Филми по книги и вечната битка между тях

• 25 587
  • 115
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
"Мостовете на Медисън" - книгата е нищо особено, но благодарение на великата Мерил Стрийп филмът остави трайна следа в съзнанието ми. В този смисъл екранизацията за мен е много по-силна от книгата.
"Мълчанието на агнетата" - и филмът и книгата са много добри.
"Кръстникът" - книгата е супер, а филмът с този брилянтен актьорски състав е удоволствие за гледане.
За разлика от повечето мнения, аз мисля, че филмите по книгите на Стивън Кинг са много по-слаби, отколкото самите книги. Той пише трудно, но много красиво и философски, докато във филмите се набляга на хорър момента. Изключение правят "Изкуплението Шоушенк" и "Зеленият път".
И най-великата гавра за мен си остава безумно лошия филм "Любов по време на холера", при положение, че книгата е най-уникалната любовна история, която някога съм чела. Филмът е просто подигравка.

# 31
като става дума за кофти екранизации не мога да подмина Одисеята на Кубрик. Покъртително слаб филм.

# 32
"Мостовете на Медисън" - книгата е нищо особено, но благодарение на великата Мерил Стрийп филмът остави трайна следа в съзнанието ми. В този смисъл екранизацията за мен е много по-силна от книгата.
И най-великата гавра за мен си остава безумно лошия филм "Любов по време на холера", при положение, че книгата е най-уникалната любовна история, която някога съм чела. Филмът е просто подигравка.
"Мостовете на Медисън" и "Английският пациент" са любими мои филми, които вече избягвам да гледам, защото много рева. Simple Smile
Аз, за разлика от теб, харесах и "Любов по време на холера". Да, не е и няма как да е богат толкова, колкото е книгата, но го гледах с удоволствие.

# 33
Правилото е, че книгата винаги е по-хубава от филма. Но понякога така се получава, че филмът впечатлява повече от текста. Аз не харесах "Великият Гетсби" при четене, но най-скорошната му екранизация беше изключително визуално удоволствие и в този ред на мисли ме спечели повече от новелата.

# 34
За "Крадеца на книги" веднага давам мнение - книгата е уникална, случайно попаднах на нея и останах очарована, но филма не ме впечатли, въпреки че не е лош и ако не си чел книгата може да се хареса.
Виждам, че фентъзито тук не се споменава, но не мога да го пропусна като върл фен. Книгите/филмите предизвикали бум сред повечето хора за мен си бях боза, напр. "50 нюанса сиво" и "Здрач"-овете разни ( с уговорката, че се изнасилих да ги чета и гледам), виж филма по "Академия за вампири" е изключително свеж и приятен за гледане. "Зеленият път" е любим и на мен. А за "Торба с кости" сега  чувам, че има филм, но ще го гледам. Ако се сетя още нещо ще пиша.

Малко редакция, сериала "Дневниците на вампира" първите няколко сезона бяха много интересни (за мен), но книгите са нетърпим ужас, можеш само някое увяхнало мушкато да подпреш с тях, а то горкото сигурно ще се опита да избяга.

# 35
За разлика от повечето мнения, аз мисля, че филмите по книгите на Стивън Кинг са много по-слаби, отколкото самите книги. Той пише трудно, но много красиво и философски, докато във филмите се набляга на хорър момента. Изключение правят "Изкуплението Шоушенк" и "Зеленият път".

Подкрепям. Мога да добавя като добра екранизацията на "Тъмната половина". С известни уговорки, обаче.
Филмът "То" беше меко казано слаб. А книгата ме е държала будна с месеци  Mr. Green.

Последна редакция: нд, 03 апр 2016, 16:26 от ЖДК

# 36
Единствения филма, за който се сещам, че е бил по сполучлив от книгата е "Тетрадката", по едноименната книга на Никълъс Спаркс.  ooooh!
Има доста сполучливи екранизации както на книги, така и на комикси.  Party
Но за мен книгата си остава най-добрия вариант.  Wink

# 37
Сетих се още един. Макр че е сериал - "Игра на тронове". Фантастични книги и невероятен сериал!! Heart Eyes

# 38
  • по пътя
" Ана Каренина" има и няколко руски версии, доста по-сполучливи от американските.
На Никълъс Спаркс романите се получават добре като филми.

# 39
На Никълъс Спаркс романите се получават добре като филми.
За мен филмите са по-добри, отколкото книгите на Спаркс.

# 40
За сега "Мостовете на Медисън" е единственият филм, който ми е харесал повече от книгата и то в пъти повече. "Мълчанието на агнетата" - филмът е хубав, но книгата - е страхотна! bouquet

# 41
11.22.63 на Стивън Кинг в момента излиза мини сериал  newsm78 Следващата седмица е последната серия
Аз преди теб от Джоджо Мойс Ще излиза юни месец. Чакам го с нетърпение. Със срам си признавам, че трейлъра ме накара да прочета книгата  Blush
Поредицата "Дивиргенти"
Петата вълна от Рик Янси

# 42
Дивиргентите ми станаха интересни от филма. Заслужава ли си трилогията?

# 43
"Север и Юг" и "Мостовете на Медисън" - прекрасни филми и посредствени книги. 

# 44

Добри филми има и по произведенията на Дан Браун.

Според мен всички филми по негови книги са много по-добри от тях, защото историите са интересни, но самият автор пише ужасно зле. С нетърпение чакам филма Inferno.

Общи условия

Активация на акаунт