Филми по книги и вечната битка между тях

• 25 568
  • 115
  •   1
Отговори
# 45
Кога филмът по "Ад" е плануван за БГ? Декември 2015 четох някъде, че била премиерата  newsm78 Може и да съм се заблудила де  Crazy
"Ад" я прочетох за ден и малко. На Браун да уточня, не на Данте  Mr. Green

# 46

"Ад" я прочетох за ден и малко. На Браун да уточня, не на Данте  Mr. Green

Аз пък ги четох паралелно и двете, че да си изчистя вкуса от Браун.  Laughing
Четох я най-вече заради описанията на Флоренция и историческите препратки.

# 47
Трилогията "Дивергенти", филмът, доста се различава от книгите. В първия филм разликите не бяха чак толкова големи, но впоследствие се увеличиха. Чудя се с какво ще напълнят последния филм. Книгите ми харесаха много.
Моят " по-добър" филм - "Усещане за жена". Страхотен беше. Четох книгата години по-късно и не ми хареса изобщо. Може Ал Пачино да е причината.

# 48
Сетих се за "Къщата на духовете" - при такъв актьорски състав, очаквано фимът е по-добър от книгата

# 49

Добри филми има и по произведенията на Дан Браун.

Според мен всички филми по негови книги са много по-добри от тях, защото историите са интересни, но самият автор пише ужасно зле. С нетърпение чакам филма Inferno.

Дан Браун съм чела и ми харесва. Гледала съм само "Шифърът на Леонардо", като цяло не ме грабна, кингата повече ми хареса. Освен споменатия "Ад", има ли други филми по негови книги?

# 50
Дан Браун съм чела и ми харесва. Гледала съм само "Шифърът на Леонардо", като цяло не ме грабна, кингата повече ми хареса. Освен споменатия "Ад", има ли други филми по негови книги?
"Ангели и демони" по "Шестото клеймо". Ами не ми хареса, но да не ти разказвам  Laughing

# 51
Дан Браун е толкова некадърен писател, че всеки филм по негова книга би бил по-добър, само защото фабулите му са интересни. Аз съм чела само "Метеоритът" и друго нямам и намерение Sunglasses

# 52
Чела си най-смотаната му книга  Mr. Green И на мен не ми хареса особено  Crazy

# 53
О, историята ми хареса, но стилът на писане е кошмарен. Аз мога да пиша по-добре Laughing

# 54
Аз пък "Метеоритът" не я дочетох.
Май "Ад" четох последно и бях  Crazy. Толкова изтъпя на финала, че... Не мисля повече да си взимам негови. Много ми станаха еднакви, само историята е леко променена.

# 55
"Ад" ме разочарова. С мъка я прочетох. "Ангели и демони" и "Шифър на Леонардо" ми харесаха. Не са шедьовър в литературата, но не са и зле. Филмите не ми харесаха, въпреки участието на Том Ханкс.
Ако има филм по "Ад" не съм сигурна дали ще го гледам...

Последна редакция: пн, 04 апр 2016, 12:05 от Анонимен

# 56
Мисля, че като цяло филмите бледнеят пред книгите, по които са правени. Има и изключения, разбира се. Сещам се за "Остатъкът от деня" (или "Останките от деня") по романа на Казуо Ишигуро. Много добър филм с Антъни Хопкинс и Ема Томпсън в главните роли, един от любимите ми.

# 57
# 58
  • София
Честно казано не съм гледала филм, който да е по-добър от книгата.
То няма и как да бъде.

Междудругото заради такъв филм спрях да ходя на кино. Още не мога да си укротя бесовете, след като видях Том Круз  Sick в образа на Джак Ричър на Чайлд. Не беше истина каква гавра с книгата беше направило това джудже.

# 59
Вярно, че Том Круз е крайно неподходящ за Джак Ричър.  Самият филм не беше толкова зле, но не е от филмите, които бих гледала отново.

Общи условия

Активация на акаунт