Майчинството счетоводно-69

• 55 872
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,

тъй като предстои класиране за детските градини и ме интересува ако детето бъде прието в ОДЗ-то, какво се случва с моето майчиство. В kg.sofia.bg пише, че имам право да отложа записването за яслена група до 90 дни, тъй като детето няма да има навършени 10 месеца, но пък в сайта на НОИ прочетох, че майчинството се прекратява от датата на записването на детето в яслата, та малко се обърках. Някои от вас да знае как стоят нещата?

# 361
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Майчинството се прекратява от датата на тръгване на детето на ясла, а не записването.

# 362
Майчинството се прекратява от датата на тръгване на детето на ясла, а не записването.

Благодаря  Hug

# 363
deny ,това в моя случай ще свърши ли работа???Тоест пращам документите ,пристигат във фирмата,там ги получава шефката и какво се случва нататък???

# 364
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Редно е управителят да ги предаде в счетоводството и от там да ги обработят и подадат.
Така, ако не ги подадат в НОИ, може да пуснеш жалба в ИТ.

# 365
Здравейте. Прекъснах си втората година майчинство и се върнах на работа на 11.04. На 14.04 са внесени в НОИ всички документи от счетоводството,включително приложение по чл.54 за 50% майчинство. НОИ ми изплатиха майчинство за 6 работни дни до 11.04.Все още нямам превод за остатъка от месец април. Това нормално ли е? Скоро пак питах и се извинявам,но наистина не съм на ясно кога да очаквам превод.

# 366
  • София-Младост
Здравейте. Прекъснах си втората година майчинство и се върнах на работа на 11.04. На 14.04 са внесени в НОИ всички документи от счетоводството,включително приложение по чл.54 за 50% майчинство. НОИ ми изплатиха майчинство за 6 работни дни до 11.04.Все още нямам превод за остатъка от месец април. Това нормално ли е? Скоро пак питах и се извинявам,но наистина не съм на ясно кога да очаквам превод.
Би трябвало тази седмица да получиш и останалите пари. Ако имаш ПИК провери дали има дата на ведомост в сайта им.

# 367
Благодаря! Проверявам,но няма дата с ведомост. Има само отразено последно представяне на документи 14.04. Ще следя.

# 368
Здравейте!
Вече не знам на кого и на какъв телефон да звъня. Как да открия богоизбраните от НОИ София град?
Писах по електронна поща - 3 пъти. Писах писмо с обратна разписка с Бг пощи. Телефонът, който са дали на кол центъра, дава, че е невалиден. Телефонът на ТП дава свободно от 1 час.
Просто искам да разбера къде е проблема (и дали изобщо в мен), че имам отказ за изплащане и така вече 2 месеца.

# 369
  • София-Младост
Здравейте!
Вече не знам на кого и на какъв телефон да звъня. Как да открия богоизбраните от НОИ София град?
Писах по електронна поща - 3 пъти. Писах писмо с обратна разписка с Бг пощи. Телефонът, който са дали на кол центъра, дава, че е невалиден. Телефонът на ТП дава свободно от 1 час.
Просто искам да разбера къде е проблема (и дали изобщо в мен), че имам отказ за изплащане и така вече 2 месеца.

Отказът им мотивиран ли е писмено? На счетоводството звъня ли, ако има писмо то би трябвало да са го получили и те. И освен да отидеш на място...

# 370
  • София-Младост
А защо пишеш на НОИ София, а не на поделението във Варна?

# 371
А защо пишеш на НОИ София, а не на поделението във Варна?
Седалището на фирмата ми работодател е в София. НОИ Варна буквално ме изгониха.

# 372
bibsy2014 ,звънни на националния телефон ,там след много чакане -вдигат Simple Smile

# 373
bibsy2014 ,звънни на националния телефон ,там след много чакане -вдигат Simple Smile
И на двата от сутринта дава, че номерът е зает.
Пълна греда навсякъде!

# 374
И аз не успях да се свържа с тях по телефона и ходих на място. Нямаш ли познат в София, който да изпратиш до НОИ?

Общи условия

Активация на акаунт