Майчинството счетоводно-69

• 55 800
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • София
защото не могат да ти напишат код по КН, какъвто си искаш.... но ти пробвай Simple Smile

# 451
Здравейте, искам да попитам за майчинство 18 или 24 месеца назад се взима дохода?
Имам някакъв спомен, че се обсъждаше да е 18 месеца.

# 452
Здравейте, искам да попитам за майчинство 18 или 24 месеца назад се взима дохода?

В момента е 24м назад.

# 453
Мерси момичета. Ами водя се дървавен служител на настоящата месторабота, защо това трябва да е пречка? Wink
Държавните служители нямат право да полагат допълнителен труд, с малки изключения. За да получиш коректен отговор направи запитване до ИА ГИТ.

# 454
Повечето ми колеги работят и на други места, пак на дървавни длъжности, защо аз да не мога?

# 455
Държавният служител може да работи по трудово правоотношение само като преподавател.

# 456
Цитат
Държавният служител може да работи по трудово правоотношение само като преподавател.
Публикувано на: нд, 15 май 2016, 22:09 Публикувана от: nadinka (GaRjI)
Акционерно дружество с дървавно участие. Така се водим. Това държавна работа ли е или какво?Simple Smile Ако беше така както казвате половината ми колеги нямаше да работят на 1 или 2 допълнителни места ( пак на същата длъжност и пак на трудов договор) Simple Smile

# 457
  • София-Младост
Здравейте!
Детето ми е на година и почти един месец.
Влезнах във втората година майчинство скоро, като имам намерение да си го използвам до край.
Проблема е, че станаха много проблеми във фирмата от която излезнах в майчинство и бъдещето и не е ясно. Или ще я закриват или ще я прехвърлят на нови собственици.
Въпроса ми е какво се случва с моето майчинство, ако закрият, фалират, прехвърлят фирмата?
Благодаря.

С прекратяване на ТД се прекъсва и обезщетението.
Здравейте, искам да попитам ако се върна на работа при навършване на 11 месеца на бебето губя ли правото да получавам половината от майчинството за втората година?
Не, ако не използвате отпуска за отглеждане на малко дете имате право на 50% от обезщетението. АКо го ползвате-пълен размер.

# 458

В момента е 24м назад.

Благодаря

# 459
Здравейте!
Детето ми е на година и почти един месец.
Влезнах във втората година майчинство скоро, като имам намерение да си го използвам до край.
Проблема е, че станаха много проблеми във фирмата от която излезнах в майчинство и бъдещето и не е ясно. Или ще я закриват или ще я прехвърлят на нови собственици.
Въпроса ми е какво се случва с моето майчинство, ако закрият, фалират, прехвърлят фирмата?
Благодаря.

С прекратяване на ТД се прекъсва и обезщетението.

Хмммм, мисля, че при фалит на фирмата не се прекратява обезщетението за майчинство. Няма логика....

# 460
  • София-Младост
Майчинството е втората година...за първите 410 дни не се спира, но за втората година...няма ТД, няма обезщетение.

# 461
Майчинството е втората година...за първите 410 дни не се спира, но за втората година...няма ТД, няма обезщетение.

Да, така може.  Peace

# 462
Цитат
Трудова книжка ли имате или служебна? Ако е първото, значи не сте държавен служител.
Цитирай   • Харесва ми

Трудова ми е книжката. Благодаря! Simple Smile

# 463
  • Емаесесаесесапипиа
Детето ми е родено в чужбина чужд гражданин. Преди месец стана на една година. Аз без проблеми до сега ползвах отпуск по майчинство (до 45 дни преди раждането работех в България), но сега счетоводителката ми иска "личен номер на чужденец", който той няма (до сега не е бил в България и не се е налагало да издаваме), за да продължи отпуска ми в отглеждане на дете до две годишна възраст. Възможно ли е друг идентификационен документ да замени този номер и какво ще стане ако не успее да подаде необходимите документи в срок поради липса на такив номер?

# 464
Здравейте!
Имам няколко въпроса и много моля да ми отговорите:

1. Ако по време на платен отпуск поради бременност и раждане ми е изплатена и коледна заплата от работодателя, върху която са платени всички осигуровки, сумата ли взимам за осигурителен доход?

2. Ако отговорът на първия въпрос е ДА, а сумата превишава максималния осигурителен доход,максималния осигурителен доход ли взимам като като осигурителен доход?

3. Ако по време на платен отпуск за отглеждане на малко дете ми е изплатена и коледна заплата от работодателя, върху която са платени всички осигуровки, сумата от двете ли взимам за осигурителен доход?

4. За периода на платен отпуск за отглеждане на малко дете МРЗ ли взимам като осигурителен доход?

5. Ако започна работа по втори трудов договор, доколкото знам не ми се прекратява платеният отпуск за отглеждане на малко дете и го взимам в пълен размер. Осигурителният доход пак ли ще е сума от двете (възнаграждение по втори трудов договор и отпуск (т.е. 340 лв))

6. След като през този период не съм била на работа, нали не разглеждам по никакъв начин нетна заплата за периодите, в който съм получавала някакво възнаграждение от някой работодател?

Опитах се да сметна размер на евентуално бъдещо обезщетение с калкулатора на КК, но имам чувството, че някъде нещо не попълвам както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт