Майчинството счетоводно-69

• 55 830
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
  • София-Младост
Здравейте момичета, Извинете ме ако не е тази тема в която трябва да пиша по моя въпрос.  Напуснах работа по взаимно съгласие 2012 година. Бях четири месеца на борсата от ноември 2012 до март 2013 г. От септември 2013 започнах нова работа, без прекъсване до сега. Сега ме съкратиха поради закриване на предприятието. Имам ли право на платена борса е въпросът ми? Важи ли това за трите години, които трябва да минат? От април до септември 2013 не са пращани осигуравките, да ги платя ли? Благодаря ви предварително bouquet
Имаш право, минали са 36 месеца от последното обезщетение. За периода 04-09.2013 дължиш само здравни осигуровки, социални-не.

# 316
Здравейте, аз не получих превод на 28.04.2016. На статус на документа ми пишеше, че е изпратено писмо за отстраняване на нередности. На 28.04 отидох лично в НОИ да попитам какво се случва. Обясниха ми, че счетоводителя сбъркал някаква отметка и затова е въпросното писмо. Служителката в Нои ми обясни, че няма да чакат корекция от работодател и че на 05.05.2016 ще имам превод. Да, ама не. До момента нямам дата на ведомост и статуса на документа е : В момента се обработва, така седи от миналия Петък. Днес сутринта ходих пак до Нои, казаха ми, че има ведомост, но чак за 10.05.2016..... За тогава да чакам-евентуално. Вече се отчайвам от това размотаване... Да не говорим,как оставят детето ми без пари... Дори за Великден.... Моля, някоя мама да сподели,има ли инфо, попадала ли е в подобна ситуация??? Нека някоя мама, която не е имала превод на 28.04 да каже какво са й казали от НОИ.....

# 317
  • София-Младост
Няма вариант да има нередност, да чакат корекция, но да направят превод...според мен.

# 318
Превод нямам и днес Sad

# 319
Дайте ми съвет ,моля Ви ....Звънях на Националния телефон на НОИ ,оттам ми казаха,че трябва да си говоря с колегите от ТП на НОИ.Там само ме мотаят...не знам какво се случва просто

# 320
Миналата седмица ми казаха,че днес на 05.05 ще имам превод ,е да ,ама не ....Нямам.Сега пък на 10-ти....аз не знам какво се случва ...

# 321
Дайте ми съвет ,моля Ви ....Звънях на Националния телефон на НОИ ,оттам ми казаха,че трябва да си говоря с колегите от ТП на НОИ.Там само ме мотаят...не знам какво се случва просто

Щом са изпратили писмо, изчакай да го получиш. В него ще е описан проблемът и как да се отстрани. И да, често се бавят обезщетенията с месеци поради технически грешки, проблем със софтуера и некомпетентни служители.

# 322
Здравейте. На 14.04 работодателя ми е подал в НОИ делкарацията по чл.54 за получаване на 1/2 майчинство. Да очаквам ли този месец превод за дните от април месец,или ще ми бъдат преведени в началото на юни месец,заедно с превода за май месец?

# 323
Писмо аз не съм получавала ,изпратено е само до работодателя.Нямало данни в РОЛ за това беше писмото.От НОИ ми казаха,че няма да чакат корекция от работодател,потвърдена била сумата,сега трябвало ведомост....пффф размотаване до Бога ....При проверка с ПИК код ми пише-Статус на документа : В момента се обработва и нищо повече

# 324
Bubolinka, личното ми мнение е, че следващата седмица ще имаш превод, щом така са изписали. Имай предвид, че информацията в сайта на НОИ се обновява на няколко дни и това, което виждаш, може да не е актуалното състояние. В понеделник провери какъв е статусът.

# 325
Ами дано да имам превод.Иначе относно писмото,изпратено във фирмата-счетоводителя не иска да коригира документи.И шефката също....Тоест,ако от НОИ не направят нещо,парички за детето ми няма да има Sad

# 326
Здравейте, дами! Имам нужда от една консултация. Изправена съм пред следния казус - в момента съм по майчинство (детето ми е на седем месеца) и смятам да започвам работа отново. Проблемът е в това, че няма да се върна в старата фирма, а ще сключвам договор с нова. В старата трябва да пусна двумесечно предизвестие, а докато не съм 100% сигурна за новото работно място не искам да бързам, че да не стане от два стола на земята. На новото пък искам да съм подписала договор, за да мога да разчитам на правата, които ми дава закона, а не да ме подхвърлят. Доколкото знам два трудови договора за пълен работен ден паралелно не могат да съществуват(може и информацията ми да е грешна Simple Smile ). Граждански договор? Майчинство? Мармалад!  #Crazy Моля да ми дадете някакъв съвет как да постъпя в дадената ситуация! newsm78

# 327
  • София
Подпиши на новото работно място допълнителен трудов договор на 4-часов работен ден. Ако длъжността ти е различна от тази, на която си в старата работа, така ще можеш да си получаваш и цялото майчинство  Peace и да си запазиш и двете места за още около година и нещо  bouquet

# 328
  • София-Младост
Подпиши на новото работно място допълнителен трудов договор на 4-часов работен ден. Ако длъжността ти е различна от тази, на която си в старата работа, така ще можеш да си получаваш и цялото майчинство  Peace и да си запазиш и двете места за още около година и нещо  bouquet

Това важи само за втората година.

# 329
  • София
Здравейте, предстои да се върна на работа, когато детето ми е на година и три месеца. Мога ли тогава да прехвърля майчинството за втората година на бабата, а тя съответно да гледа детето докато навърши година и десет месеца, тоест да се върне на работа преди детето да е навършило две години. Възможно ли е. Вторият ми въпрос е в коя дирекция на нои се подават документи, ако майката и бабата работят в различни градове

Общи условия

Активация на акаунт