велоалей и си мисля че с него ще избягвам задръстванията, на които всеки ден отделям минимум по 30 мин. Някой може ли да ми препоръча какво да бъде ,Градско или Планинско ?

# 36
  • София
Градското е по-удобно. Гърбът е по-изправен. Гумите са с много малък грайфер. Големият грайфер на планинските създава осезаемо по-голямо съпротивление на асфалта и при баири се усеща. А най-добре отиваш в магазина и пробваш. Добре е да ти сложат калници, ако колелото, което избереш, няма. Аз като купувах моето ми замениха и седалката с по-голяма и мека без доплащане. Заради малкото средства се принудих да взема планинско - градските модели бяха поне 2,5 пъти по-скъпи. Не ми е много удобна стойката с него, но до работата ми е 10-на минути, та се трае.

# 37
Разгледах няколко градски колела но всички са с багажници, има ли модели без багажник ?

# 38
А какво ти пречи багажникът?

# 39
ЗДравейте, не ми пречи багажника, просто не ми харесва чисто визуално,
Каква трябва да бъде вилката ,видях че има с амортисьори или без -каква е разликата?

# 40
  • София
С амортисьори е по-меко возенето. Предните доста пазят китките. Сегашното ми колело е без никакви амортисьори (за разлика от старото, което откраднаха) и усещам липсата им.

# 41
Вчера разгледах доста градски велосипеди ,но за момента се спрях на този тип велосипеди-http://velomania.bg/gradski-velosiped-sprint-solara-nexus-3-lady-26.html-някой има ли информация добри ли са тези модели.Благодаря Ви.

# 42
  • Пловдив
Много е красиво, но е: Спринт, скъпо, 26 инча гумата.
Не че съм против марката, но като работила там....като знам  Laughing

Ако държиш да е от магазин, посъветвай се с продавачите и взимай, те ще знаят повече от нас, би трябвало.

В нашия град има няколко човека,  които сглобяват поръчково, което означава по-добра цена, визия, която също е красива, удобство за теб спрямо ръст, желания и т.н.

# 43
Благодаря за информацията, казаха ми доста добри думи за Спринт и затова разгледах техните модели, сега малко се обърках, но цената на това колело ми се струва прилична има и красив дизайн, виждам че има и безплатна доставка....но ще помисля още малко.

# 44
за същите пари е и това http://bg.sportsdirect.com/col-de-turini-valoire-ladies-bike-933 … ?colcode=93335901, (доставката е 20€ за 4-5дни с ДХЛ, поне така беше преди). Изглежда подобно.
Аз оттам си взех Дънлоп преди време за около 100€ на някаква промоция (такова същото, намерих снимката в нета - http://www.velomobile.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0/15329.%D … -Mountain-Bike-26 ), сега в спортсдирект нямат такива. Доволна съм.

Общи условия

Активация на акаунт