Филми по книги и вечната битка между тях

• 25 574
  • 115
  •   1
Отговори
# 60
Том Круз е ужасен, ужасен Джак Ричър. И филмът е тъп, въобще пълно разочарование.

# 61
  • София
Том Круз е ужасен, ужасен Джак Ричър. И филмът е тъп, въобще пълно разочарование.

Аз, ако бях на мястото на Лий Чайлд, щях да го осъдя  Mr. Green

Междудругото винаги съм си представяла Долф Лундгрен като Ричър. Само че боядисан и с тъмни лещи  Grinning

# 62
Нана, аз четох някъде, че Лий Чайлд лично бил одобрил Том Круз за ролята. И моята представа донякъде съвпада с визията на Долф Лундгрен - висок, мускулест, абе всичко онова, което НЕ е Том Круз. Simple Smile

# 63
  • София
Нана, аз четох някъде, че Лий Чайлд лично бил одобрил Том Круз за ролята. И моята представа донякъде съвпада с визията на Долф Лундгрен - висок, мускулест, абе всичко онова, което НЕ е Том Круз. Simple Smile

Всъщност не звучи като одобрение баш...

"I completely agree that he, you know, doesn't look like Reacher in the book, so he knows that, too," Child said. "And I completely understand readers who are passionately involved with this series of books are very, very suspicious about it and about the translation to the screen. I understand that and in fact I take it as a huge compliment that people care so much."

"But the issue was, if not Tom Cruise, who else? It wasn't like we were walking past a mass rank of giant actors in order to choose Tom Cruise. You know, there aren't any giant actors. It seems to be a fact of life that all actors are pretty compact human beings. And so there's nobody, really, who would've done it better, so we decided to forget about the external physicality of Jack Reacher and instead try to capture the internals, the intangibles. And I think Cruise -- because whatever else Cruise is in terms of a superstar and celebrity and all that kind of stuff, he is also technically a very fine actor -- and so he was able to capture the inside of Reacher perfectly, I thought."

Последна редакция: пн, 04 апр 2016, 13:10 от nana77

# 64
Сетих се за още една екранизация, която е на нивото на книгата, по която е направена - "Устоите на Земята", в една от главните роли е носителят на Оскар Еди Редмейн. Отново мини-сериал.

# 65
Книгата е много силна, но не съм гледала филма. Много ми хареса "Чуй ме" като филм, книгата така си и остана непрочетена Embarassed

# 66
Книгата е много силна, но не съм гледала филма. Много ми хареса "Чуй ме" като филм, книгата така си и остана непрочетена Embarassed
Гледай филма от линка с трейлъра .

# 67
По принцип книгите ми харесват повече и не ме разочароват (за разлика от много филми и сериали), но филмът "Лабиринтът" ми допадна доста повече от книгата. Това се повтори и с втория филм.

# 68
О, да. Филмът "Лабиринтът" е в пъти по-добър от книгата. Него го гледах, много ми хареса. Взех и книгата и.... нямах търпението да я прочета. Все си мисля дали е превода не беше меко казано ужасен. Исках да видя натам какво се случва, но като видях, че същият преводач е превел и следващите, не си ги взех  Mr. Green

# 69
Здравейте момичета,
аз също много обичам да гледам филми по прочетените от мен книги. В повечето случаи обаче, екранизациите не отговарят на очакванията и представите, които вече съм си създала. Не пресъздават и всички емоции на героите.
За "Лабиринтът" подкрепям с две ръце. Харесват ми и филмите по Джон Гришам, въпреки че са старички  Grinning
Много се разочаровах от "Игрите на глада" - книгите прочетох "на един дъх", а за филмите не ми стигнаха нервите да ги догледам  Crazy

# 70
Подкрепям за филмите по "Игрите на града" , не струват. Въобще не можах да усетя атмосферата, нищо не ме трогна в тях.

# 71
Може да ви шокирам, но на мен нещо Кръстникът като книга не ми хареса Blush Не отричам, че имаше интересни моменти, но ми и беше доста скучна. Екранизацията обаче беше друга бира и я харесах от раз. Актьорската игра беше зверски добра.
Имало е и случаи, в които съм чела книгата след като съм изгледала екранизацията, и донякъде това ми развали удоволствието. Такъв е първият ми сблъсък с Джеймс Хадли Чейс и Още един глупак(Палмето). Имаше и такъв случай, в който филмът не можа да ме грабне и си взех книгата с надеждата тя да ми хареса, уви, не се получи Blush Такъв е първият ми сблъсък с Джон Льо Каре и Дама, поп, асо, шпионин. Имаше и случай, в който, въпреки изгледаната екранизация, това не ми попречи да се насладя и на книгите. Такъв е сериалът Джийвс и Устър и поредицата на П.Г.Удхаус.
Сигурно съм една от малкото, а може би и единствената, която харесва поредицата Песен за огън и лед на Джордж Р.Р. Мартин и не хареса грам екранизацията. Изгледах с огромна мъка първите три серии на Игра на тронове, за повече нямах сили, а първата книга веднага ме грабна.
Гледам, че Стивън Кинг е споменат тук, ще взема и аз да се изкажа. Гледала съм само 4 серии на Мъртвата зона. Книгата, разбира се, първо я прочетох, и много ми хареса. Към сериала имам смесени чувства. Първата серия не беше лоша, втората и третата нещо не можаха да ми харесат, но четвъртата ми беше доста интересна. Може някой ден да му дам шанс поне до края на сезона, и ако впечатленията ми са по-скоро положителни, отколкото отрицателни, ще продължа да го следя. Все пак става въпрос за цели 6 сезона. Като прочета след известно време и Особени сезони, мисля да дам шанс и на Изкуплението Шоушенк. Но Зеленият път няма да си го причиня. Едвам намерих сили да почна книгата, стисна ме за гърлото след прочитането, и не съм сигурна, че ще имам сили да понеса екранизацията.

# 72
Не съм съгласна за Кръстникът, книгата е по-добра Peace

# 73
+1
В книгата има много повече нюанси

# 74
+1
В книгата има много повече нюанси

Обаче няма Марлон Брандо, който няма начин някой да ми го опише.

Сравнявате краставици с артишок и чак се вживявате.

Общи условия

Активация на акаунт