Майчинството счетоводно-69

• 55 716
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • В полите на Пирин планина
Ами работя в тази фирма от началото на 2015 година,до момента все още съм на трудов договор там и от там съм по майчинство.

Питам дали договорът е срочен или постоянен. Ако е постоянен няма как да го прекратят, освен по взаимно съгласие или по твое желание.

# 616
Постоянен е.Ако беше срочен до сега да ми го бяха прекратили,така си мисля Simple Smile

# 617
Постоянен е.Ако беше срочен до сега да ми го бяха прекратили,така си мисля Simple Smile

Характеристиките на срочния договор са подобни на този, който е без срок. Разликата е, че се прекратява на определена дата, след изтичане на уговорения срок.

# 618
Без срок е Simple Smile На 9.07 ми свършва първата година,кога трябва да се пуснат документите за втората? Няма да напускам,ако продължават да не искат да ги подават,ще си пусна жалба.

# 619
Без срок е Simple Smile На 9.07 ми свършва първата година,кога трябва да се пуснат документите за втората? Няма да напускам,ако продължават да не искат да ги подават,ще си пусна жалба.

Ти трябва да подадеш декларация при работодателя си малко преди тази дата, а той данни в НОИ до 10.08.2016 г.

# 620
Да,в началото на Юли ще подам.Останалото,което зависи от работодателя ,няма да бъде свършено.Остава ми да пусна жалба и да отида в ИТ.

# 621
Не се връзвай на тези приказки, естествено, че ще ти го свършат.

# 622
До колкото съм запозната са длъжни да пуснат документите .

# 623
  • София
Здравейте!Бременна съм в шестия месец.Най-после днес получих превод на болничния от 06.04,но ми се обадиха от банката,че трябвало да  дам друга банкова сметка в НОИ.Сметката в която ми внасят болничния е на Пиреус и е в евро.Изрично преди да я дам на счетоводителката отидох и ги попитах в банката,трябва ли да си направя друга,която да е в лева.Тогава ми казаха,че няма проблем и нямало нужда,а сега ми се обаждат да дам в НОИ левова сметка в която да ги внасяли.Понеже счетоводителката ни е в Неделино,а аз нямам директна връзка с нея,въпросът ми е, мога ли лично да отида до НОИ и да дам новата левова сметка за да я сменят със сметката в евро?Обикновенно нося болничния на шефа и той го праща заедно с другите им документи но сега е извън страната и близкия месец,докато ми изтече болничния няма как да се видим.И още нещо,от банката казаха,че така обезщетението щяло да се  бави повече.Вярно ли е и с колко дни се забавя в такива случай?

# 624
Мисля,че трябва да я дадеш на счетоводителката ,тя да представи новата сметка в Нои .

# 625
Трябва да се попълни и съответното приложение за промяна на банковата сметка, но с новите промени не съм наясно кое. Може би от счетоводството трябва попълнят корекция на приложение 9 за болничния.

# 626
  • София
Благодаря ви! bouquet
 Проблем ли е обаче,да си остане старата сметка и голямо ли е забавянето при това положение?

# 627
Изобщо не вижсам проблем с евровата сметка. Твоята банка ще превалутира левовете по курса за деня. НОИ не ги интересува това, те си превеждат левове по актуална сметка на лицето.

# 628
  • София
Отново много Благодаря!

# 629
Здравейте, имам ползван болничен един месец през цялата бременност издаден от лк. Този болничен изтича в понеделник. От четвъртък излизам в 45 дневния преди термин. Мисля да си пусна отпуска за тези  2 дни промеждутък между двата болнични и да не взимам нов болничен. Така нали не си обърквам нещо за майчинството?

Общи условия

Активация на акаунт