Майчинството счетоводно-69

• 55 803
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Няма да е проблем.

# 436
Закона има предимство пред някакъв текст в ТД.

Да но е малко сложно за обяснение защо при тях е така но да си представим че е фирма която ще фалира така ти си освободена и нямаш ТД нито пък работодател да ти плаща здравните! според мен би трябвало да има решение  newsm78

# 437
  • Сф
Т.е. фирмата ще фалира нарочно само и само да не ползваш по-дълго майчинство?
Тук има компетентни момичета, разкажи като хората какъв е казусът и може и да помогнат.

# 438
  • София
Здравейте, имам следния въпрос. Бременна съм в момента, но съм на срочен трудов договор до края на май. Ще започна нова работа от 01 юни в една фирма. При това положение се надявам да нямам проблем за поне минимално майчинство, но исках все пак да питам и тук дали това е така?

# 439
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, имам следния въпрос. Бременна съм в момента, но съм на срочен трудов договор до края на май. Ще започна нова работа от 01 юни в една фирма. При това положение се надявам да нямам проблем за поне минимално майчинство, но исках все пак да питам и тук дали това е така?

Няма да е проблем, стига през целия период да си на договор.

# 440
Здравейте, откога спират майчинството, когато детето бъде записано за ясла? От дена на записването - сега, през май, или от септември, когато е началото на учебната година, или от деня, в който тръгне реално на ясла?

# 441
  • Пловдив
Здравейте, откога спират майчинството, когато детето бъде записано за ясла? От дена на записването - сега, през май, или от септември, когато е началото на учебната година, или от деня, в който тръгне реално на ясла?

От деня, в който тръгне на ясла.  Peace

# 442
  • Sofia
Здравейте, искам да попитам ако се върна на работа при навършване на 11 месеца на бебето губя ли правото да получавам половината от майчинството за втората година?

# 443
Здравейте!
Детето ми е на година и почти един месец.
Влезнах във втората година майчинство скоро, като имам намерение да си го използвам до край.
Проблема е, че станаха много проблеми във фирмата от която излезнах в майчинство и бъдещето и не е ясно. Или ще я закриват или ще я прехвърлят на нови собственици.
Въпроса ми е какво се случва с моето майчинство, ако закрият, фалират, прехвърлят фирмата?
Благодаря.

# 444
Здравейте. Сигурно е задаван такъв въпрос, но нямам време да търся. Simple Smile Мога ли да започна работа на втори трудов договор докато съм 2-ра година майчинство и преди да съм дала предизшестие за напускане на старата?

# 445
Надинка, ако ти е спешно прочети последните 5-6 страници в темата. Ще намериш подробно инфо точно по този казус. Бих ти отговорила, но не е от моята компетенция.

# 446
 Да открих подобен на моя казус. Това което разбрах е че мога да почна на новото място като подпиша договор на  4 часа. А ако съм била на друга длъжност на новата мога да продължа да си получавам и майчинството в пълен размер от старата. Е да ама пак ще бъда на същата длъжност. Моля ако има компетентни по въпроса да пишат защото ми е пълна каша. Wink

# 447
Здравейте. Сигурно е задаван такъв въпрос, но нямам време да търся. Simple Smile Мога ли да започна работа на втори трудов договор докато съм 2-ра година майчинство и преди да съм дала предизшестие за напускане на старата?
Да може. Дори договора може да е на 8 часа.

# 448
  • София
Да открих подобен на моя казус. Това което разбрах е че мога да почна на новото място като подпиша договор на  4 часа. А ако съм била на друга длъжност на новата мога да продължа да си получавам и майчинството в пълен размер от старата. Е да ама пак ще бъда на същата длъжност. Моля ако има компетентни по въпроса да пишат защото ми е пълна каша. Wink
Важното е втория договор да ти е с код "допълнителен трудов договор", 11-ка мисля, че беше в системата на НОИ. И стига да не си държавен или общински служител, длъжността е въпрос на добра воля на счетито или шефа да ти я напишат различна (по код) от тази, по която си в майчинство (а ти ще си изпълняваш същото)  Peace

# 449
Мерси момичета. Ами водя се дървавен служител на настоящата месторабота, защо това трябва да е пречка? Wink

Общи условия

Активация на акаунт