Филми по книги и вечната битка между тях

• 25 556
  • 115
  •   1
Отговори
# 15
"Торба с кости" филмът не ми хареса особено. "Капан за сънища" не е лош филмът. Книгата е много хубава но и тежка за четене.

Съгласна съм за "Мълчанието на агнетата". Много добър! Харесвам и другите филмирани романи по Томас Харис- "Червеният дракон" и "Ханибал".

"За мишките и хората" по Стайнбек също е добър със страхотна актьорска игра.

"Гордост и предразсъдъци" на BBC все още не съм го гледала, но май е време. Чувам много положителни отзиви. Гледала съм версията от 2005-та с Кийра Найтли.

# 16
Цвети, на мен книгата не ми хареса особено, значи да не се оптвам с филма  newsm78
О, да... "За мишките и хората" много ми хареса книгата, филма не толкова, че имах други очаквания за... големия човек

# 17
По Стайнбек има повече от една екранизация. За коя говорите? Тази с Малкович и Синиз не е никак зле.

# 18
"Английският пациент" ми хареса много повече като филм, отколкото книгата.

# 19
Точно за тази с Джон Малкович и Гари Синийс говоря. Други не съм гледала.

Стаси, ако имаш време може да пробваш и филма. Все пак всичко е въпрос на вкус. На мен книгата също не ми допадна много.

Последна редакция: нд, 03 апр 2016, 11:17 от Анонимен

# 20
  • DE
Харесвам екранизацията на "Брулени хълмове" с Ралф Файнс и "Гордост и предразсъдъци" с Колин Фърт.
"Реливите на смъртните"сериала, е абсолютна американска боза.

# 21
  • Бургас
В момента чета криминалните романи на Агата Кристи  и след като прочета дадена кника си намирам и филма.Обичам да сравнявам филмите с моята представа,но се е случвало и обратното-филм да ме вдъхнови да прочета книга.

# 22
Любими филми по книги
Полет над кукувиче гнездо
Мълчанието на агнетата
Изкуплението Шоушенк
Английският пациент
Талантливият мистър Рипли
Портокал с часовников механизъм
Специален доклад

Поредицата за Джейсън Борн
Писателят призрак
Трейнспотинг
Няма място за старите кучета
Властелинът на пръстените: завръщането на краля

# 23
Това да се сравнява книга с филма по нея винаги съм го правила.Но е безсмислено, защото двете неща не са сравними и напълно различни.
Толкова съм се ядосвала понякога, че нещо не е както хората направено, особено по книги, които обожавам и знам наизуст.
Но когато чета нещо винаги пък искам да изглез(дам и филм по него, око има.
И започват неизбежните сравнения.

# 24
Харесвам няколко екранизации по романи на Стивън Кинг. "Зеленият път", "Изкуплението Шоушенк", "Мъглата" и "Мизъри" са доста сполучливи филми. Особено първите два.

Трилогията на Толкин "Властелинът на Пръстените" също е доста успешна.

И аз съм на същото мнение за "Зеленият път" и "Изкуплението Шоушенк" - филмите са страхотни, книгите, за жалост, още не съм ги чела, но са включени в списъка за бъдещ прочит. Толкин с неговите "Властелин..." и "Хобит" - същата ситуация.

... Несполучливи се оказаха филмите по Пърси Джаксън...
... В момента следя сериала по Реликвите на смъртните и да, има много промени, но когато е сериал, с всеки епизод сякаш има развитие, доколкото при филмите в два часа трябва да се предаде цялото съдържание на книгата.  Peace
 П.С. Крадецът на книги е в списъка ми за четене, когато я довършиш, можеш да дадеш ревю.  Flutter

Книгите за Пърси Джаксън са ми много любими, и последвалите ги "Героите на Олимп". На мен филмите ми харесаха - сполучливи са ми героите на Пърси и Гроувър (въпреки че не отговаря на описания в книгата), за Анабет съм леко раздвоена в мнението си.
Не знаех, че има сериал по "Реликвите...", филмът съм го гледала, макар да нямам много ярки спомени от него, а първа част от поредицата съм я чела, но трябва да си я поприпомня. Както и да е - може би ще дам шанс на сериалчето, веднага след като прочета всички части.
Относно "Крадецът на книги" бих те посъветвала при първа възможност да я подхващаш. Аз сигурно година отлагах да го направя, и до сега се чудя защо съм се самонаказвала така. Като я приключа ще дам повече информация.

# 25
Предпочитам книгата пред филма.
Емоцията в Пътят  по- добре се усеща във филма - един от малкото на които съм плакала накрая. Аз съм мъжко момиче и трудно рева, но този филм ...

# 26
Форест Гъмп - филмът е много различен от книгата. Книгата е супер забавна, а филма не чак толкова.
Допадна ми що годе екранизацията на "Парфюмът"
Фен съм и на филмите по романите на Стивън Кинг - Сейлъмс Лот, Мизъри, Гробище за домашни любимци, Изкуплението Шоушенк, Зеления път.
Отвратена съм от екранизацията на поредицата Мечът на истината.
Екранизацията на Игра на тронове е сполучлива.HBO трябва да се занимават с фентъзи.
Чакам с надежда да видим на екран  Колелото на времето.
И още други филми и книга мога да се сетя, но стига толкова.

# 27
Хубавото на филмите по книги е че карат хората да четат.

# 28
  • София/Варна
Забравих да спомена любимата си екранизация по книга - Опасни връзки (с Джон Малкович, Глен Клоуз, Киану Рийвс, Мишел Пфайпфър)

# 29
  • София
Филмът "Пържени зелени домати" също ми хареса повече от книгата  Peace
За "Английският пациент" съм съгласна .
И с уговорката, че още не съм чела книгата, но филмът направо ме потресе, не мога да не спомена "Никога не ме оставяй".

От сериалите - " Сексът и градът"  Mr. Green
"Васко да Гама от село Рупча"  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт